Alfaurosten Eurooppaan

Jo parin vuoden ajan on euroaluetta pelastettu miesten suunnittelemilla operaatioilla. Miestoimittajat haastattelevat mediassa miesasiantuntijoita ja näiden tarjoamista vaihtoehdoista miesvoittoinen virkakunta valmistelee taustapapereita. Niistä sitten viilataan kompromisseja miesten järjestämissä ja miesenemmistöisissä huippukokouksissa.

Esimerkiksi tällä viikolla eduskunnassa hyväksytyn EVM-sopimuksen valiokuntavalmistelussa kuultiin 34 asiantuntijaa, joista vain kaksi oli naisia. Jälki näkyy. Talouskriisi jatkuu edelleen, mutta sen varjolla on eri maiden hyvinvointirakenteet saatettu suoranaisen vainon kohteeksi. Lisäksi kaikki valmistelussa olevat hankkeet sisältävät uusia julkisen sektorin supistuspaineita.

Naisten tiedetään nostavan agendalle sellaisia teemoja kuin perhepolitiikka, hoivajärjestelmät ja ihmisoikeudet. Muutama vahva naisjohtaja ei kuitenkaan riitä, sillä vasta keskimääräisellä sukupuolella on merkitystä: UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet arvioi, että naisten osuuden on noustava 30 prosenttiin, ennen kuin sillä on linjavaikutuksia.

Naiset painottavat yhteisiä hyvinvointirakenteita, koska ojassa on oma lehmä. Julkisen sektorin supistuminen siirtäisi hoivan takaisin palkattoman kotityön piiriin. Silloin naisten olisi jäätävä kotiin, koska jonkun on lopulta aina huolehdittava lapsista, sairaista ja vanhuksista. Kokopäiväinen hoivaaja ei ehdi hankkia kodin ulkopuolista koulutusta, työtä tai elämää. Sitä kutsutaan naisten hoivaloukuksi.

Julkinen sektori on naisten enemmistölle vapauden, itsenäisyyden ja demokratian ehto. Silti myös miesten soisi suhtautuvan asiaan vakavasti, sillä naisten itsenäisyys on miesten vapautta. Jos naiset palaavat kotiin ja taloudelliseen riippuvuuteen miehistä, jää perheen elättäminen miesten niskoille. Samasta riippuvuussuhteesta johtuen on naisten puolisoa valitessa asetettava toimeentulo rakkauden edelle.

Tämän kierteen päässä on alfaurosten Eurooppa, jossa miesten on kilpailtava ankarasti toisiaan vastaan saavuttaakseen sellaisia perusasioita kuin puolison, terveysvakuutuksen tai koulutuksen lapsilleen. Näinhän suurin osa maailmaa elää edelleen. Kertaalleen meidän kuitenkin jo onnistui järjestää asiat toisin.

Anna Kontula (vas)

Kommentit (151)

Kommentit

Keskustapuolue on kokeillut johdossaan kahta naista. Tulos ei ole häävi. Tuntuu siltä, että vastuullinen virka ja tv-julkisuus näkyi vain jakkupukujen määrässä. Muistan itse kuulleeni haastattelun, jossa yllä olevan tekstin kirjoittajalta kysyttiin budjetista. Vastaus oli, ettei tarvitse tietää yksityiskohtia - riittää, että näkee suunnan. Tällaisilla eväillä ei Suomi nouse.

TV-katsoja

Budjetti on vain arvio tulevista tuloista ja menoista. Niistä riittää tietää suunta. Esimerkiksi Vantaalla alibudjetoidaan jatkuvasti sosiaali- ja terveydenhuollon menoihin, myös omaishoitoon. Riittää, että tietää kyseessä olevan tavanmukainen vuosittainen huijaus ja sumutus, jonka määrä paljastuu lisäbudjetteja ja tilinpäätöstä selvitellessä.

Tiedä sitten, ovatko Vantaan sosiaali- ja terveystoimen päälliköt miehiä vai "miehiä". Vaatisi ainakin munaa tehdä realistinen budjetti pehmeille elikkä naisten arjen alueille.

asiaihminen

Ministerin homma ei ole koskaan helppo. Silti kärkevin arvostelu kohdistuu aina naisministereihin. Esimerkiksi Stubb tai Häkämies saavat möhliä ja möläytellä mitä sattuu, ja kunnia ja maine vain kasvaa.

Presidentti Tarja Halonen sai verbaalisesta halosta päähänsä joka käänteessä, mutta ei voi sanoa, että Suomi olisi Saulin valtaannousun jälkeen kokenut minkäänmoista muutosta, vaikka paratiisia Saulin tasavallasta äänestäjät ennustivat.

asiaihminen

Presidentti on riisuttu vallasta, joten vaikuttamisen keinot ovat vähissä. Tuo vallan vähentäminen tuli ajankohtaiseksi, kun Halonen halusi oman lautasensa. Piti päästä yhteisiin ryhmäkuviin Euroopan päättäjien kanssa. Jostain syystä hän ei myöskään pystynyt irrottautumaan taustastaan, vaan oli uudessa virassaankin ay-lakimies. Maassa on yli 8000 pysyvästi asunnotonta, joita Halonen kävi vuosittain tervehtimässä Hakaniemen torilla. Ei kovin tuloksekasta. Henkilömiinoistakin piti luopua, mutta itärajalle ne silti jäivät, vaikka suhteet naapuriin olivat niin oivat, kun Suomi huolehti Pietarin jätevesistä ja Putinin kesäpaikka Konstantinovin palatsin rannat puhdistuivat.

Lastuja halosta

Lastuja halosta ovat seikkoja, joita en laske presidentti Tarja Haloselle miinukseksi. Tiedän toki tarkaan sen, miten rajatut ovat presidentin valtaoikeudet. Senpä vuoksi juuri ihmettelin sitä lokaa, jolla presidentti Halosta heitettiin kuten myös ihmettelin niitä messiaanisia odotuksia joita Sauli-poikaan on kohdistettu. Olen leikannut ja joitakin presidentti Haloseen kohdistettuja herjoja ja aion liimata niitä myöhemmin lokasankoksi, jolla viskaan Saulia.

Niin maan kärmeissäni olen siitä, että Suomen tasavallan presidentti-institutio häpäistiin vain ja ainoastaan presidentti Halosen naiseuden tähden.

asiaihminen

Miksi ihmeessä näet moista vaivaa rakentaessasi loka sankoa?
Miksi se sanko täytyy viskata Saulin päälle?
Jos Halosta herjattiin niin eikö tuo sanko kuuluisi, sitten heittää herjaajien niskaan?
Oletko ihan tosissasi?
Tällaisen vihan määrä on jo vaarallista itsellesikin!
Koeta nyt rauhoittua ettet halkea!

Linssinviilajat

Potut pottuina, vannoo ojitustukien nostaja. Osa niistä herjaajista on jo ihan kuollu ja muut A-P Pietilää lukuunottamatta esiintyivät nimimerkeillä. Paitsi että samoilla nikeillä kirjoitetuista sepustuksista päätellen iso osa oli persuja. Nehän eivät menestyviä naisia sulata.

Paree on kuitenkin niin että Sauli saa presidentti Haloselle heitetyistä herjoista osansa. Osuu siitä osa sitten Saulia äänestäneillekin, on jämpti niin.

asiaihminen

Vie sie, mie vikisen. Muutoksen on tapahduttava naisten korvien välissä. Kieltäydytään hoivatöistä ja annetaan miesten hoitaa lapset ja vanhukset, sairaat ja vammaiset niin kuin parhaaksi näkevät. Ehkä ihmisyys kehittyisi sitä kautta koko yhteiskuntaan ja arvomaailma kehittyisi. Näin ei voi jatkua. On tullut naisten aika sanella ehdot. Kiitos Anna Kontula, fiksusta blogista, jälleen kerran!

Mies kuin mies

Täysin naurettavaa puhetta.Maailma on muodostunut sukupuolten,ja käyttäytymisen mukaan.Miksi miehet ovat aina olleet johdossa? Miehet ovat maskuliinisia ja vahvempia.Olen nainen, mutta en todellakaan kannata naisia miesten edelle.Naiset ovat aina olleet luonteensa puolesta kakkosia, ja tulevat olemaan.Nainen ei ole mies,eikä hänen kuulu matkia miestä ulkoisesti eikä sisäisesti.Naisellisuus on hienostuneusuutta,niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Naisellinen nainen,ei feministi

Miesten ominta alaa ei näytä olevan iskuporaaminen eikä talouspolitiikan hoitokaan. Onneksi meillä sentään on nyt pätevä ja sitäkin määrätietoisempi nainen valtiovarainministerinä. Koska ilmeisesti ei ole niin, että pätevyys asuisi miessukupuolessa, eikä pätevyys ole sukupuolineutraali asiakaan niin kysymys kuuluukin: onko meillä miehillä enää mitään virkaa?

Tapsa-Arvo

Osuit asian ytimeen: miehillä ei ole enää mitään virkaa kun spermapankitkin on keksitty. Joistakin miehistä olisi hoitoalalle, pitkän ja kärsivällisen koulutuksen jälkeen. Kaikki alkaa kasvatuksesta. Ellei lähdetä sille linjalle, että abortoidaan kaikki syntymättömät poikalapset, niin vaihtoehtoja on tasan yksi: sukupuolineutraali kasvatus, jonka päämääränä on ihmisen kasvu yksilönä sosiaalisessa ympäristössä, ilman sukupuolisidonnaisia ennakko-odotuksia.

Mies kuin mies

Ns. sukupuolineutraalia kasvatusta on perinteisesti harjoitettu perheissä, joissa kaikki lapset ovat samaa sukupuolta. Tälläiset perheet yleistyivät, kun perheissä alkoi olla vain muutama lapsi.

kasvanut perheessä, jossa kaikki lapset samaa sukupuolta

Jaahah, jasso, että on kuitenkin tyttöjä ja poikia.
Mikähän ero siinä sitten on, kun perheissä on ollut aina tyttöjä ja poikia?
Vai kasvatetaanko tytöt pojiksi ja pojat tytöiksi?
Vai miten se menee?
Minä taas kysyn?

Maailman Matti

Mies-elättäjä-malli olisi askel kohti tasa-arvoa. Nyt naiset valitsevat kumppaninsa pinnallisten ominaisuuksien, kuten ulkonäön ja seksuaalisen kyvykkyyden mukaan. Alfaurokset vievät nyt kaikki naiset. Ahkerat ja uskolliset, ns. kiltit miehet, he jäävät kituuttamaan puutteseen.

Pikku-Kalle

Kuules pikku-Kalle, eivät kaikki naiset ole tänäkään päivänä noin laskelmoivia, vaikka näyttääkin siltä, että yhä useampi nuori nainen on kiero juonittelija tai feministi hörhö.
Kyllä joukkoon mahtuu naisellisia ja kilttejäkin naisia, jotka haluavat rinnalleen juuri sinukaltaisesi kiltin ja uskollisen miehen.
Ei se menestys ja raha kuitenkaan takaa mitään onnea elämässä.
Toisiaan arvostava avio-liitto on kuitenkin onnellisin ja mahdollisesti koko elämän mittainen. Yhteenkuukuvuuden tunne, se vasta onkin elämän onnea. Sellaisessa liitossa kasvavat lapsetkin onnellisiksi. Onnea etsintään!

Xantippa

Onko Angela Merkel mies?Suurin päättävä on Angela Merkel jolla on suuriin ja vahvin Euro maa takanaan nimeltään Saksa.Anna Kontula on kyllä aina niin ajan tasalla että ei voi muuta sanoa.Tosin kriisiä on hoidettu kyllä tosi huonosti ja mistäkö se voisi johtua ehkä Angelasta tai sitten ei.Sitten pitäisi vielä muistuttaa Kontulaa tästä IMF johtajasta Lagarde tai eikö hänkään ole nainen mutta jotenkin nämä mahti asemat nyt vaan sattuu olemaan tällä kertaa naisilla.

yrittäjä

Täältä (Wikipedia/Suomen valtioneuvosto) löytyy Suomen hallitusten kokoonpano.

Euromaitten tukipaketit Kreikalle ja muille euromaille alkoivat toukokuussa 2010, ja Suomi on osallistunut niihin alusta lähtisen.

Matti Vanhasen II hallitus 19.4.2007–22.6.2010. Kokoonpano: Kesk., Kok., Vihr., RKP. Valtiovarainministerinä Jyrki Katainen.
Mari Kiviniemen hallitus 22.6.2010–22.6.2011. Kokoonpano: Kesk., Kok., Vihr., RKP. Valtiovarainministerinä Jyrki Katainen.
Jyrki Kataisen hallitus 22.6.2011 alkaen. Kokoonpano: Kok., SDP, Vas., Vihr., RKP, KD. Valtiovarainministerinä Jutta Urpilainen.

Siis:
Kaksi mies- ja yksi naispääministeriä
Yksi mies- ja yksi naisvaltiovarainministeri

talouspolitiikan vastuulliset

Erikoista on ollut, että Suomen ja muitten euromaitten hallitukset eivät ole tienneet tai eivät ole halunneet tietää kuin ratkaisun, jossa euromaat jakavat rahapaaleja rahoituskriisissä oleville eurovaltioille.

Mutta toisenlaisiakin ratkaisuja olisi ollut, esim. tämä:

C -eurovaltio on rahoituskriisissä eikä enää oikeastaan saa pitkäaikaisia lainoja rahoitusmarkkinoilta, koska epäillään C:n takaisinmaksukykyä.

C julistetaan konkurssiin. Mutta sitä yritetään estää pelottelemalla, että seurauksena on yleiseurooppalainen pankkikriisi, koska C:n velat nollataan.
Mutta valtion konkurssi voidaan tehdä hallitusti.
* C:lle veloille myönnetään 10 vuotta korotonta takaisinmaksuaikaa.
- Pankit voivat jaksottaa 10 vuodelle tappiot, jotka tulevat C:n konkurssista. Näin vuotuiset tappiot ovat niin pieniä, että seuraukset eivät aiheuta pankkikriisiä Euroopassa.
- C:n talous toipuu 10 vuoden aikana. Niinpä se maksaa takaisin 50 % veloistansa. Näin pankeille tuli vain 5 %:n vuotuinen tappio C -valtion veloista 10 vuoden ajan.
* C -valtio luopuu euron käytöstä ja ottaa käyttööön oman valuutan.
- C voi rahoittaa setelimyllyn avulla budjettinsa alijäämän.
- C -maan valuutta devalvoituu niin paljon, että sen kilpailukyky palaantuu. Talous alkaa kasvaa, joten myös verotulot alkavat kasvaa. Seurauksena C:n budjetti muuttuu ylijäämäiseksi eikä enää tarvita setelimyllyn pyörittämistä.

Tälläistä ratkaisua käytti usea valtio menneinä vuosikymmeninä.

unohdettu ratkaisu

Kyllä tästä kaikesta tulee sellainen käsitys, että liittovaltiota kohti mennään, ja tämän ovat tienneet kaikki alusta lähtien (paitsi Suomi?), joten rahaa on jaettu holtittomasti, koska vastuun kantaa koko euroalue. Tämä on juuri sitä tyypillisintä sukupuolittunutta käytöstä, jossa miessukupuoli on yliedustettuna (euromaiden johdossa) vastuuttomuudessaan ja kaikkien tulevaisuuden vaakalaudalle asettamisessa. Muuten olen sitä mieltä, että koska pääomalla ei ole kotimaata (pääoman vapaa liikkuminen on yksi euroalueen keskeinen tavoite), suurpääomatahot eri puolilla maailmaa varmistavat näin omat etunsa. Valitettavasti pienten valtioiden ja kansojen kustannuksella. Maskuliinista, eikö niin?

Mies kuin mies

Suomi voi olla ensimmäisten joukkossa joka joutuu eoamaan eurosta koska muuten Katainen ja Urpilainen joutuu kääntymään 180 astetta päättöksissään joka voi olla liikaa Suomen äänestäjille.Suomihan kieltäytyy eurobondeista,liittovaltioista,talous unionista,Kreikkan maksu aikojen lykkäykseen,vaatii takaukset mahdollisesti Espanjan lainoista ja on yleensäkin eri mieltä kun monet muut maat kriisin hoidosta.Saksa on jo mahdollisesti taipumassa moneen asiaan mutta jos Suomi taipuu se voi johtaa hallituskriisiin ja vaihtoehtona jopa uudet vaalit jossa lopputulosta ei tiedetä.Roubiini oli sitä mieltä että Suomi voisi heti erota eurosta koska sillä jäisi pienemmät vastuut ja muut pohjoismaat pärjäneet hyvin omalla valuuttalla.Ellikkää muutkin talousviisaat kuin Suomen kansa on huomaneet mikä turhake tämä euro on Suomelle.

yrittäjä

Anna on aivan oikeassa, euro-ongelmat johtuvat miehistä. Kuten kaikki muutkin ongelmat. Voi kun maailmassa olisi vain naisia, niin maan päällä olisi paratiisi.

"Julkinen sektori on vapauden, itsenäisyyden ja demokratian ehto", tämäkin pitää paikkansa. Tämän totuudenhan jo Lenin ja Stalin totesivat.

Nyt vain isä aurinkoisen viitoittaman tien käyttämistä. Pakolla autuuteen. Miehet Siperiaan pakkotyöleireille ja kaikki oikeat ihmiset (=vasemmistolaiset feministinaiset) valtion (kansalais-)palkalla elämään.

VassuAnna.com, siellä se totuus on.

Jurpo

Jurpot ja urpot vetivät ihan turhaan herneen nenäänsä. En suostu uskomaan, että Anna Kontula olisi tarkoittanut henkilökohtaiseksi moitteeksi kenellekään sitä, jos kritisoi EU- ym. päätöksistä vastaavien elimien miesvaltaisuutta.

Patriarkaalisessa järjestyksessä on aikuisten tosi se, että "Tämän kierteen päässä on alfaurosten Eurooppa, jossa miesten on kilpailtava ankarasti toisiaan vastaan saavuttaakseen sellaisia perusasioita kuin puolison, terveysvakuutuksen tai koulutuksen lapsilleen." Miettikääpä vaikka sitä, miten lestadiolaisuudessa miehet sanelevat säännöt, jotka näännyttävät naiset lapsivuoteeseen ja miehet suurperheen elatusikeen alle.

Ja milläkö ehkä - siis ehkä - päästään parempaan. No ehkä sillä, että kuten äänestäjiä myös päättäjinä olisi miehiä ja naisia fifty-fifty.

asiaihminen

Ihan kivoja ajatuksia. Kolumnissa vaan ei ole yhtään mitään järkeä. Euroalueen velkamaiden ongelmat ovat aiheutuneet l i i a n l a a j a s t a julkisesta sektorista. Mitä laajempi julkinen sektori on, sitä enemmän sektorilla työskentelee ihmisiä. Mitä enemmän julkisella sektorilla työskentelee ihmisiä, sitä kalliimpi se on yhteiskunnalle. Kun julkinen sektori on laaja, se on myös vaikutusvaltainen. Esimerkiksi palkkojen hilaaminen ylöspäin ja työehtojen neuvottelu on helpompaa - vähän kuin paperimiehillä takavuosien Suomessa.

Olipa liian laaja julkinen sektori synnytetty mies- tai naispoliitikkojen toimesta, sitä pitäisi supistaa. Kun julkinen sektori pienenee, pienenee raha, joka julkisen sektorin ylläpitämiseksi vaaditaan. Samalla pienenee kansantalouden alijäämä. Jos taas julkista sektoria kasvatetaan, joudutaan ottamaan lisää velkaa. Ja ollaan yhä pahemmissa ongelmissa.

Mikseivät naiset muuten voisi työskennellä yksityisellä sektorilla - tehtaissa, kaivoksissa, telakoilla tai rakennustyömailla?

Tutkija Punavuoresta

Hyvinvointivaltiossa julkisen sektorin laajeneminen on todettu tosiasia, johon kyllä pystytään vaikuttamaan. Meillähän panostetaan valtavasti suuriin infra- ja vastaaviin teknisiin investointeihin, jotka voisi ihan hyvin yksityinen sektori hoitaa. Jos grynderit haluavat rakentaa asuin- ja liikerakennuksia Leinelään, rakentakoot sinne myös kunnallistekniikan. Jos korsolainen yrittäjä haluaa tuotteensa maailmanmarkkinoille, rakentakoon itselleen pistoradan Jätkäsaaren satamaan jne. Jos UPM tai Enso mielivät maailmanmarkkinoille, rakentakoot ja ylläpitäkööt lentokenttiä - lomamatkailijat samoin.

Julkisen sektorin haukkuminen on muotia, mutta kukaan ei halua jäädä ilman kunnallista päivä- ja vanhushoitoa ja terveydenhuoltoa eikä koulutusta kouluaterioineen silloin, kun itse tai perhekuntansa niitä tarvitsee.

Luin juuri persujen kansanedustajan blogin, jossa hän lapsellisen kiukkuisesti arvosteli omaansa ja Mestarinsa saamia tuomioita 25.6. mainiten: "Ei tuomareilla ole aikaa perehtyä asioihin, vaan he tekevät ratkaisunsa mutu-tuntumalla."

Kuka kaipaa tuomareita, joilla olisi aikaa perehtyä asioihin? Kuka kaipaa työsuojeluun ja verovirastoihin virkamiehiä, jotka estäisivät harmaata taloutta?

asiaihminen

Nimimerkiltä 'Tutkija Punavuoresta' on sekaantuneet nämä käsitteet: julkinen sektori ja sosiaaliala.

Sosiaaliala koostuu lähinnä sairaan- ja terveydenhuollosta (mukaan lukien kuntoliikunta) sekä lasten, vanhusten ja vammaisten huollosta.
Sosiaalialalla on useassa maassa ollut kaupallisia toimijoita: Esim. Suomessa on ollut vuosikymmeniä yksityisomistuksessa olevia lääkäriasemia ja sairaaloita. Viime vuosina pääomasijoittajat ovat ostaneet vanhusten ja vammaisten hoitolaitoksia mm. Suomesta. - Valitettavasti osa näistä pääomasijoittajista on rekisteröity veroparatiisivaltioihin eikä niitten taustasta saa helposti tietoa. Bisnesmaailmassa on nyrkkisääntö: vältä bisnestoimintaa veroparatiisivaltioon rekisteröidyn yhtiön kanssa.

kaupallinen ja julkinen

Luin juuri kirjan kartanolaisista. Se oli uskonlahko, jonka johdossa oli nainen. Meno oli todella hurja, joten asia ei riipu sukupuolesta. Aivothan ovat yläpäässä ja toivottavasti päätökset tehdään siellä niin, ettei vastaisuudessakaan valita edustajia sukupuolitestien mukaan.

Kumpi pää on tärkeämpi

Nimenomaan - aika helevetin vastuutonta (koska äärimmäisen yksinkertaisia ihmisiä valittettavan paljon löytyy) syytellä miehiä heidän sukupuolensa perusteella a) euroalueen ongelmista ja b) valtion talousrakenteen ongelmista.

Vastaavaa älyttömyyttä (=jostain tuomittavan syyllisen keinolla millä hyvänsä etsimistä) harjoittavat tietyt maahanmuuttokriitikot ja saavat siitä rikostuomioita.... ei muutako Anna linnaan tollasesta vihakirjoituksesta, joka on faktoiltaan valheellinen ja sävyltään kiihoitusta kansanryhmää vastaan.

Jurpo

Jurpo, vaihda sivua, nää samat naisihmiset kasvattavat nykyään sukupuolettomia lapsia,
varmaan just sen tähden, ettei kukaan pääse niiden kakaroita syyttelemään.
Aika ovelaa tämä naisen logiikka!

Maailman Matti

Asiaihmisen väite "kukaan ei halua jäädä ilman kunnallista päivä- ja vanhushoitoa ja terveydenhuoltoa eikä koulutusta kouluaterioineen silloin, kun itse tai perhekuntansa niitä tarvitsee" on myös paskapuhetta.

Esim. mun skidit on yksityisessä koulussa ja lääkärikäynnit hoidetaan yksityisellä lääkäriasemalla (Tuusulassa kun julkinen ei yksinkertaisesti toimi).

Eli väite "kukaan ei halua" on vale.

Ja toisekseen jos haluaa päänsä "julkinen sektori on hyvinvoinnin tae" -mantrasta nostaa, niin voisi perehtyä esim. Keminmaan kunnan kokemuksiin terveyskeskuslääkäri -toiminnan yksityistämisen suhteen.... no, et kuitenkaan siihen perehdy, koska Asiat on muutenkin jo kaikilta osin sulla tiedossa, joten pistetään tulos julki ..... kustannukset eivät ko. kunnassa nousseet, mutta palvelun taso asiakastyytyväisyys- eli kuntalaispalautteen kautta nousi huomattavasti.... on se kumma .... taisi olla vielä miesvaltaisen päätöksenteon tulos tämä ..... valetta varmaan siis, eiku miehet Siperiaan ja kaikki virkamiehiksi!!

Jurpo

Uskomatonta, että meillä on sitten hallitustasolla kansanedustajia, joiden ainoa argumentti eurokriisiin on, että "se on kaikki miesten vika"

Mistä te vasemmistofeministit ammennatte logiikkanne? Sofi Oksasen kirjoista?

coskar

Coskar, kun lukisivatkin Sofin kirjaa, saisivat elämästä todellisuuden tajua.
Ne lukee vielä salaa Maon pientä punaista kirjaa ja Marxia, Staliniakin lukisivat, mutta Stalin ei osannut itse lukea eikä kirjoittaa, oli sen vaikea pistää mitään paperille muuta, kuin puumerkki!

Maailman Matti

"Kiinalainen tutkimuslaitos on laskenut, että yli 24 miljoonaa naimaikäistä miestä saattaa olla ilman puolisoa vuonna 2020", Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Kiinalainen yhdenlapsen politiikka ja poikalasten suosiminen kostautuu karulla tavalla näille kiinalaisille pikku kuninkaille.

Miesten ylivalta on vanhan aikaista, eikä perustu muuhun kuin alkukantaisuuteen.
Luolamiehet kuljeksivat ympäristössään ja metsästivät astaloillaan eläimiä ja vaimo lapsineen odotti tuon raavaan tuovan ruokaa nuotiolle.

Nyt näin ei enää ONNEKSI tapahdu, vaan nainen on suojannut itsensä ei-toivotuilta raskauksilta ja kouluttautunut korkealle!!

Historiassa on monia naisia, jotka ovat olleet keksijöitä, taiteilijoita, neroja, mutta jotka on saatettu teilata vain siksi, että he olivat NAISIA!

Kukko-ukkojen määräysvalta on ohi!!
Täällä on pätevää, osaavaa, tietävää, moniosaajaa naista joka lähtöön!!

NAISET JOHTOON!!
Tarja oli maailman paras presidentti!

Klitoriskateus teki muutamista äijän käppyröistä katkeria ja myrkyllisiä, mutta niiden mielipiteillä voi pyyhkiä vaikka peruustuspeiliä.

Naiset maailman huipulle!

Kukkoilun tilalle siis kanailu? Töissä mä usein edelleen kuulen päivittäin naisten "mun mies" -juttuja. Mun mies teki sitä ja mun mies teki tätä.

Naiset elävät edelleenkin miestensä kautta.

Mun mies

Ole hyvä mies imarreltu niin kauan, kun naiset puhuvat vielä miehistään, mun mies.
Etkö ymmärrä, että naisen sanoessa mun mies hän kehuu tai ihailee miestänsä.
Katsos sitten, kun ei enää ihailla ja kehuta siitä tuleekin mun ukko tai pahimillaan meidän äijä.
Ajattele miten se omakin vaimo siellä työpaikallansa juuri paraikaa kehuskele sillä mun mies. Ja se oletkin sinä.

Xantippa

Kyllä olet oikeassa monen "miesneron" takana on nainen.
Esim. Einstein oli kehno matematiikassa joten se oli hänen ensimmäinen vaimonsa joka oli se matematiikan nero, ja laskeskeli ukolleen kaikki teoriansa.
Ja monta muuta naista ne oikeasti oli ennenvanhaan siellä taustalla se oikea tietotaito.
Mutta sitä en ymmärrä mitä ihmeen hyvää ja erinomaista tämä Halonen olisi saanut aikaan, vaikka aikaa olisi ollut?

Maailman Matti

Alvar Allon takana vaikutti Aino, joka suunnitteli astiastoja ja muuta, mutta vasta postuumisti hänen nimensä mainittiin, Marta Tikkanen oli jäädä Henrik Tikkasen jalkoihin, Tuula Mukka tuli esiin vasta Timon kuoltua, onhan näitä pilvin pimein näitä tapauksia.
Sibeliuskin oli melkoikoinen KUNKKU, jonka talossa vaimo ja tyttäret olivat hipi-hipi-hiljaa - soittamatta ja laulamatta kun herra oli talossa.
AINO olisi ollut hyvä pianisti!

Naiset maailman huipulle!

Kylläpä annoitkin miettimistä, kun olen aina pitänyt Sibeliuksen musiikkia niin synkkänä, mutta sitten tuleekin tämä Finlandia, joka ei mielestäni millään sovi näihin "palikoihin".
Ainohan asui samassa huushollissa ja oli erittäin lahjakas nainen.

Xantippa

Siis Aino onkin potenssisinfonian takana! Olenkin aina epäillyt että Aino Järnefelt oli se, jolla oli munat siinä perheessä. Mutta ei se Jannen innostus ja inspiraatio sekä luova energia ja rautainen ammattitaito yhdistettynä nerokkuuteen ainakaan varmaan tahtia haitannut. Kumma että naisnerot, Tove Jansson, Heléne Scherfbeck ym. suomenruotsalaiset naiset kykenivät tässä machomaassa ylipäätään pääsemään esille. No, kyllähän he tietysti apuja saivat, Heléne taidekauppiaalta ja Tove veljeltään...

Mies kuin mies

Albert Einsteinin ensimmäinen vaimo, Mileva Marić, tiedetään olleen suhteellisuusteorian oikea ja tosiasiallinen keksijä. Tiedossa on myös se, että aviopari keskinäisellä sopimuksella toi teorian julkisuuteen Einsteinin nimellä. Syynä lienee se, että Milevan nimissä sitä ei olisi noteerattu juuri lainkaan, vaikka Mileva oli poikkeuksellisen lahjakas matemaatikko.

Myöhemmin Einstein erosi ja avioitui uudestaan ja alkoi kehittämään kvanttifysiikan teorioita, jolloin hänelle kävi lapsus: uudella teoriallaan Einstein vahingossa yritti kumota suhteellisuusteorian, mikä kertoo vain sen totuuden, että Einstein ei ole voinut olla sen luoja. Loppujen lopuksi: miehen ei kannata ryhtyä miettimään matematiikkaa, kun ei sitä kaikki naisetkaan hallitse.

Menestyvän miehen takana on takapuoli

Täällä on kommentit lentäviä ja hyvä niin. Eiks ole kiva keskustella jos saa sanoa sanottavansa, mutta minä vierastan tota ainaista alapäähuumoria!
Miksi täytyy viljellä alapäävoimasanoja, kun samaan aikaan saatte muuten niin loistavaa tekstiä aikaan?
Tähän näyttää sortuvan sekä miehet,että naiset.
Olisi hienoa jos me naiset osaisimme näyttää miehille, että tekstiä jopa kipakkaakin voi suoltaa ilman "kiroilemista".

Xantippa

Jurpo uhoaa ja siteeraa meikäläistä: "Asiaihmisen väite "kukaan ei halua jäädä ilman kunnallista päivä- ja vanhushoitoa ja terveydenhuoltoa eikä koulutusta kouluaterioineen silloin, kun itse tai perhekuntansa niitä tarvitsee" on myös paskapuhetta."

Jurpo ei huomaa, että hän nimenomaan todistaa väitteeni oikeaksi. Jurpo levittäessään paskapuhetta itse ja perheensä käyttämästä yksityissektorista todistaa, ettei hän kunnallisia palveluja tarvitse.

Varmasti joissakin kunnissa yksityissektori pystyy tuottamaan kunnan ulkoistamat palvelut. Siitä huolimatta, että monet kunnat ovat huomanneet yksityisten palvelujen huonon hinta-laatu-suhteen ja ottaneet palvelut takaisin itse tuotettavakseen. Viimeksi eilen uutisoitiin, että moni sairaala luopuu käyttämästä keikkalääkäreitä, ja mikäpäs siinä ;)

asiaihminen

Miten meillä voi olla miesvaltainen virkakunta, kun todellisuudessa 90% kaikista valtion ja kuntien viranhaltijoista on naisia.
Jos ette usko, niin menkää ja laskekaa!

Sigurd af Simberg

Mene ja katso itse, miten niin kunnissa kuin yksityselläkin pienipalkkaisissa töissä pakertavat naiset ja jos/kun siellä toista sukupuolta näkee, se on yleensä JOHTOTEHTÄVISSÄ, kauppaliikkeissä myymäläPÄÄLLIKKÖINÄ yms.

Naiset voivat olla viroissa, mutta heitä JOHTAVAT isompipalkkaiset miehet, tätä totuutta ei kukaan voi muuksi muuttaa!

Korppi ei ole valkoinen, vaikka kuinka haluaisit

Sivut

Anna Kontula

Anna Kontula on sosiologi, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja kolmen lapsen äiti.