Ulla Poppius

Loppuvuosi tuo iloa

Täällä se taas on, tämä vuoden pimein aika. Jouluvalot ovat syttyneet, mutta viime vuosien tapaan lunta saadaan varmasti odottaa joulun yli. Olosuhteet ovat oivat täydelliselle kaamosmasennukselle. Kovin helposti se veisi mukanaan, jos sille antautuisi. Mutta auttaisiko, jos tarkastelisin tätä maailman menoa tällä kertaa positiivisuuden kautta. Mitkä ovat sellaisia asioita, jotka ovat tuottaneet minulle viime aikoina hyvää mieltä?

Olen iloinen seudulla vallitsevasta toiveikkaammasta ilmapiiristä. Kaikista sote- ja maakuntaratkaisujen kiemuroista huolimatta on hyvä huomata omassa työssään, miten tulevaisuuden usko on elinkeinoelämässä positiivisten uutisten myötä lisääntynyt. Erilaisten yritysten kanssa toimiessa huomaa selvästi, että moni asia, joka vielä vähän aikaa sitten oli rasite tai haaste, on nyt muuttunut mahdollisuudeksi. Uskallusta toiminnan suunnittelun pitkäjänteisyyteen ja investointeihin on nyt selvästi enemmän ja oma tulevaisuus nähdään valoisampana.

Hieno juttu on saada Kilpilahden aluetta entistä enemmän esille. Teollisuuskeskittymä on itäisen Uudenmaan ”kruunun jalokivi”, joka on pitkään elänyt omaa elämäänsä. Nyt, yhteistyön kehittämisen avulla siitä toivotaan tulevaisuudessa löytyvän uusia ulottuvuuksia. Mietitään erilaisia yhteistyökuvioita, uudenlaista yritystoimintaa ja uusia toimintamalleja. Mahdollisuuksia on paljon ja rattaat on saatu pyörimään. Viime viikolla pidetty KilpilahtiForum -tilaisuus osoitti, että kiinnostus aluetta kohtaan on laajaa ja se ulottuu aina ministeriötasolle asti.

Positiivisia värähdyksiä ovat aiheuttaneet myös Porvoon jouluiset näyteikkunat ja erityisesti uusi jouluvalaistus. Lisääntyneet valot, uudenlaiset kuviot ja ”lumipallot” luovat tunnelmaa kaupungin keskustaan. Erityisen ihastunut olen valaistuihin puihin. Mieleeni tulevatkin vanhat, kauniit eurooppalaiset joulukaupungit. Uusi valaistus on hyvä lisä Porvoon jouluimagolle.

Niin ja vielä yksi ilon aihe. Joulu tulee ja vuosi vaihtuu. Näinhän se on joka vuosi, mutta saisimmeko siitä tällä kertaa enemmän iloa irti? Ei stressiä, ei turhaa paniikkia vaan rauhallinen suhtautuminen lähestyvään juhlaan. Silloin meillä voisi olla itsellämmekin enemmän annettavaa muille.

Ulla Poppius

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet