Tulevaisuuden valtiaat viheriöillä

Brasilian MM-kisat ovat tärkeä näyttämö monille nuorille pelaajille, jotka ovat jatkossa kirkkaimmissa valokeiloissa.

Osa nuorista pelaajista on jo läpimurtonsa tehnyt, monet tekevät sen nyt ja jotkut hakevat vielä kokemusta.

Seuraavassa listauksessa kisojen kuumia nuoria pelaajia.

1 Neymar (22-vuotias), Brasilia
Brasilian kisojen seuratuin pelaaja on jo kykynsä näyttänyt. Aloitti kisat komealla kahden maalin matsilla. Mikäli Brasilia juhlii heinäkuun 13. päivänä maailmanmestaruutta, nuori Neymar nousee legendojen joukkoon.

2 Thibaut Courtois (22), Belgia
Belgian ja Atletico Madridin maalivahti on noussut pelipaikkansa eliittiin poikkeuksellisen nuorena. Mikäli ura etenee suotuisana, Chelsean omaisuutta oleva 198-senttinen veskari voi olla pelipaikkansa eliittiä vielä 15 vuotta. Hän on huikea torjuja, ulottuva keskityksen kaappaaja ja pelaa myös jalalla hyvin. Modernin maalivahtityypin huippuesimerkki kaiken kaikkiaan.

3 Mattia De Sciglio (21), Italia
Italian maajoukkueen ja AC Milanin laitapuolustajaa verrataan jo legendaariseen Paolo Maldiniin. De Sciglio pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista, mutta kehitys ei ole hidastunut.

4 Heungmin Son (21), Etelä-Korea
Saksan Bayer Leverkusenissa pelaava korealainen on luokiteltu yhdeksi maailman kuumimmista nuorista pelaajista. Hyökkäävässä roolissa keskikentällä viihtyvä on kovan luokan maalintekijä. Erittäin nopea ja taitava pelaaja on jo Aasiassa suuri tähti.

5 Romelu Lukaku (21), Belgia
Belgian ja Evertonin hyökkääjä on todellinen jyräävä lihaskimppu. Kun hyökkääjä pääsee vauhtiin, häntä on vaikea pysäyttää. Usein myös pallo pysyy 190-senttisen pelimiehen mukana. Otteita vaivaa kuitenkin epätasaisuus. Nyt hänellä on mahdollisuus ottaa vielä se yksi askel kohti kuuminta tähtikaartia.

6 Raheem Sterling (19), Englanti
Liverpoolin ja Englannin hyökkäävä keskikenttäpelaaja vaikutti vielä pari vuotta sitten hipsuttelijalle, jolla ei ole asiaa jalkapallomaailman huipulle. Sterling on ottanut etenkin viimeisen vuoden aikana huikean loikan kohti maailman terävintä kärkeä. Nopea pelaaja ohittelee miehiä solkenaan, jakelee hyviä syöttöjä ja tekee myös maaleja. Maajoukkueessa Sterlingin ongelmaksi voi koitua se, että päävalmentaja Roy Hodgson suosii valinnoissaan puolustavia pelaajia.

7 Mario Götze (21), Saksa
Bayern Münchenin ja Saksan hyökkäävä keskikenttäpelaaja on jo noussut tähtikaartiin. Hän on tehnyt tähän mennessä yhdeksän maaottelumaalia 29 kamppailussa. Münchenin maksama siirtokorvaus 37 miljoonaa euroa kertoo paljon pelaajan potentiaalista.

8 Julian Draxler (20), Saksa
Schalke 04:n ja Saksan hyökkäävä keskikenttäpelaaja nousi jo 17-vuotiaana seuransa edustusjoukkueeseen. Hän nopea ja taitava pelaaja, joka käyttää hanakasti hyvää laukaustaan. Englannin Valioliigan suurseuroihin kuuluva Arsenal on ollut pitkää kiinnostunut nuorukaisen pestaamisesta.

9 Sead Kolasinac (20), Bosnia ja Hetrsegovina
Bosnia ja Hertsegovinan sekä Schalke 04:n pelaaja puolustuksen monitoimimies. Ykköspaikka on vasen pakki, mutta hän pystyy pelaamaan myös topparina tai puolustavassa roolissa keskikentällä. On pelannut junioreista saakka Saksassa, joten ei väistele kovissakaan tilanteissa.

10 Bernard (21), Brasilia
Ainoastaan 166-senttinen Brasilian ja Shaktar Donetskin hyökkäävä pelaaja on todellinen väkkärä, joka liikkuu vauhdikkaasti pallon kanssa. Viihtyy parhaiten laitapelaajana. On periaatteessa vaihtopelaaja Brasilian joukkueessa, mutta saanee säännöllisesti näyttöpaikkoja. Donetsk maksoi miehestä 25 miljoonaa euroa.

Wesa Koistinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet