LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Länsirannasta liikkuvat väärät tiedot vs. faktat

Kaipaan Länsirannasta oikeisiin tietoihin perustuvaa keskustelua ja erilaisia mielipiteitä faktojen pohjalta. Julkisuudessa leviää tällä hetkellä paljon väärää tietoa.

1. Alueelle tulisi uusi tie Voittajantieltä Kokonniementielle eli Helbergin hallin takaa. Aleksanterinkaari ei olisi jatkossa ainut reitti Tolkkistentielle.

2. Joen rantaan ei ole tulossa pysäköintialueita. Hotellin, kaupan ja uusien asuntojen pysäköinti tulisi maanalle parkkihalliin.

3. Rakennus ei sijoittuisi rantaan tai kansalliseen kaupunkipuistoon. On oleellista, että Kokonniementien rannan puoli on virkistysaluetta ja maisemat joelta vanhaan kaupunkiin kirkolle saakka avautuvat vapaasti. Kävely joenvartta pitkin vanhan kaupungin tykiltä Kokoniemen kärkeen saakka "jokipuistoa" pitkin onnistuisi jatkossakin. Vastaavasti joen toisella puolella on väljää ranta-aluetta ja rantaravintoloita, kun talot alkavat Jokikadun toiselta puolella.

4. Torin seutu ei tyhjenisi lisää uuden hotellin ja kaupan takia. Nykyinen cittarikiinteistö remontoitaisiin ja siinä pysyisi ruokakauppa sekä tulisi uutta myymälätilaa yläkertaan.

5. Hotelli ei ole optio. Hotelli rakentuisi heti. Uskon, että uusi hotelli toisi keskustaan lisää yöpyviä turisteja päivämatkailijoiden sijaan. Keskustan majoituspaikkojen vähäisyys johtaa nyt myös siihen, että porvoolaisiin firmoihin työmatkalle saapuvat majoittuvat usein Helsinkiin. Kaupan palveluiden lisääntyminen puolestaan aikaansaisi uutta kilpailua, kun kuluttajilla olisi enemmän vaihtoehtoja ruoka ja muiden ostosten tekemiseen.

Oma toiveeni on, että kauppahalli rakennettaisiin torin viereen nykyisen Matkahuollon tilalle. Esim. Helsingin Hakaniemessä ja Kuopiossa kauppahallit ovat osa toria. Taidemuseo ja juhlatilat sopisivat Näsin kartanoon.

Tulevaisuuden suurempana visiona tulee olla kolmas silta Suiston ja Kokonniemen suunnalle tasaamaan kasvavan kaupungin liikennemääriä. Porvooseen rakennetaan ja tullaan rakentamaan uusia asuntoja eri puolille kaupunkia.

6. Päättäjiä ei ole painostettu. Esimerkiksi Keskustalla ei ole ryhmäpäätöstä taidetehtaan kaavasta ja jokainen muodostaa oman mielipiteensä.

Outi Lankia

kaupunginvaltuutettu (kesk.)

Porvoo

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet