Suomessa jäähalleja kuin Kazakstanissa pelaajia

Suomalaisten kiekkojännäreiden itseluottamus on tällä hetkellä todella kovalla koetuksella.

Jos avausviikolla puhuttivat eniten tyhjät katsomot, niin nyt on pulmia myös kaukalon puolella.

Viime kevään MM-kullan jäljiltä odotukset ovat kotikatsomoissa korkealla, mutta viikonvaihteen tappiot USA:lle ja Kanadalle aiheuttivat valmennusjohdolle ja penkkiurheilijoille todella paljon miettimistä.

Suomella kun ei ollut Kanada-pelin avauserän jälkeen pahemmin edes jakoa kummassakaan pelissä.

Aikaa ratkaisujen tekemiseen ei ole paljon, sillä tärkeä puolivälieräpeli pelataan jo torstaina. Todennäköisesti tuossa kuolemanpelissä tulee uudelleen vastaan USA.

Maanantaina kisoissa pelataan ennakkoon eniten huomiota saanut ottelu. Suomen ja Kazakstanin välinen peli on ollut vilkkaissa lippukeskusteluissa räikein esimerkki. Kazakstan kun on kisojen selkeästi heikoin joukkue ja halvimmillaankin illan peliin myytiin lippuja 155 euron hintaan.

Viime viikolla järjestäjät oivalsivat, että kaikki liput eivät menekään kaupaksi.

Niinpä Jääkiekkoliitto ryhtyi myymään perhepaketteja, jolloin yhden lipun hinnalla sai neljä.

Tämän ratkaisun jäljiltä Areenalla on tänään kolme kertaa enemmän katsojia, kuin Kazakstanissa on jääkiekkoilijoita. Kazakstan on todellinen MM-kisojen kääpiö. Koko maassa on 3 900 jääkiekkoilijaa ja näistä lähes 3 400 on junioripelaajia.

Suomessa on jäähalleja (246) melkein yhtä paljon, kuin Kazakstanissa on aikuisikäisiä mieskiekkoilijoita (433).

Helatorstain puolivälierässä on tällä kertaa vieläkin enemmän panosta. Tuhannet suomalaiset ovat maksaneet satoja euroja ensi viikonvaihteen välieräpelien ja mitalipelien lipuistaan. Torstaina noteerataan näiden lippujen todellinen arvo. Eilisen kaltaisilla otteilla Suomi ei ole päätösviikonloppuna enää kisoissa mukana.

Silloin kiekkojännäreille voi vapautua edullisiakin lippupaketteja ratkaisupeleihin.

Me toki luotamme, että Leijonat saa pelinsä kuntoon ja tahti muuttuu. Pakolliset tappiot ovat nyt takana ja se tuo tekemiseen tiettyä asennetta lisää.

Suomen maalissa torjuu tänään Petri Vehanen, joka tuli eilen päätöserässä Kari Lehtosen tilalle tolppien väliin. Voi hyvinkin olla, että maalilla tapahtui samalla vallanvaihto ja maailmanmestari Vehanen torjuu kisat loppuun asti.

Maalivahtipeliinsä Suomi ei kuitenkaan kaatunut. Puolustus oli ajoittain aivan tuuliajolla ja hyökkäyspäässäkin Suomi on ollut yksi tehottomimmista joukkueista koko kisoissa.