Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Itä- Uudellamaalla kuljetaan jälkijunassa metsien suojelussa

Alkuperäisluonnon suojelu on keskeistä luonnonsuojeluyhdistyksen toiminnassa. On tärkeää, että jälkipolville säilyy alkuperäisluontoa sellaisena, kuin luonnon kiertokulku sen muokkaa. Itä-Uudellamaalla metsien ja soiden suojelu kulkee jälkijunassa, mutta vielä on mahdollisuus parantaa tilannetta. Konkreettisena toimena yhdistyksellä on Kotimetsä Helmipöllölle- kampanja, jonka kansalaiset ovat ottaneet hyvin vastaan

Joulukuussa 2016 aloitettua kampanjakeräystä “Kotimetsä helmipöllölle” vauhdittamaan järjestetään erilaisia tapahtumia. Yhdistys pyrkii parantamaan yhteistyötä toiminta-alueen kuntien ja muiden paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Toimintavuoden aikana järjestetään muun muassa yhdistyksen 40 -vuotisjuhla, perinteinen luonnonkukkien päivän retki ja paneudutaan metsien suojeluun.  Metsien suojelu on 80 vuotta täyttävän Suomen Luonnonsuojeluliiton teemavuosi. Yhdistys korostaa, että lähimetsät ovat tärkeitä ihmisille ja luonnolle, kaavoituksella niitä ei saa tuhota. Etelä-Suomessa on metsiä suojeltu aivan liian vähän, ja tässä suhteessa Itä- Uudenmaan kunnilla on paljon petrattavaa.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävän Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin vuosikokouksessa jatkokaudelle Jyrki Ikonen Loviisasta. Muut hallituksen jäsenet ovat: Toni Jaara varapuheenjohtaja, Loviisa; Lassi Leinonen, sihteeri, Porvoo; Jari Tolin, taloudenhoitaja, Porvoo ja Mirja Suhonen, tiedottaja, Porvoo. Hallituksen varajäseniksi valittiin Pekka Kesälä Porvoosta, Terhi Kakkonen Porvoosta ja Lotta Ikonen Loviisasta.

Yhdistyksen toiminta- aluetta on Itä-Uusmaalaiset kunnat ja Orimattila. Yhdisyksen tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojeleminen.

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Itä-Uudenmaan Luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys - Östra-Nylands natur- och miljövårdsförening on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys.

Yhdistyksen toiminta-alue käsittää uudenmaan maakunnan itäiset kunnat sekä Orimattilan kunnan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan luonnon- ja ympäristönsuojelua. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojelu ja vaaliminen. Järjestämme retkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki, eivät vain yhdistyksen jäsenet. Tavoitteemme on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta, asumisviihtyvyyttä ja ympäristön säilymistä. Seuraamme kaupunkisuunnittelua ja otamme kantaa tarvittaessa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 300. Yhteyden meihin saat sähköpostisoitteemme kautta sll.iuly (at ) gmail.com (liity aktiivilistalle) tai soittamalla puheenjohtaja Jyrki Ikoselle puh. 040 506 5279.

Uusimmat mielipiteet