Syntyykö parempaa tekstiä tietokoneella ja nykyisillä tekstinkäsittelyohjelmilla kuin aikaisemmin, jolloin kirjoitettiin kirjoituskoneella tai käsin? Rupesin pohtimaan tätä kysymystä luettuani Helsingin Sanomista Anni Lassilan kannanottoa tekstinkäsittelyohjelmien puolesta.

Hyvä vai huono renki

0 kommenttia Lisää kommentti

Mistä suomenkielen sana puhelin mahtaa olla lähtöisin? Alkuperää ei tarvitse jäljittää kovin kauas. Tämän lehden päätoimittajan aivoituksista on syntynyt aina ja syntyy edelleenkin uusia avauksia ja innovaatioita. Puhelin-sanan suomenkieleen keksi Johannes Linnankoski vuonna 1897 ollessaan perustamansa Uusimaan päätoimittajana 1894–1899.

Ihmisen paras ystävä

0 kommenttia Lisää kommentti

Osallistuin perjantaina Karjalan Prikaatin valatilaisuuteen. Kokemus oli ensikertalaiselle odotettu, jännittävä ja mieleenpainuva. Eräs valan antajille puhuneista kertoi, että oppitunneilla oli keskusteltu siitä, minkä vuoksi alokkaat olisivat valmiita taistelemaan. Yleisimmät vastaukset olivat isänmaa, vapaus, perhe ja ystävät.

Jokainen on tärkeä

0 kommenttia Lisää kommentti

#metoo-aktivistit syyttävät kaduilla ja somessa miehiä sukupuolisesta häirinnästä.

Turun yliopisto purki professorin työsuhteen, koska tämä oli aikaisemmassa elämässään syyllistynyt sukupuoliseen häirintään Yhdysvalloissa ja saanut siitä rangaistuksen.

Valta katujengeille

14 kommenttia Lisää kommentti