Pänkäläinen

Löytääkö Viisikko aarteen?

Tiesitkö, että kirjailija Enid Blyton loi kuuluisat Viisikko-kirjansa Suomen Leijona-maajoukkueen pohjalta? Kun Erkka Westerlund oli päävalmentajana, syntyi Viisikko kuiskausten saarella.

Jääkiekon MM-kisojen aikaan pää pääsee vähällä. Tuolloin ei nimittäin mitään uutta vastaanotettavaa tule.

Otetaan esimerkiksi joukkueet. Suomalaisten kiekkoasiantuntijoiden mukaan kanadalaiset ovat ammattimiehiä, joiden heikkous on sitoutumattomuus MM-turnaukseen: vain Stanley Cup kiinnostaa.

Venäläiset ovat yksilöinä taitavia, mutta sortuvat lopulta sooloiluun. Tshekki on hyvä vastahyökkäysjoukkue, mutta slaavilainen temperamentti pettää ratkaisevalla hetkellä.

Ruotsalaisten heikkous on maalivahtipeli, USA:n heikkous nuorten pelaajien kurittomuus ratkaisupeleissä. Ja Suomi pelaa aina Viisikkona (ilman maalivahtia?).

Jääkiekon MM-kisojen aikaan pää pääsee vähällä.”

 

 

Tiesitkö, että kirjailija Blyton loi Viisikko-kirjansa Leijona-maajoukkueen pohjalta? Kun Doug Shedden oli valmentajana, syntyi Viisikko kesälomalla.

Yhtä hauskaa saa, kun miettii asiantuntijoiden pelaajatyyppejä. Jos pakit ovat isoja, he ovat kankeita ja väsyvät kiivaassa pelitempossa. Jos pakit taas ovat pieniä, heidät on helppo siirtää syrjään maalineduspelissä.

Tiesitkö, että kirjailija Blyton loi Viisikko-kirjansa Leijona-maajoukkueen pohjalta? Kun Raimo Summanen oli valmentajana, syntyi Viisikko joutuu ansaan.

Seuraava ei naurata. Suomi on vuodesta toiseen kisojen heikoimpia aloittajamaita, kuten Valko-Venäjää vastaan nähtiin.

Suomi tarvitsee lisäksi eniten maalintekopaikkoja, saadakseen edes muutaman maalin, koska Suomessa keskitytään Viisikko-pelaamiseen henkilötaidon sijasta.

Tiesitkö, että kirjailija Blyton loi Viisikko-kirjansa Leijona-maajoukkueen pohjalta?

Kun Alpo Suhonen oli päävalmentajana, syntyi Viisikko pulassa.

Seppo Pänkäläinen

 

 

Pänkäläinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet