Porvoon Invalidit- Borgå Invalider

Kokeilemaan uusia lajeja 15.11 Kokonhallille

tr

Kokonhallilla voi kokeilla sovellettua sulkapalloa, sisäkurlingia ja sisäbocciaa lauantaina 15.11 klo 15-17 yli vammarajojen. Kaikenikäiset pelaajat ovat tervetulleita.


 

Sovellettua sulkapalloa voi pelata lattialla tai pyörätuolissa istuen tai seisaallaan. Lattialla tai pyörätuolissa istuvat voivat pelata toisiaan tai pystypelaajaa vastaan. Pelivälineet ovat samat ja säännötkin pienin poikkeuksin samat kuin sulkapallossa. Lajin hyviä puolia on, että kevyenkevyet maila ja pallo eivät aiheuta rasitusta, mutta pitävät pelaajan monipuolisessa liikkeessä koko ajan. Venytykset tapahtuvat kuin huomaamatta pelaajan kurottaessa vastalyötiin.

Sisäkurlingia pelataan sisätiloissa, toisin kuin jäällä pelattavaa curlingia. Lajien kirjoitusasuun on haluttu tehdä pieni ero. Sisäkurling on alunperin kehitetty vammaisille, mutta vammattomatkin ovat ottaneet sen omakseen. Sekajoukkueet ovat sallittuja.

 Pelivälineenä toimii kurling-kivi, joka on on kevyttä muovia, ja jonka pohjassa kolme teräskuulaa varmistaa liukuvan liikkeen. Kurling-kiven voi heittää liikkeeseen kahvasta kädellään tai työntää muovisella työntimellä tai sen voi vierittää vieritysrampista. Sisäkurling on taktiikka laji, jossa osumien sommittelu on ryhmätyötä. Heittäjälle voidaan apukepillä näyttää tähtäysmerkki tai tarvittaessa kertoa tähtäysmerkki koputtamalla lattiaa.

Joukkueen muodostaa 1-4 pelaajaa. Se joukkue, jonka kivet ovat lähempänä pesäksi kutsutun kuvion keskustaa, voittaa erän.

Bocciaa voi pelata sisätiloissa sitä tarkoitusta varten suunnitelluilla pehmeämmillä palloilla. Kaikkia pelivälineitä on tarjolla Kokonhallilla kokeilijoita varten.

Hyvä yleiskunto ja mieliala ovat vähintään yhtä tärkeitä asioita vammaisille kuin vammattomillekin - kiinnostavien soveltavien lajien parissa sellaiset saa kaupan päälle.

Paikalla ohjaamassa on erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer, jolta voi kysellä tarkemmin lajien harjoitusajoista p. 0400-944094.

Porvoon Invalidit- Borgå Invalider

Aikaisempia kirjoituksia

Porvoon Invalidit- Borgå Invalider

Porvoon Invalidit -Borgå Invalider ry. on Invalidiliiton jäsenyhdistys. Yhdistys on perustettu v. 1948. Invalidiliitto tekee työtä yhteiskunnassa niin, että toimiva arki mahdollistaa fyysisesti vammaiselle ihmiselle itsenäisen ja hyvän elämän. Esteettömyys sekä tasavertaisten mahdollisuuksien luominen ovat yhä ajankohtaisia asioita yhdistykselle. Yhdessäoloon, virkistäytymiseen ja vertaistukeen järjestetään tilaisuuksia.

Kotisivu: Porvoo Invalidit - Borgå Invalider ry.

Uusimmat mielipiteet