Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

IULY:n toimintaa: Luonnonkukkien päivän retki ja yhdistyksen 40- vuotisjuhla elokuussa

 

Vuonna 2018 Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 17.6.Vuoden teemalaji on metsätähti (Lysimachia europaea).

Irma Kortekallio

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys järjestää 17.6.2018 alkaen 12.00 perinteisen luonnonkukkien päivän retken. Tällä kertaa retki on Sikosaaressa, luontopolulla, joka monille on tuttu. Oppaana on Asta Haapakoski Pornaisista ja Jari Tolin, yhdistyksen metsävastaava Porvoosta. Retki kestää enintään kolme tuntia. Mukaan voi varata kasvion ja kynän, ehkä kumisaappaat jalkaan tai kengät, millä pärjää luonnon keskellä.

Yhdistys täyttää 40 vuotta kuluvana vuonna. Vuosipäivää juhlistetaan Suomen luonnonpäivän viikonloppuna, 25-26.8.2018 Stensbölessä. Ohjelmassa tutustuminen lähialueen metsiin, tarinaa luonnosta ja luonnonsuojelusta, makkaranpaistoa ja yhdessä oloa.

Hallituksessa on tapahtunut muutoksia. Puheenjohtajana jatkaa Jyrki Ikonen Loviisasta, varapuheenjohtajana toimii Mirja Suhonen, sihteerinä Lasse Leinonen ja jäsenenä Sini Koivisto. varajäseniä ovat Terhi Kakkonen ja Lotta Ikonen.

Toimintavuoden aikana jatketaan Kotimetsä helmipöllölle- hanketta, seurataan ympäristölupa-asioita ja kaavoitusta ja otetaan kantaa luonnonsuojelun kannalta maankäyttöön.

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Itä-Uudenmaan Luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys - Östra-Nylands natur- och miljövårdsförening on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys.

Yhdistyksen toiminta-alue käsittää uudenmaan maakunnan itäiset kunnat sekä Orimattilan kunnan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan luonnon- ja ympäristönsuojelua. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojelu ja vaaliminen. Järjestämme retkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki, eivät vain yhdistyksen jäsenet. Tavoitteemme on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta, asumisviihtyvyyttä ja ympäristön säilymistä. Seuraamme kaupunkisuunnittelua ja otamme kantaa tarvittaessa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 300. Yhteyden meihin saat sähköpostisoitteemme kautta sll.iuly (at ) gmail.com (liity aktiivilistalle) tai soittamalla puheenjohtaja Jyrki Ikoselle puh. 040 506 5279.

Uusimmat mielipiteet