Brasilia käy päälle kuin yleinen syyttäjä

Isäntämaa Brasilia ja Kroatia kohtaavat jalkapallon MM-lopputurnauksen avausottelussa torstaina Sao Paulon Arena Corinthiansilla. Ottelu alkaa kello 23 Suomen aikaa. Lähestys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa jo kello 21.55. Kisojen avaijaiset alkavat TV2:ssa kello 21.

Asetelma

Brasilia lähtee otteluun selkeänä suosikkina, vaikka kotijoukkue pelaakin valtavat paineet niskassaan.

Lopputurnauksissa avauspelin merkitys jatkopaikkaa ajatellen on suuri, ja usein tappion välttäminen ensimmäisessä pelissä on lähtökohtaisesti jopa voittoa tärkeämpää.

Luiz Felipe Scolarin valmentama Brasilia lähtee kuitenkin peliin kotiyleisön edessä voitto mielessä.

Kroatialle tasapeli sen sijaan olisi kuin voitto. Se kamppailee ennakkoasetelmissa lohkon toisesta jatkopaikasta Meksikon ja Kamerunin kanssa.

Brasilia käy fanaattisen kotiyleisön edessä päälle kuin höyryjuna. Scolarin johdolla sen peli on kuitenkin takavuosia tasapainoisempaa, ja "Selecao" taitaa myös fyysisen pelin sääntöjen rajamailla.

Kroatia osaa puolustaa tiiviisti, mutta se ei voi lähteä kentälle pelkästään vastaanottavaksi osapuoleksi. Joukkueella riittää taitoa myös hyökkäyspeliin, mutta se jää väistämättä alakynteen.

Avainpelaajat

Brasilia hyökkää rajusti etenkin laitojen kautta. Molemmat laitapuolustajat Dani Alves oikealla ja Marcelo vasemmalla ovat äärimmäisen hyökkäysvoimaisia. Keskikentän oikealla laidalla pelaavalla vasenjalkaisella Hulkilla on hurja pyssy, ja mies hakeekin mielellään paikkoja tykilleen kaventamalla laidasta voimakkaasti sisään.

Vasemmalla laidalla hyökkää joukkueen suurin tähti, 22-vuotias Neymar, jolta kotiyleisö odottaa ihmeitä.

Neymar on nopea ja taitava pelaaja, joka aiheuttaa hurjan paineen Kroatian puolustukselle.

Keskikentän keskustassa Selecaon peliä pyörittää kymppipaikalla Oscar, jonka takana puolustuslinjaa turvaavat Paulinho ja Luiz Gustavo.

Kroatian paikat avautuvat vastahyökkäyksistä, joita joukkueen pelin sielu Real Madridissa pelaava Luka Modric käynnistää keskikentältä tarkoilla syötöillään.

Joukkueen toinen iso tähti, Bayern Münchenin keskushyökkääjä Mario Mandzukic on pelikiellossa.

Tulosennuste

Brasilia tekee 1–3 maalia, kun Kroatia vastaavasti pystyy korkeintaan yhteen maaliin.

Oletetut kokoonpanot

Brasilia (4–2–3–1): Julio Cesar; Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Paulinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.

Kroatia (4–2–3–1): Stipe Pletikosa; Darijo Srna, Dejan Lovren, Vedran Corluka, Danijel Pranjic; Ivan Rakitic, Luka Modric; Ivan Perisic, Eduardo, Ivica Olic; Nikica Jelavic.

Kari Haavisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet