Uusimaa juoksee

Melkein matkajuttu

Tämä voisi olla matkajuttu. Tämä voisi kertoa auringosta ja lämmöstä ja upeista maisemista.

Tämä voisi antaa ravintolavinkkejä ja suosituksia museoihin. Ehkä jopa kertoa historiasta. Tämä voisi vertailla ruuan ja varsinkin sen kuuluisan oluttuopin hintaa.

Tämä voisi myös kertoa syystä miksi matkan teen. Ikävästä. Kaipuusta nähdä oma lapsi pitkän ajan jälkeen.

Mutta…

Tämä on juttu siitä, kuinka nykyään matkakumppaninani on aina lenkkitossut. Ne vievät laukustani tilaa kesämekoilta ja korkkareilta, mutta silti nämä hikiset kaverit seuraavat minua vaikka maailman ääriin. Ne ovat hyvä moraalinvartija, kun kuumuus, laiskuus tai liika viini meinaa jättää minut vain makaamaan hotellin ilmastoituun huoneeseen. Ne muistuttavat minua siitä, että näillä leveysasteilla päivistä tulee hyvin kuumat - ainut mahdollisuus niitä ulkoiluttaa on joko myöhään illalla tai hyvin aikaisin aamulla.

Tämä aamu on jo tällä lyhyellä matkalla toinen, jolloin puen ne päälleni. Ja tämä aamu on erityinen. Se on viimeinen aamu jälleen tällä jo tutuksi tulleella saarella. Se aloittaa päivän jolloin on taas aika lähteä ja jäädä. Saan onneksi lenkkiseuraa ja voin nauttia yhdessäolosta näissä upeissa maisemissa vielä hetken. Puhumme juoksusta, harrastuksista, arjen rytmistä ja tietenkin tästä maasta ja näistä aamuauringon hetkistä.

Rantabulevardilla on tähän aikaan paljon juoksijoita, juurikin tämän ainoan liikunnalle sopivan ajankohdan vuoksi. Ilokseni näen paljon turisteja, mutta paljon on paikallisiakin. Ja yhdeksi niistä voi kutsua myös lenkkiseuraani.

Hiki virtaa lämmössä ja silmiä siristää auringon kirkas paiste. Harmittaa, ettei tullut pyyhettä ja reppua mukaan. Mikä olisi ihanampaa, kun pulahtaa loppulenkistä vielä suolaiseen veteen. Täällä rannat ovat osa kaupunkia. Ja tällä rannalla viimeisellä suoralla on näkymä suoraan vanhaan kaupunkiin.

Lenkki loppuu ja on aika hyvästellä. Onneksi tällä kertaa minulle on luvattu, että seuraavaksi juoksemme Porvoon lumilla.

Kesälomalla Maltalla

Riikka Antila

Kirjoittaja on juoksuun hurahtanut porvoolainen.

Uusimaa juoksee

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet