Mustien autojen matkassa

Eduskunta potki jumboksi

Suomesta ei taida tulla kovaa jalkapallomaata vielä pitkään aikaan, sillä kansainvälisesti menestynein joukkueemme, eduskunta, jäi viimeiseksi niin sanottujen saksankielisten maiden turnauksessa Kuopiossa viikko sitten.

On suomalaisilla ollut menestyksenkin hetkiä, jopa turnausvoittoja on tullut. Tällä kertaa ei kuitenkaan kulkenut. Mestaruuden vei Itävallan parlamentti ennen Sveitsiä ja Saksaa.

Isäntämaa kunnostautui tolppalaukauksissa Saksaa vastaan, mutta pystyi koko turnauksessa tekemään vain yhden maalin. Sen veti sisään teollisuusministeri Olli Rehn (kesk.) SDP:n ryhmänjohtajan Antti Lindtmanin syötöstä.

Normaalin urheilutapahtuman tapaan myös selittelyille jäi sijaa.

Kapteeni Kari Uotilan (vas.) polvi ei toiminut kunnolla edes Buranan ja kipugeelin voimalla. Perussuomalaisten Kimmo Kivelä (ps.) näytti kuin sotatantereelta palanneelta, kun silmäkulma aukeni yhteentörmäyksessä. Sairaslistalle jo ensimmäisen ottelun jälkeen joutui Markus Mustajärvi (vas.) revähdytettyään reitensä.

Balsamia haavoihin isännät saivat puhemies Maria Lohelan (ps.) Kuopion klubilla tarjoamilla illallisilla. Seuraava koitos eduskunnalla on Tallinnan turnaus, missä se saa vastaansa Viron parlamentin Riikikogun lisäksi Tallinnan ja Hyvinkään kaupunkijoukkueet.

Ensi vuonna, kun Suomi ja Hyvinkää täyttävät sata vuotta, turnaus järjestetään Hyvinkäällä. Samalla se laajenee kaikkia Baltian maita koskevaksi. Paikalle kutsutaan lisäksi Latvian ja Liettuan parlamenttien joukkueet.

Eduskunnan koodauskoulussa opetettiin ohjelmoimaan muun muassa himmeli, muttei sentään hallintohimmeliä."

Puhemies Paavo Lipposen (sd.) aikoinaan käynnistämä toimittajien koirakoulu ei ole jäänyt ainoaksi kurssiksi Arkadianmäellä. Lapsille koodauskouluja viime aikoina järjestänyt ohjelmistoyhtiö Reaktor päätti muutama päivä sitten vihkiä myös eduskunnan väkeä näiden taitojen saloihin. Yritys lisäsi tunnettuuttaan järjestämällä viime vuonna koodauksen MM-kisat yhdessä Supercellin kanssa.

Vaikka itse puhemies Maria Lohela osallistui tapahtumaan, kovin montaa kansanedustajaa ei paikalla näkynyt. Muu henkilökunta oli sentään hyvin edustettuna. Osanottajat opetettiin ohjelmoimaan muun muassa himmeli, muttei sentään hallintohimmeliä.

Eurooppa-päivän aikaan Helsingissä nähdyllä komissaari Jyrki Kataisella (kok.) on ollut sen verran kiirettä uusissa hommissaan, ettei hän ole tänä vuonna ehtinyt käväistä kotimaassa kuin kolme kertaa. Suomessa etenkin majavia metsästäneen Kataisen ei ole kuitenkaan tarvinnut luopua rakkaimmasta harrastuksestaan uusien töiden takia.

Brysselissä Kataiselle ovat auenneet uudet metsästysmaat vain muutaman kilometrin päässä hänen kodistaan. Saaliseläiminä ovat kyyhkyset ja fasaanit.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet