Gammelbackan kartanoseutuyhdistys

Kaadetaanko puita lepakkojen asuinsijoilla

MSU

Gammelbackan asukasyhdistys vietti pienimuotoista pikkujoulua perjantaina 16.11.2018. Esille nousi monet tärkeät Gammelbackaa koskevat asiat, joista yksi on Gammelbackan kartanon puistometsän säilyminen viihtyisänä, aitona metsänä. Puiden kaataminen metsän alueella huolettaa asukkaita, vaikka kaupungin kuntetekniikan mielestä kyseessä olevat kaadetut puut ovat olleet turvallisuusriski. Puheenjohtaja kierteli kuvaamassa kaadettuja puita, ja näistä valtaosa oli täysin terveitä.

Asukasyhdistys paheksuu elävien, hyväkuntoisten puiden kaatamista, ja toivoisi metsään myös keloja monimuotoisuuden turvaamiseksi. Tärkeää on, että sekä pakurikääpä että lepakot saavat pitää elintilans,. toteaa puheenjohtaja Mirja Suhonen.

- missään nimessä metsään ei pitäisi kajota ennen kuin sen käyttö- ja hoitosuunnitelma on hyväksytty, vaatii puheenjohtaja. Metsähän on osa kansallista kaupunkipuistoa ja ministeriöstä odotellaan päätöstä hoito- ja käyttösuunnitelman hyväksymisestä.

  
Muutama vuosi sitten Gammelbackan asukkaat saivat osallistua alueen suunnitteluun. Ihmetyttää, että suunnitelmat eivät etene. Yhdistys päättikin pyytää vuoden vaihteen jälkeen kaupungin kaavoituksesta vastaavia virkamiehiä kertomaan alueen asukkaille asukaskokouksessa tulevista suunnitelmista. 

Yhdistyksen toiminta on ollut hiukan hiljaisempaa toimeliaiden vuosien jälkeen. Mukaan kaivataan nykyisen porukan lisäksi nuorrempia, perheellisiä ja alueelle juuri muuttaneitakin. On myös niin, että puheenjohtajan pesti on kerrallaan yksi vuosi, vinkkaa nykyinen puheenjohtaja, joka on hoitanut pestiä vuodesta 2015.

Kuvissa Gammelbackan puistometsästä kaadettuja puita.

Gammelbackan kartanoseutuyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Gammelbackan kartanoseutuyhdistys

Gammelbackan kartanoseutuyhdistys ry – Föreningen för Gammelbacka gård med omnejd rf on puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää asukkaiden yhteistyötä, viihtyvyyttä sekä parantaa elinympäristön laatua. Yhdistyksen jäsenenä voi olla sekä henkilö että yhteisö.

Uusimmat mielipiteet