A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Kaikki rajat kiinni saman tien

Pitää olla raja, jota ei ylitetä.

Maahanmuuttajilta rajat kiinni, paitsi niiltä, jotka ovat uskon-, aatteen- tai rahanveljiä tai he sopivat politiikan pelitilanteeseen hallitus vastaan oppositio.

Eläkkeiden, palkkojen ja sosiaalitukien leikkauksien raja on jo tullut vastaan. Ainoastaan keskipalkkaisten, johtajien ja pääomatuloisten verotuksen rajaa voidaan muuttaa. Rajoja ei pidä vetää suoraan, vaan sopivasti mutkitellen.

Kolme lisätyöpäivää vuodessa romahduttavat työhalut, perhe-elämän ja hartauden harjoittamisen kirkkopyhinä, joina käydään pilkillä eikä kirkossa."

Työajan rajaa ei voi siirtää. Kolme lisätyöpäivää vuodessa romahduttavat työhalut, perhe-elämän ja hartauden harjoittamisen kirkkopyhinä, joina käydään pilkillä eikä kirkossa.

Donald Trumpin haluja pitää rajoittaa, koska hän haluaa Amerikasta jälleen suuren.

Vladimir Putinin on jo suurentanut Venäjää Krimin niemimaalla. Säilytetään Krimin rajat, jotta elintarvikevienti saadaan käyntiin Venäjälle.

Verosuunnittelua on rajoitettava. Työeläkeyhtiöt eivät saisi sijoittaa eläkesäästöjämme alhaisen verotuksen maihin, jotta suomalaisten eläke-edut säilyisivät.

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon pitää erota työeläkeyhtiö Varman hallituksesta, jotta eläketuottojen laillisen verosuunnittelun rajoja voidaan tiukentaa. Jos vetää rajoja, niitä pitää myös puolustaa.

Postin jakelulle pitää saada rajat. Ei voi olla niin, että aamulehdet ilmestyvät jatkossa illalla, kun posteljooni on sitä ennen leikannut ruohot ja pyyhkinyt vanhusten pyllyt.

Vihapuheille pitää vetää rajat. Vääräuskoisten tappamista tahtovien puheille ei saada rajoja. Siksi raja vedetään maahanmuuttokriittisten puheille.

Jos rajat vedetään veteen, vesi pitää jäädyttää.

Rajaloukkauksia ei hyväksytä edes auringonotossa. Bikinirajoja on tiukennettava.

Rahan, työvoiman ja raaka-aineiden vapaa liikkuminen yli EU-rajojen vähentää kilpailun rajoituksia. Kuka sitä tahtoo?

On kaikkien etu, että rajoitamme, vaikka yhteisiä rajoja ei ole eikä millään ole mitään rajaa.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet