LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Vastaus Nuutille

Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Nuutti (sd.) on nyreissään (Uusimaa 24.11.) siitä, että hänen sosialidemokraattinen perusjärjestönsä Borgå Svenska Socialdemokrater yksimielisesti syyskokouksessaan päätti vastustaa massiivisen Citymarket hypermarketin rakentamista jokirantaan, sen herkimmälle alueelle.

Nuutti arvelee että "vanhat paikalla olleet toverit" junttasivat läpi markettia ja hotellia vastustavan mielipiteen josta hän sanoutuu irti.

Asiasta tehtiin yksimielinen päätös joka saatettiin julkisuuteen.

Kokoukseen osallistuneina emme havainneet mitään junttausta. Käytiin avointa keskustelua, jonka yhteydessä todettiin että jokirantahanke on kielteinen kaupungin kokonaiskehityksen kannalta.

Asiasta tehtiin yksimielinen päätös joka saatettiin julkisuuteen.

Eli noudatettiin normaalia jäsendemokratiaa.

Nuutin tapa suhtautua vanhoihin tovereihin on lajissaan outo. Kuka vanha toveri on liian vanha ottaakseen osaa päätöksentekoon omassa järjestössään?

Eroava kaupunginhallituksen puheenjohtaja kyseenalaistaa kaikkien kokoukseen osallistuneiden jäsenten oikeutta tehdä päätöksiä joista hän ei pidä. Hän tapailee varsin erikoista tulkintaa demokratiasta.

Emme tietenkään vastusta Porvoon kehittämistä. Kannatamme hotellin rakentamista kuten nykyinen kaava sallii sekä suhtaudumme myönteisesti kaupan lisärakentamiseen sille sopiville paikoille.

Esillä oleva jättihanke, joka on vedetty hatusta ilman kunnollisia perusselvityksiä ja avointa ennakkokeskustelua, tuhoaisi arvokasta jokimaisemaa, näivettäisi jo heikoissa kantimissa olevaa keskustaa ja johtaisi arvaamattomiin liikenne ongelmiin ottaen huomioon myös alueen erityisen vilkkaan asuntorakentamisen aiheuttamien liikennepaineiden kanssa.

Eli yhdistyksen kanta on sekä asiallinen että perusteltu.

Toverillisin terveisin,

Christer Björkstrand

Kaj Bärlund

Klaus Hellberg

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet