Uudenmaan TE-toimisto

Nuorten TakuuAreena teki sen taas!

Keskon pallomeri houkutteli sukeltamaan Pirkka-tuotteita.

Uudenmaan TE-toimiston järjestämä Nuorten TakuuAreena onnistui jälleen yli odotusten. Keskiviikkona 8.10.2014 Hartwall Arenalla järjestetty tapahtuma kokosi yhteen noin 6000 nuorta ja toistasataa työ-, koulutus- ja muiden palveluiden tarjoajaa.

Kaikilla toimijoilla oli tarjota nuorille joko työtä, koulutusta tai muuta toimintaa. Palautteen mukaan tiivistunnelmaisessa tapahtumapäivässä syntyi hyviä ja rakentavia kohtaamisia sekä nuorille että työnantajille, kouluttajille ja muille toimijoille.

Tapahtumassa nuoret saivat tietoa myös TE-toimiston EURES-palveluista sekä toiselle paikkakunnalle työn tai koulutuksen perään lähtevän mahdollisuudesta saada TE-toimiston myöntämää muutto- tai matkakorvausavustusta. Nuorille annettiin myös TE-toimiston järjestämällä CV-klinikalla ohjeita ja neuvoja CV:n tekoon.

Työnantajat tyytyyväisiä

Työantajien mielikuvitus tapahtumassa oli piristävää. K-ryhmällä (Kesko ja K-kauppiasliitto) oli mukanaan pallomeri, johon oli piilotettuna Pirkka-tuotteita. Kaikki halukkaat saivat osallistua kilpailuun, jossa oli 20 sekuntia aikaa sukellella pallomeressä ja etsiä sieltä tuotteita. Kesko ei tehnyt tapahtumassa suoria rekrytointeja, sillä kukin K-kauppias tekee varsinaiset rekrytointinsa itse. Tällä hetkellä avoinna oli mm. kassamyyjien ja jouluapulaisten paikkoja. Näytteilleasettaja Tanja Ruotsin mukaan työpaikkoja kohtaan on ollut kiinnostusta. ”Pallomeri vaatii heittäytymistä, mitä tarvitaan asiakaspalvelussakin”, Ruotsi toteaa.
K-ryhmän avoimista työpaikoista on tietoa Keskon nettisivuilla.

Google haki messuilta Haminan Data Centeriin IT-alan ”yleismies-jantusia” ja sähköinsinöörejä. Googlen edustajan Juho-Pekka Kuitusen mukaan tapahtuma ylitti odotukset. ”Paljon enemmän oli liikkeellä IT-alan ihmisiä kuin odotin”, Kuitunen iloitsee. Hän kertoi myös, että he ovat jakaneet paljon tietoa ihmisille ja moni on lähtenyt ständiltä hymyillen. ”Paljon saatiin tietoa ihmisille, että kannattaa yrittää hakea”, Kuitunen kertoi.

HR-Hoiva oli myös hyvin tyytyväinen tapahtumaan. Yritys oli mukana viimekin vuonna, ja jos tapahtuma vielä järjestetään, HR-Hoiva haluaa olla mukana uudestaankin. Ainoa miinus tapahtumassa oli se, että sämpylät loppuivat aamulla kesken. ”Nuoret uskaltavat tulla rohkeasti kysymään mitä, teemme. Kaikista parasta on ollut se, että monilla on ollut CV, jonka he ovat antaneet suoraan, niin jää paremmin mieleen”, Enni Guldin iloitsee. Jonna Helin kertoi, että oppisopimuksista on tullut paljon kysymyksiä. ”On ollut mukavasti porukkaa”, Tanja Saarikoski HR-Hoivasta summaa tyytyväisenä.

Nuoret runsaslukuisina mukana

Tapahtuman ajoittaisista tungoksista huolimatta nuorten kokemukset ovat olleet positiivisia. Mika Seine, 28, etsi pääasiassa koulutusta: ”Olen hakenut sosionomiksi, mutta jos sinne ei pääse, Edupolin tarjonta vaikuttaa hyvältä”, Seine pohtii. Seinen mukaan tapahtumassa pystyy tutustumaan eri työnantajiin, ”saa enemmän infoa kuin vain netin kautta tutustumalla.” ”Tungoksesta huolimatta muuten kiva tarjonta, jota ei välttämättä tulisi ajatelleeksi”, Seine toteaa. Miinuksena Seine pitää sitä, että tapahtumaan pakotetaan tulemaan.

Rakennusurakointia opiskellut Nora Karvonen, 27, on katsellut kuljetusalan töitä. Karvonen kokee, että tapahtumasta oli hänelle hyötyä. Työhaaveistaan Noora kertoo, että ”olisi kiva tehdä jotain, mikä oikeasti merkitsee jotain.”

Humanistisen alan opiskelija Mattias Riekkola, 29, toteaa käyneensä vastaavissa tapahtumissa usein.

Xhafer Smajli, 29, piti tapahtumaa erittäin hyvänä. ”Olen tehnyt aika paljon rakennustöitä ja autonkorjausta”, Smajli kertoi. Haastatteluhetkellä Smajli ei ollut vielä löytänyt potentiaalisia työnantajia.

Uudenmaan TE-toimiston kehittämispäällikö Raimo Hokkasen sanoja siteeraten: ”Toivottavasti kaikki hyvät yhteistyökumppanit jatkavat meidän kanssa tätä työtä. Ja eihän tulevaisuudessa voi odottaa mitään muuta kuin että aina vain paremmaksi tehdään.”

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet