LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Laitetaan Kevätkumpu kuntoon!

Kirjoittaja on kuvannut Kevätkummun maankaatopaikan valumia.

Sirpa Hanska

Onko Porvoon kaupungin puisto-osasto unohtanut kokonaan Kevätkummun kaupunginosan viritellessään viihtyisää jokirantaa turistien iloksi? On tietysti hyvä asia, että Runeberg-laivalla kaupunkiin tulevat turistit ottaa vastaan viihtyisä jokiranta. Turistivirrat tarkoittavat myös uusia asiakkaita porvoolaisille yrittäjille. Samalla he elävöittävät Porvoon kaupunkikulttuuria.

Kevätkummussa näky on toinen ja olen saanut asian tiimoilta paljon yhteydenottoja paikallisilta asukkailta. Kevätkummun maankaatopaikalta valuu tällä hetkellä likaista jätevettä. Kevätkummun katujen varrella olevat pusikot ovat hoitamattomia ja epäsiistejä. Lisäksi alueen puustosta on löydetty kirjanpainajatoukkia. Toukkien saastuttamat alueet tulisi jo metsälain nojalla hoitaa kuntoon.

Toinen huoli liittyy Kevätkummun ostarin kupeessa kokoontuviin kaljaporukoihin, jotka aiheuttavat järjestyshäiriöitä. Olisi hyvä, että heillekin löytyisi kaupungin puolesta viihtyisämpiä tiloja viettää aikaa kuin säiden armoilla ulkotiloissa. Lisäksi kaupungin tulisi puuttua niihin ongelmiin, jotka ajavat ihmiset syrjäytymisuhan alle. Ennaltaehkäisy tulee tässäkin halvemmaksi kuin ongelmia hoitaminen jälkikäteen.

Rapistumaan jätetty ja hoitamaton asuinalue vaikuttaa ihmisten arkeen ja turvallisuudentunteeseen. Itsekin olen välttänyt pimeän aikaan kävelyä Kevätkummun perukoilla.

Viihtyisyys on pienistä asioista kiinni. Nyt kaupungilla olisi oiva paikka panostaa myös vanhojen asuinalueiden kunnostukseen, jotta Porvoosta tulisi entistä houkuttelevampi muuttokohde. Tehdään Kevätkummusta viihtyisä asuinalue meille kaikille!

Sirpa Hanska

Kevätkumpulainen kaupunginvaltuutettu (vihr/sit)

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet