LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Puoluetuet tehtävät läpinäkyviksi

Petteri Orvon lanseeraama slogan, joka menee suunnilleen näin ’Meidän pitää tehdä enemmän työtä kansalaisten eteen’, toi mieleeni Kataisen jatkuvasti hokeman vastuunkannon.

Vastuunkannon primus motor vaan häipyi muille maille. Eiköhän niin kokoomuksellakin kuin muillakin puolueilla kysymys ole, kuten aina, vallasta.

Jostain syystä puolue toisensa jälkeen näyttää olevan hukassa. Pelastajat ovat vähissä. Näyttää siltä, että parhaiten menestyvät räksyttäjät, kuten Ville Niinistön esimerkki osoittaa.

Otetaanpa esille yksi asiaan vaikuttava mätäpaise. Taannoin persujen nuorisojärjestö valitteli tukensa vaatimattomuutta Kokoomuksen vastaavaan yli 600 000 euroon.

Nykymuotoinen puoluetuki on pohjimmiltaan demokratian vastainen.

Paljon oikeudenmukaisempi ratkaisu olisi Kokoomuksen nuorisojärjestön tuen pienentäminen järkevämmälle tasolle. Jos puolueet haluaisivat näyttää vastuullisuuttaan, niin ne ensinnäkin leikkaisivat vapaaehtoisesti tuistaan vähintään 30 prosenttia.

Toiseksi tuet pitää tehdä täysin läpinäkyviksi niin, että vuoden lopussa julkaistaan täydelliset listat käytetyistä tuista.

Puolueet kannattavat käsittääkseni demokratiaa. Nykymuotoinen puoluetuki on pohjimmiltaan demokratian vastainen, koska vallassa olevien valtaa pönkitetään veronmaksajien tukiaisilla.

Kansalta ei paljoa ole kyselty, kun tukia on nostettu suunnilleen vuosi vuodelta. Jopa nekin, jotka eivät halua äänestää nykyisiä puolueita, joutuvat maksumiehiksi.

Kaikkiaan ei ole ihme mihin on jouduttu. Jotain pitäisi tehdä. Puoluetuen reilu leikkaaminen olisi osoitus alkavasta vastuullisuudesta ja pistäisi puolueet töihin kansalaisten eteen, kenties pitkästä aikaa.

Puoluetukia leikattava

Askola

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet