Mistä suomenkielen sana puhelin mahtaa olla lähtöisin? Alkuperää ei tarvitse jäljittää kovin kauas. Tämän lehden päätoimittajan aivoituksista on syntynyt aina ja syntyy edelleenkin uusia avauksia ja innovaatioita. Puhelin-sanan suomenkieleen keksi Johannes Linnankoski vuonna 1897 ollessaan perustamansa Uusimaan päätoimittajana 1894–1899.

Ihmisen paras ystävä

0 kommenttia Lisää kommentti

Osallistuin perjantaina Karjalan Prikaatin valatilaisuuteen. Kokemus oli ensikertalaiselle odotettu, jännittävä ja mieleenpainuva. Eräs valan antajille puhuneista kertoi, että oppitunneilla oli keskusteltu siitä, minkä vuoksi alokkaat olisivat valmiita taistelemaan. Yleisimmät vastaukset olivat isänmaa, vapaus, perhe ja ystävät.

Jokainen on tärkeä

0 kommenttia Lisää kommentti

#metoo-aktivistit syyttävät kaduilla ja somessa miehiä sukupuolisesta häirinnästä.

Turun yliopisto purki professorin työsuhteen, koska tämä oli aikaisemmassa elämässään syyllistynyt sukupuoliseen häirintään Yhdysvalloissa ja saanut siitä rangaistuksen.

Valta katujengeille

11 kommenttia Lisää kommentti

Ruuhkavuosia elävät naiset haikailevat omaa aikaa. Saattaa tulla uutisena, mutta sitä saa, kun ottaa.

Kyse on valinnoista. Jos haluaa nousujohteisen uran, harrastuksen itselle ja lapsille viikon jokaiselle päivälle ja lusikan vanhempainyhdistyksen, kylätoimikunnan ja kotikulman Marttojen soppaan, omaa aikaa jää harvoin.

Omaa aikaa

0 kommenttia Lisää kommentti

Tunnustan. Latasin Team Porvoo -sovelluksen kännykkääni vasta kuluvan viikon maanantaina, vaikka kyseinen vaikuttamiskanava on ollut olemassa jo marraskuusta saakka. Mukaan mobiiliyhteisöön minut houkutteli kysely vesitornien valaistuksesta. Halusin ehdottomasti päästä kertomaan mielipiteeni asiasta.

Kolumni: Team Porvoo ei toimi

0 kommenttia Lisää kommentti