Uudenmaan TE-toimisto

EURES Rekrytointi- ja koulutuspalveluiden osastolla riitti vilinää Kuntamarkkinoilla

EURES Rekrytointi- ja koulutuspalveluiden osasto on J3 K-kerroksessa.

Aino Hela

Kuntamarkkinat pyörähtivät käyntiin Helsingissä Kuntatalossa keskiviikkona 13.9. EURES Rekrytointi- ja koulutuspalvelut on mukana osastolla J3.

Uudenmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija Tupu Kinnunen on tyytyväinen ensimmäiseen tapahtumapäivään.

”On ollut todella mukavaa tavata yritysten edustajia, yhteistyökumppaneita ja kontaktoida  potentiaalisia asiakkaita. Osastollamme on riittänyt kivasti kävijöitä, koska sijaitsemme hyvällä paikalla lähellä K-tason sisäänkäyntiä. Kävijöille kerromme  tarjoamistamme palveluista kahvikupposen äärellä. Monelle on tullut yllätyksenä, että TE-palvelut sisältää myös EURES Rekrytointi- ja koulutuspalvelua”, Kinnunen kertoo.

EURESin osastolla päivysti keskiviikkona 5 EURES-asiantuntijaa eri puolilta Suomea ja lisäksi paikalla on kolme asiantuntijaa Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeesta.

EURES Rekrytointi- ja koulutuspalvelut tuo tapahtumassa etenkin esille uusia palveluita mm. Työpaikkasuomi tai -ruotsi kielikoulutusmalliaan, joka on tarkoitettu organisaatioille, joissa työskentelee vieraskielistä henkilöstöä. Kielikoulutukset räätälöidään yritysten tarpeiden, ammatin vaatimusten ja osallistujien kielitaidon mukaan. Kinnusen mukaan yrityksen tai organisaation osuus kielikoulutuksen kustannuksista vaihtelee 30-50 prosentin välillä mm. yrityskoosta riippuen.

Keskiviikkona EURES-palveluilla oli yhdessä Espoon kaupungin kanssa tietoisku räätälöidystä suomen kielen koulutuksesta työpaikalla. Espoon kaupungin kokemuksista oli tietoiskussa kertomassa henkilöstöpäällikkö Anne Inkeroinen, jonka mukaan koulutus on nähty hyvänä palveluna. Tähän mennessä Espoon kaupungin työntekijöistä yhteensä 62 on osallistunut koulutukseen.

Kuntamarkkinat jatkuu vielä tänään torstaina 14.9. kello 9-15. Kinnunen kehottaa tapahtuman kävijöitä piipahtamaan hyvällä kahvilla osastolla J3 ja juttelemaan valmennus- ja rekrytointitarpeistaan. Kuntamarkkinat järjestetään nyt 24. kerran ja siihen on ilmoittautunut yli 180 näytteilleasettajaa.

 

Teksti: Aino Hela

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

www.te-palvelut.fi/uusimaa  |

Facebook: Uudenmaan TE-toimisto

Twitter: Työkkärin Molly-täti  ja EGR Uusimaa

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet