Mustien autojen matkassa

Stubb koukkaa keskemmälle?

Laskeneiden galluplukemien säikäyttämän kokoomusväen piirissä odotetaan kuin kuuta nousevaa pääministeri Alexander Stubbin linjapuhetta. Se pidetään entisen puoluesihteerin Maija Perhon johtaman Snellman-säätiön tilaisuudessa ensi tiistaina. Puoluejohtaja Harri Holkeri käytti samaa foorumia aina silloin tällöin.

Puolueväen piirissä toivotaan, että Stubb silittäisi ”katumusseminaarissa” vanhempaa väkeä myötäkarvaan ja palaisi oikealta laidalta lähemmäs ex-puoluejohtaja Jyrki Kataisen ajatuksia. Vaalithan ratkaistaan keskustassa. Pahitteeksi ei olisi, jos pääministeri korostaisi perinteisiä arvoja ja puolueen vanhoja juuria.

Pääministeri kiersi vieraiden joukossa ahkerasti tarjoilijana täydentämässä tyhjentyneitä laseja.”

Ylimielisyydestä syytetty Stubb paikkasi mainettaan jo hallitusryhmien pikkujoulussa Smolnassa alkuviikosta. Pääministeri kiersi vieraiden joukossa ahkerasti tarjoilijana täydentämässä tyhjentyneitä laseja.

Kohta pääministeri huokaisee hetkeksi ja matkaa perheineen joululomalle vaimonsa Suzanne Innes-Stubbin kotiseudulle Englantiin Birminghamin eteläpuolelle.

Eduskunnan istunt o itsenäisyyspäivän aattona keskeytettiin suuren valiokunnan kokouksen takia. Sitä jouduttiin jatkamaan, kun kaikkia kiireellisiä budjettilakimietintöjä ei ehditty ajoissa painaa. Varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.) pani kymmenkunta mietintöä pöydälle, jotta ne ehtisivät ensimmäiseen käsittelyyn ensi viikon alussa.

Erikoislaatuisen istunnon jatko-osasta teki se, ettei paikalla ollut Joutsenlahden lisäksi yhtään muuta kansanedustajaa. Jari Leppä (kesk.) tosin katseli toimitusta lehteriltä vieraidensa kanssa.

Ainoana saliin yritti Lea Mäkipää (ps.) juuri kun kahden minuutin jatkoistunto napautettiin päättyneeksi.

Edustajia ei tarvittu, koska muutosesityksiä ei saanut tehdä.

Suunnitteilla oleva n uuden ison palkansaajajärjestön johtajaehdokkaaksi nostetun, toimihenkilöjärjestö STTK:ta vetävän Antti Palolan kielenkäyttö on värikästä. ”Upseerikerholta ei pitäisi huudella, kun pojat tekevät etulinjassa parhaansa”, Palola puolusti äskettäin EU-edustuston järjestämässä seminaarissa hallitusta ja työmarkkinajärjestöjä.

STTK:n valtuustossa Palola kehotti ottamaan jämäkästi kantaa uuteen keskusjärjestöhankkeeseen – ei pitäisi syyllistyä järjestöväen perisyntiin, vatkaamiseen ja vispaamiseen. ”Voi Kristus, se me osataan tehdä paremmin kuin kukaan muu Suomessa, Euroopassa tai koko maailmassa”.

Kansanedustaj a Markku Eestilälle (kok.) sattui Linnan juhlissa hassu tapaus. Pois lähtiessä Eestilä kysyi turhaan päällystakkiaan narikasta.

Takkinsa häviämistä Eestilä ei pitänyt suurena menetyksenä, mutta taskuun jääneen 600 euron hintaisen kännykän katoaminen harmitti.

Vaan ei hätää! Eestilä muisti, että kännykän paikannuslaite oli aktivoitu sopivasti pari viikkoa aikaisemmin. Takki löytyi kuin löytyikin seuraavana päivänä ravintola Teatterin narikasta. Linnasta takin mukaansa ottanut oli unohtanut sen sinne.

 

 

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet