Paikalliset

Porvoolta ja Posintralta yrityspalvelusetelit tukimuodoksi koronan kurittamille pien- ja mikroyrityksille – matkailuyksikkö panostaa nyt lähiseutumatkailuun

Porvoon matkailu on lähikuukausina todennäköisesti lähialuematkailun varassa.

Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Porvoon kaupunki haluaa tukea omilla toimenpiteillään koronavirusepidemian vuoksi vaikeutunutta yritystoimintaa alueellaan. Toimenpideohjelmaan sisältyvät yrityspalvelusetelin käyttöönotto, vastuullisesti tuotettujen palveluiden ja tuotteiden markkinointi sekä maksuttomia webinaareja.

– Jokainen pelastettu työpaikka on tärkeä ja arvokas. Seuraamme tilannetta ja valtion mahdollisia toimenpiteitä yritysten tukemiseksi. Kehitämme tarvittaessa uusia tukikeinoja yritysten auttamiseksi, Porvoon kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz sanoo.

Kehitysyhtiö Posintran yritysneuvonta tarjoaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä sekä yrityksen erilaisissa muutos- ja kehittämisasioissa.

– Olemme saaneet runsaasti yhteydenottoja paikallisilta yrittäjiltä ja auttaneet heitä käytännön asioiden järjestelyssä. Ajankohtaisin tieto on kaikkien asiantuntijoidemme käytössä, Posintran toimitusjohtaja Fredrik Pressler toteaa.

Posintra järjestää kaikille yrittäjille avoimia ja maksuttomia webinaareja, joiden ajankohta ilmoitetaan Posintran sivuilla sekä somekanavissa. Yhtiö tuottaa myös erityistoimenpiteenä palveluja (katso tietolaatikko jutun alta).

 

Porvoon kaupunki ottaa käyttöön yhteistyössä Posintran kanssa pien- ja mikroyrityksille suunnatut yrityspalvelusetelit koronatilanteessa selviytymiseen ja uusien palvelu- ja tuoteratkaisujen tuottamiseen.

Yrityspalveluseteli on yritysten tukimuotoinen rahoitus, jolla voi mm. hankkia asiantuntijapalveluja liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Myöntämiseen käytetään 100 000 euroa. Yksittäisen setelin arvo on 2500 euroa ilman arvonlisäveroa.

Yritysseteliä haetaan Posintran kautta. Yritysseteliä voivat hakea mikro- ja toiminimiyritykset, joiden koti- tai toimipaikka on Porvoossa ja joiden toimintaan koronavirus on aiheuttanut merkittäviä muutoksia. Yrityssetelin myöntämisen perusteet, hakuaika ja hakumenettelyohjeet julkaistaan 30.3. mennessä osoitteessa www.posintra.fi.

 

Porvoon kaupunki kerää yrityksiltä tietoa vastuullisella tavalla tuotetuista palveluista ja tuotteista. Näitä tuodaan esiin Porvoon kaupungin sosiaalisen median kanavien ja verkkosivujen kautta (www.porvoo.fi/yritysten-ja-yhdistysten-vastuullisia-palveluja-poikkeustilanteessa).

Tuotteita ja palveluita voi ilmiantaa lomakkeen kautta (www.porvoo.fi/miten-voimme-olla-avuksi-toisillemme)

 

Porvoon kaupunki valmistelee kotimaan matkailumarkkinoinnin toimenpiteitä kesän ja loppuvuoden osalta. Matkailu- ja markkinointiyksikölle on valmius reagoida ja aloittaa kampanjointi heti, kun yleinen tilanne sen sallii.

Teemoina markkinoinnissa korostuvat lähiseutumatkailu sekä paikallisten palveluiden ja tuotteiden suosiminen.

Matkailijoille suunnatusta kaupunkikartasta otetaan uusintapainoksia. Karttaa painatetaan 10 kielellä ja näkyvyys tämän vuoden kartassa on yrityksille maksuton normaalikäytännöstä poiketen. Matkailu- ja markkinointiyksikkö ottaa yhteyttä nykyisessä painoksessa mukana oleviin yrityksiin tietojen päivittämistä varten.

Korona-tilanteen vuoksi Posintra tuottaa erityistoimenpiteinä seuraavia palveluja:

  • Posintra kokoaa sivuilleen informatiiviset tietopaketit eri yritysmuodoille suunnatuista tuista ja seuraa valmistelussa olevien tukitoimien käyttöönottoa ja soveltamista. Tietoa välitetään sosiaalisen median kanavissa ja Posintran nettisivuilla.
  • Opastaa kaikkia yrityksiä ja yritysmuotoja rahoituskanavien etsimisessä ja valtionavustusten sekä tukipakettien hyödyntämiseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Avustaa yrityksiä kassavirtalaskelmien teossa ja sparraa yritysten omien selviytymissuunnitelmien teossa.
  • Avustaa osakeyhtiöitä ideoimaan, tekemään ja hakemaan Business Finlandin esiselvitys- ja kehittämisrahoitusta koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien ratkaisemiseksi.
  • Avustaa mikro- ja pienyrityksille suunnatun Porvoon yrityssetelin hakemisessa ja hyödyntämisessä koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien ratkaisemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Posintralta apua yrittäjien korona-ahdinkoon – "Ideoidaan, tehdään ja jätetään avustushakemus yhdessä"23.3.2020 19.05
Posintra on kanavoinut Itä-Uudellemaalle miljoonia – asiakasyritykset kiinnostuneita verkkobisneksestä5.3.2020 16.45
Varaukset romahtivat – Haikon Kartano sulkee osan toiminnoistaan kesäkuun alkuun saakka20.3.2020 16.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat