Perusduunia

Alkukauden vaikeudet ovat takana ja viimeinen kuukausi on ollut työn täyteinen. Turkin ja Kalifornian ympäriajot olivat kovia kisoja joista kuitenkin selvittiin kunnialla. Kunto on ollut hyvällä tasolla ja tiimi on ollut todella tyytyväinen omaan panokseeni.

Turkin ympäriajo alkoi 27. huhtikuuta ja kisa kesti kahdeksan päivää. Etapit olivat 125-185 km pitkiä ja mäkeä ajettiin enemmän tai vähemmän joka päivä. Kovin oli 3. etappi; 185 km ja kolme ylitettävää vuorta kovilla sivutuulilla ryyditettynä. Oma tehtävä koko kilpailun ajan oli auttaa tallin kapteenia, Javier Megiasta. Varmistin, että hän oli aina hyvillä paikoilla ennen etappien ratkaisuhetkiä (lue: ennen viimeistä mäkeä, jolloin kaasut avattiin). Joka etapilla vein myös juomapulloja muille kuskeille ja tasamaaetapeilla autoin tiimin kirimiehiä sen minkä pystyin. Javier sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 14.

Turkin kierroksen jälkeen palautumisaikaa oli kokonaiset kuusi päivää ennen rapakon toisella puolella ajettavaa Kalifornian ympäriajoa. Lensimme west coastille suoraan Turkista, jotta elimistöllä olisi tarpeeksi aikaa sopetua aikaeroon. Kahdeksan päivän kovan etappiajon jälkeen lähes vuorokauden mittainen matkustus maailman toiselle puolelle ei ole palautumisen kannalta kovin optimaalista, ja kuusi päivää tuntuikin melko niukalta ajalta koitosten välillä. Oli miten oli, kisa starttasi seuraavana sunnuntaina Sacramentosta 193km etapilla.

Kalifornian kierros oli varmasti kovin kisa jonka olen ajanut. Taso oli todella kova, Team Sky piti mehut jaloista imevää vauhtia päivästä toiseen. Eikä joka etapilla kivutut mäet tai 45 asteeseen nousseet lämpötilat helpottaneet asiaa. Pisimmät nousut olivat 20 km pitkiä pikku penkkoja ja muutamalla etappilla lämpömittari ei alle 40 asteessa käynyt kertaakaan. Apukuskin roolissa oleminen ei siis ollut kovin helppo tehtävä; typeriin lukemiin kivunneet lämpötilat tiesivät loputtomia pullonhakuvisiittejä pääjoukon taakse huoltoautolle. Hain pulloja pari kertaa tunnissa ja joka reissulla vein tiimikavereille paidan sisällä 8-10 kylmää juomapulloa. Yhden etapin aikana joimme keskimäärin 10 litraa nestettä per nuppi.

Tämän kisasetin jälkeen olo on ollut todella väsynyt ja vasta nyt, kymmenisen päivää päätettyämme kovan viikon Thousand Oaksissa alan taas olemaan elävien kirjoissa. Harjoittelu on ollut kevyttä muutamaa reippaampaa lenkkiä lukuun ottamatta. Sunnuntaina täytyisi olla taas täysissä voimissa, sillä ajan Philadelphiassa Parx Casino Cycling Classicin. Phillyn jälkeen lennän Kanadaan ajamaan kaksi etappiajoa: Grand Prix Cycliste de Seguenay sekä Tour de Beauce. Kanadasta lennän takaisin Suomeen SM- kisaviikonloppua varten.

Porvoon ajot jäävät siis tältä vuodelta väliin. Rikkonaisen alkukauden jälkeen tiimi haluaa minun ajavan kaikki mahdolliset kilpailut nyt alkukesästä. Ymmärrettävää, mutta harmittaa sillä olisin niin mielelläni ajanut aina niin tärkeät kotikisat Porvoossa. Toivon että Akilleen kuskien näyttävä ajotyyli jatkuu, tiimipelillä kaikki on mahdollista Porvoon ajoissa - eli ei muuta kun kaikki seuraamaan suomalaisen pyöräilyn klassikkoa 8.6.

Hyvää alkanutta kesää kaikille!

-Joonas

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet