Dinosaurukset taipuivat

Järvenpääläinen opettaja ja jääkiekkovalmentaja Jussi Perttu (vas.) tunnusti suoraan, että hänellä ei olisi ollut varaa ostaa itselleen ja pojalleen kahta lippua Slovakia-peliin. Perttu sai liput tuntuvalla alennuksella kaveriltaan. MM-tunnelmasta nauttivat satunnainen slovakialainen fani ja Haukkojen junioripäällikkö Toni Mustonen (oik.).

Lauri Nurmi

Kansa on puhunut ja Jääkiekkoliitto taipunut alentamaan lippujen hintoja. Vielä kaksi päivää sitten Kalervo Kummola ihmetteli Keski-Uusimaan haastattelussa koko kohua.

– Keskustelu on noussut myöhäisessä vaiheessa ja koskee pientä prosenttia lipuista, Kummola sanoi (K-U 5.5.).

Itse kyllä muistan, että lippujen hintoja päiviteltiin heti, kun ne tulivat myyntiin. Eikä kyse ole pienestä määrästä, kun puhutaan tuhansista lipuista.

Jääkiekkoliiton tuoreinta tiedotetta kannattaa lukea tarkkaan, koska se paljastaa lajiliiton arvot kaikessa karmeudessaan:

MM-kisojen järjestelytoimikunta on päättänyt myydä jäljellä olevat Leijonien Ranskan (10.5.) ja Kazakstanin (14.5.) otteluiden liput fani- ja perhepaketteina. Näin halutaan varmistaa kaikille mahdollisuus tulla katsomaan Leijonien otteluita paikan päälle. Tämä on mahdollista, koska kisat ovat alkaneet taloudellisesti hyvin.

Argumentaatiorakenteessa kannattaa kiinnittää huomio jälkimmäiseen lauseeseen. Lippujen hintoja ei alenneta, jotta tavallisilla ihmisillä olisi varaa lippuihin, vaan koska liiton kassaan on jo kilissyt ryöstöhinnoittelulla valtavasti rahaa. Sanan ”koska” sijainti paljastaa argumentaation ytimen.

Kummola ja MM-kilpailujen pääsihteeri Mika Sulin paljastavat tylyllä tavalla suomalaisen huippu-urheilun arvot: vain ja ainoastaan raha ratkaisee.

Sulin muuten valittiin juuri Olympiakomitean uudeksi pääsihteeriksi. On syytä toivoa, että hän pystyy ottamaan opiksi hinnoitteluvirheestä, koska olympialiikkeen arvojen kanssa Jääkiekkoliiton osoittaman ahneuden pitäisi olla täydellisessä ristiriidassa.

Dinosaurukset taipuivat, mutta ilman tiedotusvälineiden neljän ketjun voimalla välittämää kansalaisten suuttumusta mitään muutosta ei olisi nähty.

Liitolle muuten kannattaa edelleen antaa palautetta hinnoista, koska ”ensi vuoden pääsylippujen hinnoittelusta päätetään käynnissä olevien kisojen jälkeen, kun lipunmyynnistä saatu palaute on käsitelty ja ensi kevään otteluparit ovat selvillä”.

Vaikuttamisen paikka on nyt, eikä liiton pientä liikahdusta siilipuolustuksesta pidä vielä ylistää jaloksi teoksi. Vasta ensi vuoden MM-kilpailujen Helsingissä pelattavien pelien lippujen hinnoittelu kertoo, osaako Kummola ottaa opiksi virheistä.

Jälkihuomautus: Julkaisen seuraavaksi vielä Jääkiekkokansan manifestin, jonka hiljattain laadin. Voitte vapaasti välittää sitä eteenpäin.

Kommentit (3)

Kommentit

Paavon ja Kalervon kiista

Mäki Arhin ärhenteli,
Kasvokirjassa kirosi,
kepin nokkaan nosti hinnat,
sikamaiset kiekkohinnat,
kauhisteli kalliit taksat,
lausahteli lailla Pravdan,
– toimi torvena totuuden!

Kummola vain kummasteli,
vähät Paavosta välitti:
Kasvotekstin arvo nolla,
– ministeri vaikka miesi!

Takaa parran puhkui Paavo,
punaposkin pärrytteli:
Kummola on kumma miesi,
konsa hän vähät välitti
sanomasta meikäläisen,
ministeri vaikka meitsi,
– aito kulttuurikuningas.

Josko paina ei sanani,
kohta kurja kohtalonsa,
– Kiekkoliiton taklaan jäähän!

Näinkö mietti köyhä kansa,
vastasi väki varakas:
Mutta, mutta muista turja,
vaikka hinnat hirvittävät,
ministeri ei kai päätä,
ole vielä diktaattori
lailla entisen Stalinin,
– vaikka onkin oikeassa!

Keravan Väinämöinen

Hahhahhaa.. vai "taipui" Kummola!

Pisti ei-myydyt jämäliput alennusmyynnillä kaupan. Niinhän tekee kaikkien tuotteiden myyjät, kun myyntiaika käy vähiin silloin vikat tuotteet varastosta myydään halvemmalla veke, tappioiden välttämiseksi.

Hyvä Kalervo ja urheilu, joka rahoittaa oman toimintansa.
Huono Paavo ja muut urheilu- ja muun viihdetuotannon osat, jotka verorahoista kuppaavat toimintamenonsa (suomalaiset elokuvat, ooppera, teatteri jne).

Jurpo

SAMAA MIELTÄ - jos laji kustantaa itse pääosin toimintansa niin hinnoitelkoon liput niin, että rahoitus pysyy myös kunnossa - jos ei pe..e kestä lipun hintoja niin katsokaa lähetykset TVstä !
Paljonkohan Oopperan liput maksasivat ilman valtion tukia ?? ei taitaisi riittää 150€ :)

turbo