LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Myös hyvää hoitoa on tarjolla Porvoossa

Iäkäs äitimme muutti kaksi vuotta sitten omasta kodistaan palvelutaloon.

Päätös muuttamisesta ei ollut helppo äidillemme eikä meille perheenjäsenille. Olimme käyneet tutustumassa useisiin palveluasumispaikkoihin niin Porvoon alueella kuin pääkaupunkiseudullakin.

Kun omassa kodissa asumisen edellytykset muuttuivat nopeasti, meillä oli tietämättämme onnea matkassa saadessamme äidillemme hoitopaikan Attendon ylläpitämästä palvelutalo Laamannista Porvoossa.

Olemme viimeisen kahden vuoden ajan seuranneet lähes päivittäin äitimme elämää palvelutalossa, emmekä voi olla kuin kiitollisia sen asiantuntevasta ja vanhuksia kunnioittavasta hoidosta.

Viime viikkoina suomalaisia on puhuttanut laajasti vanhusten huono kohtelu ja hoidon ala-arvoinen laatu. On erinomaista, että epäkohdat nostetaan esiin ja niiden korjaamiseksi vaaditaan nopeita toimenpiteitä.

Toivoisin kuitenkin, että valtakunnalliseen keskusteluun nousisi myös esimerkkejä hyvin johdetuista yksiköistä, kuten palvelutalo Laamannista. Sen osaava ja hoitotyöhön sitoutunut johtaja ja henkilökunta ovat ensisijaisin ja merkittävin tekijä vanhusten hyvinvoinnin näkökulmasta.

Ihmisyhteisöjen eettisyyttä ja sivistystä voidaan arvioida monin eri tavoin, joista yksi on se, kuinka kohtelemme ikääntyvää väestöämme.

Najat Ouakrim-Soivio

Porvoo

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet