Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Metsien monimuotisuuden vaaliminen ykkösasia luonnonsuojeluyhdistykselle

Luonnon monimuotoisuuden lisääminen, hiilinielujen kasvattaminen ja metsien suojelu ovat edelleen tärkeimpiä tavoitteita luonnonsuojeluyhdistyksen toiminnassa alkaneena toimintavuonna. Vanhat metsät ovat uhanalaisten metsälajien asuinpaikkoja, ja ovat tuhoutumassa kovaa vauhtia. Metsät ovat myös tärkein hiilinielumme, joten ilmastonmuutoksen kannalta on välttämätöntä harjoittaa kestävää metsätaloutta. Avohakkuiden kieltämisestä valtion mailla tehty aloite onkin saanut kansalaisaloite- palvelussa jo yli 60 000 allekirjoittajaa.

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys jatkaa Luonnonperintösäätiön kanssa Kotimetsä helmipöllölle- kampanjaa, minkä tarkoituksena on saada ostettua palanen ikimetsää suojeltavaksi. Kampanjan suojelijana on ministeri Kaj Bärlund.

Yhdistys järjestää 16.6. perinteisen luonnonkukkien päivän retken. Tänä vuonna lajina on lumme. Suomen Luonnon päivänä elokuussa retkeillään myös, ja jäsenistön kiinnostuksen mukaan muinakin aikoina. Yhteistyötä tiivistetään mm. Porvoon Seudun Lintuyhdistyksen kanssa.

Yhdistys valitsi 29.1.2019 pitämässään vuosikokouksessa puheenjohtajaksi Jyrki Ikosen Loviisasta ja hallitukseen Lotta Ikosen Loviisasta. Lotta Ikonen valittiin myös varapuheenjohtajaksi. Hallituksessa jatkavat Jari Tolin (taloudenhoitaja) ja Mirja Suhonen (sihteeri). Varajäseniksi valittiin Porvoosta Terhi Kakkonen, Matti Suhonen ja Mikko Nieminen, Pornaisista Asta Haapakoski ja Askolasta Reija-Riikka Stenbäck, joka on myös Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirihallituksen jäsen. Toiminnantarkastajana jatkaa Kai Kurki-Suonio, varalla Anette Karlsson.

Yhdistyksen toiminta- aluetta on Porvoo, Pornainen, Askola, Myrskylä, Pukkila, Lapinjärvi, Loviisa ja Orimattila. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojeleminen.

 

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Itä-Uudenmaan Luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys - Östra-Nylands natur- och miljövårdsförening on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys.

Yhdistyksen toiminta-alue käsittää uudenmaan maakunnan itäiset kunnat sekä Orimattilan kunnan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan luonnon- ja ympäristönsuojelua. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojelu ja vaaliminen. Järjestämme retkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki, eivät vain yhdistyksen jäsenet. Tavoitteemme on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta, asumisviihtyvyyttä ja ympäristön säilymistä. Seuraamme kaupunkisuunnittelua ja otamme kantaa tarvittaessa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 300. Yhteyden meihin saat sähköpostisoitteemme kautta sll.iuly (at ) gmail.com (liity aktiivilistalle) tai soittamalla puheenjohtaja Jyrki Ikoselle puh. 040 506 5279.

Uusimmat mielipiteet