Paikallisurheilu

PSS:n naisten edustusjoukkueen pelipaidat huutokaupataan – palyoffpelien peruuntuminen koronaviruksen vuoksi toi ison lovaen joukkueen tuloihin

PSS:n naisten edustusjoukkue sijoittui sarjataulukossa tällä kaudella ykköseksi runkosarjan ja sijoitussarja A:n jälkeen.

Oscar Lindell

Naisten Salibandyliigan pudotuspelien peruuntuminen oli iso urheilullinen ja taloudellinen menetys Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkueelle. Loppukauden ja kevään playoff-pelit ovat keränneet yleensä aina Aurorahallin täyteen katsojia. Tällä kertaa porvoolaisilla oli myös kotietu sarjataulukon ykkösenä, jonka kautta kotipelejä olisi ollut Porvoossa tavallistakin enemmän.

PSS aloittikin liiganaisten pelipaitojen huutokaupan, jolla pyritään kompensoimaan taloudellisia menetyksiä.

– Jo­kai­nen varmaan ym­mär­tää, et­tä kun pla­yoff-pelit jäivät tältä keväältä kokonaan pelaamatta, niin sillä on meille iso taloudellinen menetys, PSS:n naisten edustusjoukkueen ma­na­ge­ri Tero Nur­me kommentoi.

– Aiemmin yksi playoffottelu kotikentällä on tuottanut seuralle keskimäärin noin 1 000 euroa, eli siitä voi laskeskella. Olihan tämä todella harmillista, mutta eihän tälle mitään mahda tässä tilanteessa.

– Sen vuoksi meillä tuli tämä paitakampanja mieleen, että voisimme hiukan kompensoida tilannetta.

– Nyt kaikilla on mahdollisuus tukea meidän liiganaisiamme. Samalla saa itselleen, lapselleen tai vaikkapa yritykselleen upean ja aidon pelipaidan nimmarilla varustettuna muistok­si onnistuneesta ja monella tapaa ikimuistoisestamme kaudestamme.

Huutokauppa alkoi viikonloppuna ja se kestää tulevaan 27.3. perjantaihin saakka. Lähtöhinta jokaiselle pelipaidalle on 40 euroa. Huutokauppaa käydään PSS:n naiset ja tyttöjuniorit facebook-ryhmässä (www.facebook.com/pssnaiset/) kommentoimalla julkaisua huutokaupasta. Julkaisussa on kommentoitu jokainen edustusjoukkueen pelaaja, jonka alle voi tehdä oman huutonsa.

– Pyydämme, että facebook-sivuillamme huudettaisiin ainoastaan, mikäli on oikeasti valmis ostamaan paidan. Huudot ovat siis sitovia, PSS naisten edustusjoukkueen mediavastaava Dina Sandberg toteaa.

– Huutokaupan tuotot menevät suoraan liiganaisten loppukauden menoihin, jotka piti loppukauden pelien lipunmyynnin avulla kustantaa.

– Mikäli tiedät jonkun, joka haluaa huutaa, mutta ei ole facebookissa, pyydämme laittamaan viestiä, vaikka suoraan sähköpostitse minulle osoitteeseen [email protected].

– Ilmoitamme huutokaupan ”voittaneille” yksityisviestillä, kun huutokauppa on päättynyt.

– Porvoolainen salibandykansa on huikeaa. Kiitos kaikille avusta ja tuesta. Arvostamme jokaista huutoa.

PSS:ssä on kolme palkattua täysipäiväistä työntekijää ja muutama kymmenen osa-aikaista valmentajaa.

– Kun toimintaa ja harjoituksia ei ole, valmentajakorvauksista luovuttiin vapaaehtoisesti. Kaikki ymmärtävät tilanteen vakavuuden, PSS:n puheenjohtaja Kari Hokka sanoo.

– Varsinaisten työntekijöiden kanssa saatetaan kuluvaa kautta päätökseen, pidetään loppuja lomia ja suunnitellaan tulevaa kautta, sillä kyllä senkin aika koittaa. Poikkeustilan pitkittyessä joudumme miettimään myös lomautuksia.

– Elämme kauden loppua ja näyttää siltä, että emoseuran ja joukkueiden talous kestää tämän kauden päättämisen keskeneräisenä. Suurin huoli on meidän liiganaisistamme, joiden kulut ovat selvästi muita joukkueita suuremmat, ja toisaalta pleijarit ja kauden päätösottelut muodostavat merkittävän tulon lähteen. Pidämme taloudestamme hyvää huolta, joten uskoisin seuran kyllä selviävän.

– Toivon, että kaupungin seuraavan kauden avustukset ovat samansuuruisia kuin aiemmin, sillä ne muodostavat merkittävän osan emoseuran budjetista. Akuuttia hätää meillä ei ole.

– Valmennuksemme rakentaa tällä hetkellä myös erilaisia omatoimiharjoitteita, joita pelaajamme voivat hyödyntää. Nautitaan aikaisesta kevätilmasta ja liikutaan ulkona. Kyllä me saamme reikäpallonkin liikkeelle aikanaan.

 

Joukkue

PSS:n naisten edustusjoukkue 2019–2020

Maalivahdit: Salo Arla ja Järvinen Johanna.

Puolustajat: Annika Hautojärvi, Lampinen Inka (C), Tarvainen Kalpana, Mikkola Taimi, Törnqvist Linda, Järvinen Kristiina, Kortelainen Olivia (A), Järvinen Jasmiina, Väliaho Marianne, Nousiainen Veera.

Hyökkääjät: Sundström Ella (A), Holmberg Ella, Kettunen Ella, Levälampi Annina, Heikkinen Aada, Hautojärvi Elina, Holmberg Fanny, Björkman Noona (A), Kettunen Alisa, Koli Sanni.

Taustajoukot: Päävalmentaja Kouvalainen Jukka ”Kode”, valmentaja Ukkonen Tiia, fysiikkavalmentaja Rosti Katri, maalivahtivalmentaja Keinänen Paolo, joukkueenjohtajat Levälampi Janne ja Törnqvist Lena, huoltajat Björkman Petri ja Levälampi Tuija, manageri Nurme Tero, mediavastaavat Sandberg Dina ja Wahren-Cederberg Anna.

www.porvoonsalibandyseura.net

Seurainfo

Virallinen nimi: Porvoon Salibandyseura ry.

Lyhenne: PSS.

Kotipaikka: Porvoo, Itä-Uusimaa.

Perustamisvuosi: 2003.

Värit: musta ja keltainen.

Joukkueita/ryhmiä: 36.

Lisenssin lunastaneita: 715 (tilanne 31.7.2018).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

PSS:n naisten edustusjoukkueen kausi päättyi ennen tiukkoja pudotuspelejä koronaviruksen vuoksi15.3.2020 19.57
PSS valitsi puolivälien ensimmäiseksi vastustajakseen Turun FBC Loiston – porvoolaiset saivat sarjataulukon ykkösenä kotiedyn playoff-pelien kaikkiin vaiheisiin11.3.2020 20.48
PSS voitti taistelun runkosarjan voitosta ja pääsee valitsemaan tulevan vastustajan ensimmäisenä8.3.2020 21.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat