Mustien autojen matkassa

Kirurgi-isä opetti remontin teon

RKP:n puoluejohtajan tehtävät kuukauden kuluttua Turun puoluekokouksessa jättävällä entisellä puolustusministerillä Carl Haglundilla ei ole peukalo keskellä kämmentä. Päinvastoin. Hän on paljastunut oikeaksi remonttireiskaksi.

Haglund remontoi 150 neliön asunnon aivan omin käsin.”

Espoosta Helsinkiin perheineen muuttanut Haglund remontoi 150 neliön asunnon aivan omin käsin. Se ei ollut mikään maalausremontti, vaan perinpohjainen kunnostustyö laatoituksia ja vesieristyksiä myöten.

Haglund urakoi koko tammikuun kokopäiväisesti eduskunnan joululoman ansiosta. Sähkö- ja putkityöt hän sentään osti ulkoa.

Kysymyksessä ei ollut Haglundin ensimmäinen yritys rakennusmiehenä. Hän kokosi myös perheelleen kesämökin valmiista elementeistä. Eikä tässä kaikki, Haglund on ahkeroinut myös ystäviensä remonttityömailla.

Kauppatieteen maisteri Haglund oppi remonttimiehen taidot oppi isältään, Helsingin yliopiston kirurgian professorilta.

”Meidän perheessä on aina rakennettu”, Haglund sanoo.

Vasemmiston vappujuhlat ovat kokeneet takavuosiin verrattuna veren vähyyttä, vaikka tänä vuonna Helsingissä vaihdettiin marssisuuntaakin. Palvelualojen ammattiliiton PAM:in puheenjohtaja Ann Selinin (sd.) ei tarvinnut kuitenkaan työväen ja ylioppilaiden päivänä kärsiä yleisön puutteesta.

Palvelualojen kansainvälisen työntekijäjärjestön puheenjohtajana Jakartassa puhunutta Seliniä kuunteli peräti 150 000 ay-ihmistä!

Pitkän uran ministerinä ja kansanedustajana tehnyt Pertti Salolainen, 76 (kok.) tunnustaa Helsingin seudun automobiiliklubin jäsenkirjeessä, ettei aika enää riitä kaikkeen. Niinpä Salolainen kauppaa suurlähettiläsaikoinaan hankkimaansa oikeaa Lontoon taksia.

Salolaisen bensiinikäyttöinen Austin, London Taxi Cab, on vuosimallia 1973. Museorekisteröidyn auton (MAN – 5) ostaja saa myös taksamittarin halvempaan hintaan kuin mitä Salolainen siitä maksoi.

”Luovun autosta raskain mielin pitovaikeuksien vuoksi”, Salolainen ilmoittaa.

Jos auto menee kaupaksi, samalla eduskunnan tallista vapautuu paikka.

Liisa Hyssälä kertoo saaneensa eduskunnan tärkeiden äänestysten alla aina puhelun äidiltään.”

Kansaneläkelaitoksen pääjohtaja Liisa Hyssälä (kesk.) muistelee, kuinka eduskunnassa aina tärkeiden äänestysten alla puhelin soi. Äiti soitti äänestysohjeita.

”En voinut sanoa kansanedustajakollegoille, että tätä laitosta johdetaan muuten Iin vanhaikodista”, Hyssälä kertoo keskustanaisten Avain -lehdessä.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet