Mustien autojen matkassa

”Ison Vihreen” nuotiopiiri

Keskustan puuhamiehet ovat vuosikymmenten ajan levittäneet sanomaansa perinteisissä tupailloissa. Kuuluisin heistä oli varmaan keskustan edeltäjän, maalaisliiton, puoluesihteeri Arvo Korsimo, joka tilaisuuden aluksi kuiskasi, että pankaahan tuvan ovi kiinni ja alkoi sitten matalalla äänellä kertoa korvat höröllä olleelle puolueväelle sisäpiiritietoa.

Pitkäaikainen ministeri, ”iso vihree” Seppo Kääriäinen loi jo kymmenkunta vuotta sitten uuden tradition perinteisten tupailtojen rinnalle. Kääriäinen levittää Arkadianmäen ilosanomaa lauantaisin metsän keskellä nuotiopiirissä kotitilansa Kirman lähimaastossa Iisalmen Peltosalmella.

Ohjelmassa on sananvaihdon lisäksi makkaran paistoa ja nokipannunkahvin juontia.

Ahkera metsästäjä, komissaari Jyrki Katainen (kok.) ei ole unohtanut harrastustaan Brysselissäkään. Hänen metsästysmaastonsa ovat tosin Ranskan puolella. Tänä syksynä saaliiksi on tullut villisika, muutama kauris ja joukko fasaaneja. Perinteistä saaliseläintään majavaa Katainen ei siellä sentään ole päässyt ampumaan.

Katainen kävi viime viikolla tuomassa EU:n päämajan terveisiä useassa tilaisuudessa niin eduskunnassa kuin sen ulkopuolellakin. Hän opasti etenkin hallitusta siitä, mitä pitäisi tehdä.

Vanhaan eduskuntataloon tehdään perusteellista remonttia. Se valmistuu ensi vuonna. Aivan kaikkea ei sentään tarvitse uusia. Kansliatoimikunta päätti, että evakkotiloista, Sibelius-Akatemian istuntosalista, otetaan mukaan salin äänestysjärjestelmä.

Äänestyspaneelissa tulos, jaa, ei, tyhjiä ja poissa, ilmoitetaan led-näytöillä.

Ongelmana oli etenkin Niinistöltä puuttuva hymy.”

Presidentiksi nousseen Sauli Niinistön puutteet olivat hyvin tiedossa jo kampanjan aikana. Ongelmana oli etenkin Niinistöltä puuttuva hymy. ”Ehdokastamme pidettiin etäisenä, jyrkkänä ja kalseanakin. Kuvissa hän oli totinen, vihainen tai ainakin huolestunut. Eli oli siinä sarkaa.”

Lainaus on Niinistön vaalikampanjan yhteyshenkilön Hannele Toropaisen kampanjatiimille osoittamasta kiitoskirjeestä. Näin kerrotaan kirjassa Kamppailu vallasta, Eduskuntavaalikampanjat 1945–2015 (Docendo).

Venäjän ja USA:n heikot välit palaavat loistokuntoon, mikäli on uskomista Suomenmaahan kirjoittavaa Valeri Mitenjovia. Hänen mukaansa Duuman istunto keskeytettiin, ja edustajat taputtivat Donald Trumpin vaalivoitolle.

Puoluejohtaja Vladimir Zirinovski järjesti oikein illalliset Trumpin kunniaksi. Kansanedustajat ja toimittajat kutsuttiin syömään ja ottamaan paukut.

Ei ihme, että samassa lehdessä kirjoittavan keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen mukaan puolueen pitäisikin demokraattien sijasta pitää yhteyttä republikaaneihin.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet