Tarinoita Pitkänsillan kupeesta sai ensi-iltansa

Tarinoita Pitkänsillan kupeesta sai eilen ensi-iltansa perjantaina Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Mimosa Kaitala

Porvoolaisen Katja Kaulasen ohjaama Tarinoita Pitkänsillan kupeesta yleisötyöprojekti pohjautuu ikäihmisten omiin tarinoihin Helsingin Kalliosta ja sota-ajasta.

Mimosa Kaitala

PORVOO | Porvoolaisen Katja Kaulasen dramatisoima ja ohjaama Tarinoita Pitkänsillan kupeesta -esitys sai ensi-iltansa eilen Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Toinen esitys on tänään lauantaina kello 14.

Tarinoita Pitkänsillan kupeesta pohjautuu ikäihmisten omiin tarinoihin Kalliosta ja se on Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyönprojekti, joka aloitettiin syksyllä 2011.

Tarinoita Pitkänsillan kupeesta on myös osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina –juhlavuotta.

– Tämä on ollut aivan ihastuttavan ihana projekti. Ikäihmisillä on niin rakkaudellinen läsnäolo. Minulla on ollut 17 mieletöntä opettajaa. Olen myös päässyt tutustumaan Suomen historiaan, iloitsee projektin ja esityksen ohjaaja Kaulanen.

Mukana tässä näytelmässä on 17 ikäihmistä ja seitsemän Kallion lukion nuorta, joista osa ei ole koskaan tätä ennen ollut näyttämöllä.

Esityksen koreografia on Katja Kaulasen ja Annika Mäkeläisen. Musiikki on Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikkiopiskelijoiden Katri Mäkeläisen ja Ville Äyräväisen käsialaa.

Käyttäjän eija.quinlan@media.fi kuva
Eija Quinlan