Puheenaihe

Koronavirustartuntoja tavattiin uusissa Euroopan maissa

Koronavirustartunnat ovat levinneet Italiassa Milanon seudulta Toscanaan ja Sisiliaan.

AFP / LEHTIKUVA

Koronavirustunnoista kerrottiin tiistaina uusissa Euroopan maissa. Itävallassa varmistui kaksi tartuntaa – Sveitsissä ja Kroatiassa yksi kummassakin.

Itävallassa kaksi koronavirustartunnan saanutta on karanteenissa sairaalassa Innsbruckissa Tirolin osavaltiossa. Mediatietojen mukaan toinen sairastuneista on italialainen nainen, joka on työskennellyt hotellissa vastaanottovirkailijana. Toinen sairastunut on naisen kumppani.

Kenenkään ei sallita poistua tai saapua hotelliin, kunnes on selvitetty, keiden kanssa nainen on ollut kontaktissa, kertoivat Tirolin viranomaiset uutistoimisto AFP:lle. Naisen asuinpaikka Innsbruckissa on myös eristetty.

Viruksen pahimpana keskittymänä Italiassa pidetään tällä hetkellä kuutisenkymmentä kilometriä Milanosta etelään sijaitsevaa Codognon kaupunkia. Codogno ja kymmenen muuta kaupunkia Lombardian alueella on eristetty viruksen vuoksi.

Italiassa on todettu jo yli 320 tartuntaa, ja 11 ihmistä on kuollut. Tartuntojen määrä on Italiassa ylivoimaisesti suurin Euroopassa.

Tiistaina viranomaiset kertoivat, että koronavirus on levinnyt myös Toscanaan ja Sisiliaan.

Kaikki Italiassa kuolleet ovat olleet joko iäkkäitä tai heillä on ollut joku aiempi sairaus.

Etelä-Korean pääministeri Moon Jae-in on sanonut pitävänsä maan koronavirustilannetta erittäin vakavana. Maassa on todettu jo liki 900 tartuntaa, mikä on enemmän kuin missään maassa Kiinan ulkopuolella.

– Tilanne on hyvin vakava, mutta tulemme saavuttamaan voiton viruksen vastaisessa taistelussa, pääministeri vakuutti vieraillessaan Deagussa, joka kuuluu pahimmin viruksesta kärsineisiin kaupunkeihin. Yli 80 prosenttia tartunnoista on ollut Deagussa ja sen naapurimaakunnassa Pohjois-Gyeongsangissa.

Iranissa maan apulaisterveysministerillä on todettu koronavirus. Ministeri Iraj Harirchi oli paikalla maanantaina hallituksen tiedotustilaisuudessa, jossa hän hikoili voimakkaasti ja yski toistuvasti.

Iranissa on tähän mennessä kuollut virukseen 15 ihmistä, mikä on enemmän kuin missään maassa Kiinan ulkopuolella. Virustartuntoja Iranissa on ilmoitettu 95.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat