Riikka Aapalahti

Siniset kepittivät translain

Transsukupuolisuus tarkoittaa tilaa, jossa ihmisen sikiönkehityksen ensimmäisinä viikkoina tyttösikiölle ei kehity tyypillisiä tytön aivoja tai poikasikiölle pojan aivoja. Ihmisen sukupuoli-identiteetti asuu aivoissa, eikä siihen voi kasvatuksella vaikuttaa, vaikka häpeämään itseään ihmisen voi tietenkin opettaa.

Itse toivon lasteni olevan aina omia onnellisia itsejään ja niin haluaa moni muukin vanhempi.

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan yli 70 prosenttia hyväksyisi lapsensa transsukupuolisuuden.

Meidän translasten vanhempien kasvavassa joukossa on mukana kaikenlaisia vanhempia lestadiolaisista ateisteihin ja perussuomalaisista vasemmistolaisiin.

Eivät jälkikasvun sikiönkehityksen mutkat ole yhteydessä poliittiseen tai uskonnolliseen vakaumukseen, eikä rakastava vanhemmuus ole yhteydessä poliittiseen mielipiteeseen maahanmuutosta tai verotuksen painopisteistä.

Kouluterveyskyselyn mukaan 5,6 prosenttia nuorista ei koe olevansa samaa mieltä sukupuolestaan kätilönsä kanssa.

THL kuitenkin poisti luvun nettisivuiltaan Sampo Terhon kuuluisan kuiskauksen jälkeen. Hallitukselta kysyttiin keväällä eduskunnan kyselytunnilla translain uudistuksesta. Sampo Terho kuiskasi suorassa tv-lähetyksessä jotain ministeri Saarikon korvaan, jonka jälkeen Saarikko sanoi, että translakia ei uudisteta tällä hallituskaudella.

Tämän jälkeen myös THL poisti transnuorten määrästä kertovat luvut nettisivuiltaan. Translain muutos odottaa turhaan valmisteltuna ministeriössä.

Yli puolella hoitamattomista transnuorista on itsemurha-ajatuksia. Koska toimin transperheiden asiantuntijana, saan jatkuvasti vanhemmilta yhteydenottoja, joissa kerrotaan nuorten hädästä ja siitä miten apua ei saa.

Suomen transpolit vain tutkivat näitä nuoria, mutta eivät auta! Muissa länsimaissa samankaltaiset yksiköt oikeasti auttavat potilaitaan erinomaisin tuloksin.

Tieto transsukupuolisten kyykyttämisestä järjestelmässämme kuitenkin kulkee somessa kulovalkean tavoin ja heidän tilanteensa alkaa olla mukana kahvipöytäkeskusteluissa.

Tavalliset suomalaiset ihmiset välittävät myös niiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien oikeudesta ihmisarvoiseen elämään.

Riikka Aapalahti

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet