Ranska on itsensä pahin vihollinen

Ranska ja Honduras kohtaavat E-lohkon avauskierroksella tänään sunnuntaina kello 22 Estadio Beira-Rio -stadionilla Porto Alegressa vajaan 49 000 katsojan edessä. Lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa kello 21.35.

Asetelma

Ennakkoon ajatellen ottelussa on vain yksi suosikki. Ranska on yksi jalkapallon suurmaista, kun Väli- ja Pohjois-Amerikan helpohkoista karsinnoista vasta kolmannen kerran MM-kisoihin edennyt Honduras ei pelaamistaan kuudesta lopputurnausottelusta ole vielä kertaakaan poistunut kentältä voittajana.

"Les Bleusin" menestyminen ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Ranska on monesti noussut itsensä pahimmaksi vastustajaksi, ja surullisin esimerkki tästä nähtiin edellisissä MM-kilpailuissa Etelä-Afrikassa, kun sukset menivät ristiin joukkueen sisällä ja valmentaja Raymond Domenechin kanssa. Nyt pahin häirikkö Samir Nasri jätettiin ulos joukkueesta suosiolla, mutta valittajia joukkueessa riittää edelleen.

Kun katsoo Ranskan puolustuslinjassa pelaavien miesten seuroja, voisi kuvitella että "Gallian kukon" alakerta on rautaa. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, mutta Honduras ei kuitenkaan pysty luomaan sille riittävästi painetta. Pahin takaisku Ranskaa luotsaavalle entiselle tähtipelaajalle Didier Deschampsille on ilman muuta vasemman laidan supertähden Franck Riberyn jääminen pois kisoista selkävaivojen takia.

Avainpelaajat

Ranskan tehoista iso osa jää nyt Karim Benzeman, Paul Pogban ja vaihtomies Olivier Giroudin harteille. Keskikentän kolmiossa peliä tasapainottaa monessakin mielessä Paris Saint-Germainin Yohan Cabaye.

Hondurasin tähtipelaaja on komeita nousuja vasemman puolustajan paikalta tekevä skotlantilaisessa Celticissä pelaava Emilio Izaguirre. Maalissa Noel Valladaresilla on edessä edessä hikinen iltapuhde.

Tulosennuste

Ranska hyökkäyspeli on vuosituhannen alun jälkeen liian usein ollut tervanjuontia, mutta verkko Hondurasin maalivahdin Valladaresin takana heilahtaa ainakin pari kertaa, ja omassa päässä Hugo Lloris pitää verkkonsa puhtaana.

Oletetut kokoonpanot:

Ranska (4–3–3): Hugo Lloris; Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Laurent Koscielny, Patrice Evra; Paul Pogba, Yohan Cabaye, Blaise Matuidi; Mathieu Valbuena, Kari Benzema, Antoine Griezmann.

Honduras (4–2–3–1): Noel Valladares; Brayan Beckels, Victor Bernandez, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre; Luis Garrido, Wilson Palacios; Boniek Garcia, Carlo Costly, Roger Espinoza; Jerry Bengtson.

Kari Haavisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet