Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Kotimetsä helmipöllölle- keräys kiinnostaa luonnon ystäviä

Kotimetsä helmipöllölle- keräystä suojelumetsän hankkimiseksi itäiseltä Uudeltamaalta ollaan toteuttamassa, kunhan sopiva suojeltava metsä löytyy.

Keräys on aloitettu joulukuussa 2016, ja sen suolijana on ministeri Kaj Bärlund. Keräys on yhteinen Luonnonperintösäätiön kanssa, kertoo puheenjohtaja Jyrki Ikonen vuosikokouksen 4.2.2020 tunnelmissa, ja toivoo vinkkejä suojeltavan alueen löytymiseksi.

Toimintavuonna edistetään Porvoon ja yhdistyksen muun toiminta-alueen (itäinen Uusimaa, Orimattila) kuntametsien suojelua ja haetaan sopivaa suojeltavaa, yhtenäistä aluetta, mikä hankittaisiin Luonnonperintösäätiön omistukseen.

Vesistöjen ja meren suojelu on Suomen Luonnonsuojeluliiton teemavuosi, joten siihen liittyviä tapahtumia tullaan järjestämään toimintavuoden aikana. Joka vuotista pohjoismaista luonnonkukkien päivää vietetään 14.6. retkeilemällä, samoin Suomen luonnonpäivänä 29.8 järjestetään luonnonystäville mahdollisuus tutustua sopivaan luontokohteeseen.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin vuodelle 2020 edelleen loviisalainen Jyrki Ikonen. Hallituksen jäseniksi valittiin porvoolaiset Jari Tolin (metsävastaava ja taloudenhoitaja), Mikko Nieminen (varapuheenjohtaja) ja Mirja Suhonen (sihteeri), Askolasta Reija-Riikka Stenbäck, lisäksi Loviisasta jatkaa Lotta Ikonen.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Terhi Kakkonen, Rauno Matilainen, Anna Ikonen ja Matti Suhonen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kai Kurki-Suonio ja varatoiminnantarkastajaksi Anna-Stiina Lundqvist.

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Itä-Uudenmaan Luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys - Östra-Nylands natur- och miljövårdsförening on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys.

Yhdistyksen toiminta-alue käsittää uudenmaan maakunnan itäiset kunnat sekä Orimattilan kunnan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan luonnon- ja ympäristönsuojelua. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojelu ja vaaliminen. Järjestämme retkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki, eivät vain yhdistyksen jäsenet. Tavoitteemme on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta, asumisviihtyvyyttä ja ympäristön säilymistä. Seuraamme kaupunkisuunnittelua ja otamme kantaa tarvittaessa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 300. Yhteyden meihin saat sähköpostisoitteemme kautta sll.iuly (at ) gmail.com (liity aktiivilistalle) tai soittamalla puheenjohtaja Jyrki Ikoselle puh. 040 506 5279.

Uusimmat mielipiteet