Paikalliset

Lentokenttäkysymys palaa takaisin lähtöruutuun

Valtio on aiemmin esittänyt uutta lentokenttää Porvooseen. Kaupungintalon edessä järjestettiin syykuussa 2007 suuri mielenosoitus valtuuston päättäessä kannastaan Backakseen ehdotettuun kenttään. Nyt asia palaa lähtöruutuun.

Arkisto / Esko Riikonen

PORVOO | Muun muassa porvoolaisia monta vuotta kuohuttanut kysymys Helsingin seudun toisesta lentokentästä eli Malmin korvaavasta lentokentästä palaa alkupisteeseen. Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää lentoliikenteen strategiatyön, jossa käydään läpi koko Suomen lentoasemaverkosto. Valmista pitäisi tulla vielä tällä hallituskaudella.

– Olemme tavallaan lähtöruudussa, ja asia pitää selvittää laajemmalla otteella kokonaan uudelleen eikä siitä päästä, että ryhdytään siirtämään Malmin kenttää, hallitusneuvos Mikael Nyberg ministeriöstä sanoo.

Työssä käydään uudestaan läpi, mikä voisi olla ehkä Uudellemaalle sijoitettavan uuden kentän rooli ja kuinka se rahoitettaisiin. Ministeriön virkamiehet eivät ole enää pitäneet ajatusta Helsinki–Vantaan kakkoskentästä realistisena, mutta tämäkin tutkitaan uudelleen.

Liikenne- ja viestintäministeriö pudotti elokuussa 2007 pommin, kun se esitti nykyisen Malmin kentän toiminnot sisältävää Helsinki–Vantaan kakkoskenttää Porvoon länsipuolelle Backakseen. Koska asia avataan, se ei ole lopullisesti pois Porvoonkaan päiväjärjestyksestä.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat