A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Kansa on vielä ihmeissään

Vasemmistoliiton puheenjohtajalle Paavo Arhinmäelle Kreikka on painajainen.

Arhinmäki riehakoi Ateenassa viime tammikuussa Kreikan kommunistien vaalivoittoa. Hän juhli kululeikkausten päättymistä ja uuden rahanjaon alkamista Euroopassa.

Sama mies tunnustaa, ettei Kreikka selviä veloistaan? Silti hän tukee kommunistijohtaja Alexis Tsiprasia, joka kiristää lisää velkaa armollisilta auttajiltaan.

Uutta rahaa on taas heitettävä vanhan velan perään ilman varmuutta takaisinmaksusta.

Eduskuntavaaliehdokkaat ovat kuin pissa sukassa. Kreikan talouden holtittoman hoidon seurauksena suomalaiset joutuvat kiristämään vyötään, jotta kreikkalaisten vyötä voidaan löysätä. Suomalainen maksaa aina, kun muut pyytävät.

Me maksamme muiden velkaa sitä varmemmin, mitä epävarmemmin kreikkalaiset käyttäytyvät.

Jokainen ehdokas tietää, että vaalien jälkeen eduskuntaan tuodaan Kreikan vanhat velkapaperit, Jutta Urpilaisen takuuksien pitävyys ja lisätukianomukset.

Voi sitä häpeää , kun uudet kansanedustajat selittävät korvat luimussa päätöstään myöntää Kreikalle velkahelpotuksia. Heti perään he nostavat suomalaisten veroja.

Jari Sarasvuo voi opettaa heille, miten hävetään julkeasti ilman aikomustakaan katua.

Äänestäjällä ei ole kuluttajansuojaa eikä poliitikolla tuotevastuuta.”

Vaalien jälkeen joku media voisi julistaa kilpailun, jolla keksitään pilkkanimiä kreikkalaisille ja kansanedustajille. Tosin ehdotusta kannattaa vielä miettiä.

Rikoslain mukaan on tuomittava sakkoon tai vankeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, jos panettelee tai solvaa jotakin ryhmää kansallisen alkuperän perusteella.

Jostakin syystä, suomalainen ei rankaise palturia puhuvaa poliitikkoa, mutta tuomitsee median.

Äänestäjällä ei ole kuluttajansuojaa eikä poliitikolla tuotevastuuta. On vain äänestäjän mielipide oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta. Näillä mennään.

 

 

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet