Porvoon 4h-yhdistys

4H- dogsitter kurssi

Dogsitter kurssi sopii sinulle, joka pidät koirista ja haluat toimia koiranhoitotöissä 4H yhdistyksessä. Sinun on oltava yli 14-vuotias. Sinulta odotetaan vastuullisuutta ja aloitekykyä. Sinä opit tulkitsemaan koirien elekieltä, käyttäytymistä ja koiran perushoitoon liittyviä hoitotoimenpiteitä. Tutustut myös koiran luonteeseen, terveydenhuoltoon ja rakenteeseen. Dogsitterin on oltava luotettava, avoin ja oma-aloitteinen. Sinun on myös ymmärrettävä se, että koira on sinun vastuulla. Dogsitterin on pidettävä sovituista ajoista kiinni.  Jokainen koira on omayksilönsä, eli koirat ovat erilaisia ja käyttäytyvät eri tavoin. Kun suoritat 4H dogsitter kortin hyväksytysti, saat dogsitter kortin, jonka jälkeen voit toimia vieraankin koiran hoitajana. Paikalliset 4H yhdistykset välittävät työkeikkoja.

Työtehtäviin voi kuulua mm. koiran ulkoilutusta, loma-aikaista hoitoapua, näyttelyissä auttamista, koulutus- ja kennelapua. Koirien kanssa täytyy aina olla huolellinen, vastuullinen ja tarkka.

Kursseilla on ammattitaitoisia ohjaajia, jotka alustavat käytännön harjoituksia ja tehtäviä. Asiantuntijat pitävät myös luentoja aiheista. Mukana kursseilla voivat olla muun muassa eläinlääkäri, pieneläinhoitaja ja kasvattaja. Kursseja on 5, jonka jälkeen seuraa näyttökoe. Näyttökokeessa testataan opitut asiat. Kursseilla on mukana aina yksi tai useampi koira. Kurssien toimintamenetelmä on tekemällä oppiminen. Kurssista on paljon hyötyä, jos haluat olla joskus koirankasvattaja.

Dogsitter kurssi voi olla nuorelle ensimmäinen askel työelämään ja siitä voi ansaita rahaa. Tule rohkeasti mukaan 4H yhdistyksen dogsitter kursseille, jos sinua kiinnostaa koirat ja haluat lisää hyödyllistä tietoa koirista.

Haastattelin Maura Ruopsaa, dogsitter kurssin ohjaajaa. Mitä hyötyä kurssista on tulevaisuudessa oppilaille? Mauran mukaan siitä saa työkokemusta ja voi hyötyä, kun haet muita töitä. Kauanko olet pitänyt dogsitter kursseja? – ”Olen pitänyt 2 kurssia.” Ovatko kurssilaiset mielestäsi oppineet hyvin kursseilla? Maura kertoi, että nuoret ovat oppineet tosi hyvin ja heillä on ollut kiinnostusta aiheeseen ja osalla jo ennestään kokemusta. Tuleeko koirien omistajien kanssa joskus ongelmia? Toiminnanjohtaja Jounin mielestä koirien omistajat ovat usein vaativia.

Haastattelin myös kahdeksasluokkalaista dogsitter kurssilaista Karla Stilliä. Onko kurssi ollut hyödyllinen sinulle? Karlan mukaan kyllä. Oletko saanut työkeikkoja? Karla ei ole vielä saanut työkeikkoja. Mikä oli kivointa kurssissa? ”Oppii enemmän koirista.” Mitä kursseilla ja aloitusleirillä tehtiin? Kursseilla kuunneltiin opettajaa joka puhui aiheesta, tehtiin tehtäviä ja välillä tuli koiria mukaan kurssille ja niiden kanssa harjoiteltiin.

 

Ida Ekholm

Porvoon 4h-yhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Porvoon 4h-yhdistys

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään. Porvoon seudun 4H-yhdistyksen yhteystiedot: Runeberginkatu 32 E 06100 PORVOO, puh. 040 503 7725, email: [email protected], www.4h.fi/porvoo

Uusimmat mielipiteet