Luxemburgin fatta

– Mää en enää kestä teitä ja muutan kotoa pois, on kuultu polvihousuista ulos kasvaneide pikkuisten kullanmurujen suista useissa huusholleissa. Riita on syntynyt perheensisäisten sääntöjen rikkomuksista ja valehtelusta kiinni jäämisestä.

Mistä rahat elämiseen ja asumiseen?

– Haloo seniilit! Fattalta tietenkin. Siis Fattalta eli sossulta eli sosiaalitoimistolta.

Tämä tauti on nyt levinnyt EU:ssa valtioiden tasolle. Kreikka, Irlanti ja Portugali ovat pitäneet EU:n säännöstöjä niin seniileinä, etteivät ole kokeneet tarpeelliseksi niitä noudattaa.

EU-perheen päänä toimiva komissio yrittää laittaa näitä EU-perheen hunsvotteja kuriin pehmeillä liberaalisilla kasvatusmetodeilla. Se johtaa vain samaan lopputulemaan kuin täällä koto-Suomessakin on johtanut. Hulttiot jatkavat kuin heitä eivät mitkään säännöt koskettaisi.

Kokoomuksen Jyrki Kataisen ja sosiaalidemokraattien Jutta Urpilaisen sixpack-perhe on antamassa valtakirjaa Suomen puolesta Luxemburgin fattan eli EU:n pysyvän vakausmekanismin perustamiseen. Kenen rahoilla? No tietenkin ne ovat sinun ja minun.

Kysyttiinkö sinulta tai minulta nyt? Ei tietenkään. Kysyttiin kuulemma 17.4.2011. Tosin ei vaalipäivää edeltäneinä kuukausina kerrottu, mihin meidän rahojamme tullaan tuhlaamaan ja miten paljon.

Nyt sitten tiedetään. EKP on ostanut noin 150 miljardilla eurolla Kreikan pankkien lainoja. Nyt niiden todellinen arvo on enää puolet. EKP:n kassaholvissa on toinen mokoma erä Portugalin ja Irlannin vastaavia papereita.

Ennen syyssateita sixpack-perheen äidille, ministeri Jutta Urpilaiselle, tulee 500-1000 miljoonan euron lasku EKP:n pääomittamisesta. Vastuullisena perheenäitinä Jutta maksaa ja leikkaa sosiaaliturvasta vastaavan summan. Onhan se Suomen edun mukaista, kun 80 prosenttia kansastakin on sitä mieltä.

Samassa laskupinossa on 20 miljardin Luxemburgin fattan sitoumuspaperi alekirjoitettavana.

– Maksetaan sinne ja leikataan meiltä, jotta ei elettäisi yli varojemme, huudahtaa vastuullisesti äiti-Jutta VM:n kasöörille.

– Paavo-poikamme, ole ylpeä isä Jyrkistä. Hän on keksinyt Suomen kovimman vientituotteen, eli veronmaksajien eurot Eurooppaan, todistaa aamupalalla äiti Jutta ja jatkaa:

– Äläkä Paavo sitten leiki sen oppositioperheen Timon kanssa. Saat vain vääriä ja sivistymättömiä Eurooppa-vaikutteita.

Näin auvoista on sitten sixpack -perheen olo.

Hyvää ja aurinkoista kesää lukijoille!

Kommentit (48)

Kommentit

Niinpä näinhän se menee, lisää euroja lapioidaan Eu:n pohjattomaan kitaan. Ihmettelenpä vaan, kun hallituksen muodastajille ei mene kaaliin, että tämä kaikki on aivan turhaa, näin pitkitetään kuplan puhkeamiasta, sekä sitä suuremmat ovat menentyksemme, mitä enemmän takuita olemme antaneet, sillä euroakaan emme saa takaisin. Katainen on hokenut suu vaahdossa vuoden verran, että on annettava muuten tulee ennnennäkemätön lama työttömyys nousee entisestään. Näin tulee käymäänsilti, , olemmeko antaneet tai emme. EMU sekä EU kaatuvat omaan mahdottomuuteensa. Enkä ole edes surullinen. Olemme ennenkin selvinneet 90- luvun lama, niin selviämme myös tästä. Senjälkeen älköön yksikään Lipposen tapainen ängetkö meitä mihinkään liittoihin. ilman kansan suostumusta. Se on suurin asia maalle, kun se voi itse päättää omista asioistaan, ilman loputtomia nettomaksuja, maaseudun ihmisille koittaa taas normaali arki, ilman Eu:n älyttömiä määräyksiä.

Kullervo

Minulle EI ole auennut PS logiikka, että jäätiin pois hallituksesta.

Kymmeniä asioita jää nyt hoitamatta! Katson, että ääneni meni hukkaan.

Tänäpänä takkia ja kalsareitakin voi kääntää tuosta vaan. Tämä on nähty.

Politiikka kuten torikauppa perustuvat kusetukseen!

nimimErkki

Ainakin Suomen sisäpolitiikka olisi voinut olla PS:n myötävaikuttamana hallituksesta käsin!
Fundamentaaliset ulkopolittiset asiat kuten EU pitää hoitaa eduskunnassa enemmistöpäätöksin.

PS olisi voinut "kipukohdat" rajata näin.

nimimErkki

Jos hallituksessa on vain kaksi isoa puoluetta, niin kullakin isolla puolueella on enemmän valtaa ja tärkeitä ministeripaikkoja, kuin jos hallituksessa on kolme isoa puoluetta. - Tämä ehkä oli syynä Urpilaisen takinkääntämiseen EU -tukipolitiikassa. Arveltiin (aivan oikein), että Soini ei kykene eikä halua takinkääntämiseen.
Vain vähän vaalien jälkeen Urpilainen syytti Soinia takinkääntämisestä, kun hän julkisuudessa ilmoitti hiukan neuvotteluhalua EU -tukipolitiikassa.

Valta ja takinkääntö

Urpilainen petti äänestäjänsä!! Verkkosukatkin kääntyivät!

Mutta kuten aikaisemmin sanoin kaikki "käännöt" ovat tätäpäivää niin miksei PS:kin?

nimimErkki

Kaikkein eniten lupauksiaan petti perussuomalaiset, ainoa jonka he pitivät oli ei eu:lle rahaa, no ei sekään toteutunut loppujen lopuksi. Muut puolueet pystyivät ainakin suurimman osan lupauksistaan pitämään, ainakin hieman sovellettuna.

Maaseudun immeinen

Ei kait ole vaikeata ymmärtää, että enemmistö kansasta halusi muutosta rahan jaolle sekä ulkomaille, että kotimaassamme.
Useimmat puolueet kärsivät rökäletappion.

Demareillekin signaali oli selvä, mutta.......

nimimErkki

Asioita hoidetaan ihmisten kesken keskustelemalla ja samaa koskee myös EU: n asioita hoidettaessa. Kannastaan tiukasti kiinni pitävä 'suoraselkäinen' on vaikeuksissa keskusteluissa ja neuvotteluissa. Ellei voi hyväksyä kuin omat mielipiteensä ei voi olettaa muiden aina myötäilevän 'suoraselkäisen' mielipiteitä.
Luullaan, että 'suoraselkäisyys' on yhtä kuin 'oikeassa oleminen,. Totuudet muuttuu ajan mukana. Se on ihmiskunnan kehitystä tulevaisuutta kohti.
Asioita hoidetaan mielipiteiden esittämisellä muodostaen niistä kaikkien tai ainakin enemmistön hyväksymä ratkaisu ko. asiaan.
Tällöin lähes aina on kyse kompromissista, näin se menee.
Usein heikolla itsetunnolla varustettu ihminen on ennakkoluuloinen ja pelkää kaikkea vierasta olemalla tiukasti vain omien mielipeidensä takana eli 'suoraselkäinen'. Kanssakäyminen erilaiste ihmisten kanssa auttaa tähänkin ja matkailukin avartaa.

Nyt EU:ssa on suuria ongelmia ja niiden ratkaisu vaatii luovuutta ja yhteistyötä.
Heti kirveen heitto kaivoon tai hohtimien Soinin tapaan ei ratkaise ongelmia, mutta nopeuttaa ongelman toteutumista.
On turha luulla, että nykyisen ongelman jälkeen ei tule uusia.
Jatketaanko hohtimien heittoa?

TimoErik

hyvä Timoerik, Soini on kertonut EU:n ongelmat jo vuosikymmen sitten, ja jatkuvasti. Mutta jos muut ovat niin tyhmiä, että eivät tajua, tai on oma lehmä ojassa, ja ilkikurisuuttaan pilkataan Soinia, vaikka tiedetään, että Soini on oikeassa.
Mitenkä ihmeessä luulet, että Soinin hallitukseen meno olisi auttanut tähän enää mitään; Katainen ja Urpilainen hoitivat EU-rahan lähetyksen Portugaliin jo ennen hallitusneuvotteluita! Seuraatko uutisia ollenkaan? Kreikan toisen erän kohjtalosta Katainen ei edes suostunut neuvottelemaan, mutta Urpilaiselle kelpasi Audin takapenkki hinnalla millä hyvänsä. Urpilainen olisi aivan hyvin voinut alun perin kieltäytyä Protugali-rahan-heitosta ja tehdä hallituksen Soinin kanssa, riskinä tosin olisi ollut Kataisen yritys KOK-KEPU-hallitus.

suomalainen

Köyhät eivät maksa eniten - koska heillä ei ole millä maksaa.

Suurin maksajaryhmä on edelleenkin ns keskituloiset jotka eivät juurikaan pääse nauttimaan tukiaisista. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Rikkailta otetaan vähän, keskituloisilta suhteessa eniten ja köyhimmiltä ei ole mistä ottaa.

Perus lupaavat mitä vaan ja kaikille - mutta mistä rahat näin anteliaaseen asenteeseen? Valtion velka paisui edellisellä vaalikaudella liki tuplaan, nyt sitä lainaan on pakko lyhentää ja katsoa, että uutta lainaa ei tule. Suunta on selvä, kaikki maksavat ja se on aivan se ja sama mitä mieltä persut siitä on - heistä ei ollut vastuunkantajaksi.

Voittaja

Kipeää tekee ja koville ottaa näköjään K-U:n nettipalstoille kirjoittaville peräkamaripojillekin.

Peräkamaripoikien pitäisi mielestään samaan aikaan "kantaa vastuuta" koko euroalueen luotottamisesta ja isojen EU maiden pankkien pääomittamisesta sekä samalla "vastuunkannon ja isänmaallisuuden" nimissä availla omia kukkaronnyörejään suomalaisten verorahojen lapioimiseksi EU:n hunsvottimaille ja -pankeille.

Koville ottaa ja vaikealta tuntuu etenkin nyt, kun sokeaa Reettaakin yksinkertaisimmille peräkamaripojillekin alkaa valjeta, että rahanlapioinissa lapioidaan ihan oikeasti heidänkin verorahojaan.

Hyytelöhallitus ei pitkään pysty jatkamaan tällaista "isänmaallisuutta ja vastuunkantoa". Nalle Wahlrooskin sanoi jokunen viikko sitten, että "lopettakaa pelehtiminen tukirahoja jakelevien hullujen kanssa". Timo Soini kertoi tämän saman "keskituloisille" peräkamaripojille jo reilusti ennen vaaleja.

Sitä se vastuunkantajajyrkiys ja verkkosukkademarius yhdistettynä patsaidenhöyhentämissosialismiin teettää! Voi hyvänen aika.

Aadolf Äänruuti

Nyt Kreikan hallitus viime yönä hyväksyi NIUKALLA enemmistöllä EU:n sanktiot.

HEH sanon minä! Teatteriahan se on mutta sillä teatterilla rahhaa tulee taas 12miljardia, Kataiselta Suomesta osittain. Siis meiltä veronmaksajilta.

Pari "hyvää" mielenosoitusta tuhoamisineen Syntagma-aukiolla ja avot Suomen sponssi hukkui niihin.

Pisnesmies Vanhanen ei saa korko(kiskonnan)hyötyä! Nostan hattua josko saa edes koron verran pääomasta takaisin Suomelle(veronmaksajille).

nimimErkki

Kehnosti ovat isänmaan asiat.

Pelehtiminen Kreikalle tukia tyrkyttävien hullujen kanssa vain jatkuu.

Hyytelöhallitus jatkaa rahanlapioinnin suunnittelua ja toteutusta. Niille rahoille olisi Suomessakin käyttöä. Mutta ei, tyrkytetään vaan veromarkkoja Kreikalle, joka ei oikein ole edes halukas niitä vastaanottamaan.

Sokea Reettakin huomaa homman hölmöyden

Perussuomalaiset ja kokoomus (ja tietenkin RKP) olivat ainoat puolueet, jotka eivät pettäneet äänestäjiään takinkäännöllä.
PS on täysin EU-politiikka ja rahanjakoa vastaan kun taas kokoomus välttämättä haluaa nuoleskella Euroopan suuntaan kaikissa asioissa. Ei ainoastaan rahanjaossa.

Nuo kaksi puoluetta eivät olisi millään voineet istua samassa hallituksessa vähintään jommankumman pettämättä äänestäjiään.

Tommi Oiko

Euro poistuu,Europaan unioni luhistuu,velkamaat varsinkin Kreikka joutuu uusiin maksujärjestelyihin ja velka saneeraukseen jopa Jyrki Katainen on ymmärtänyt sen vaikka kauan kesti ja vittaan hänen viimeaikaisiin kommentteihin.Suomen ainut järkevä keino pelautautuu suurimmista vastuuista olisi pikkuhiljaa ruuvata itseensä irti tästä huonosta Eu seurasta ellei Eu itse tajua erottaa ja saneerata huonot talous maat ulos Eu.sta.Mutta ainut mitä on tehty on anettu lisää rahaa niinkuin se ei maksaisi mitään ja tovottu että kriisi velkamaiden sisällä poistuisi mutta se on jo nähty että ei auta mitään Kreikka on konkurssissa ja pysyy tällä meiningillä.

anonyymi

Suomi on aika pieni tekijä maailmantaloudessa. Se on pieni tekijä EU:nkin taloudessa. Suomen "vastuunkanto" ja rahanlapiointi isojen EU-maiden pankeille on hitusen hyttysen kakkaa isompi asia EU:n talousmeressä.

Faktisesti eivät Suomen hallituksen ratkaisut rahanlapioinnissa , tekipä hallitus mitä tahansa, paljoakaan vaikuta EU:n talouden kokonaiskuvaan. Hyytelöhallitus voi siinä mielessä touhuilla omiaan ja "pelehtiä tukiaisia jakavien hullujen kanssa" miten haluaa.

Ainoa vaikutus voisi olla esimerkin vaikutus. Jos Suomi kieltäytyy osallistumasta riskirahansa hukanneiden isojen EU-maiden pankkien pääomittamiseen, saattaa kannanotto vaikuttaa siihen, että EU:n komissaarit, EKP :n johtajat ja muutkin pienemmät satraapit joutuvat lopulta toteamaan rahanlapioinnin hölmöyden. Siihen suuntaan näyttää olevan jo oireita. Hollannissa ja Saksassakin on vahvistunut mielipide, ettei verorahoja kannata lapioida EU:n tuhlarimaille ja tuhlaripankeille. Rahanlapiointi on kuin sammuttaisi paloa heittämällä bensaa liekkeihin tai antaisi rahaa rapajuopolle, joka ei tiedä mitäään parempaa ostosta kuin viina.

Talouden lainalaisuuksien pitäisi koskea myös isojen EU-maiden pankkeja. Jos ne ovat arvostelukyvyttömän ahneessa voitontavoittelussaan tuhonneet riskipääomansa ja riski toteutuu, miksi sen ei anneta toteutua?

Jos "Putkiliike B. Virtanen" ottaa typeriä riskejä ja pistää taloutensa kuralle, kuka sen pelastaa konkurssilta?

Miksi "huippuasiantuntijoita" pullistelevien pankkien pitäisi saada pääomittamiseensa verorahoja? Ei "Putkiliike B, Virtanenkaan" saa, jos sössii bisneksensä?

"Isänmaallisuudella" ja isänmaallisuudella on eronsa, kuten on rahanlapioinnilla ja järkevällä taloudenpidollakin.

Rahalla on aikamoinen voima demokratian ylläpidossa

Kyllä tietotekniikka on ihmeellistä.

Enpä osaa sanoa, miksi tekstini kertautui KU:n sivuille noin monena kappaleena.

Nyt voisi P.Kiiski apulaisineen deletoida yhtä lukuunottamatta muut.

Rahalla on aikamoinen voima demokratian ylläpidossa

Eiköhän se Kreikan tilanne ollut selvillä ennen vaalejakin. On helppo oppositiosta naputtaa, ettei olisi pitänyt lähteä EU-tason tukijuttuihin mukaan, mutta pitää olla kirkkaana selvillä siitä, mikä on aito vaihtoehto ja mitkä olisivat sen seuraukset. Joskus sitä on käännettävä toinen poski ettei lyödä koko naamaa lyttyyn.

Mirja Suhonen

Timo Soinilla on pupu pöksyissä, siitä en tiedä kai siellä jotain on, mutta asiasta toiseen.
Suomi irti Eurosta ja markka takaisin, esitetään ratkaisuna, jolla Suomi selviää Euron ja EU:n ongelmista.
Vuonna 1999 Suomi liittyi EMUun ja otti Euron käyttöön 2002. Sen jälkeen on Suomi hyötynyt Eurosta. Markkaan paluuta puolustellaan sillä, että Ruotsi ja Tanska pärjäävät hyvin ilman Euroa.
Paljonko heidän korkotasoon ja valuutan vakauteen vaikuttaa Euromaat? Kun heidän kaupankäynti-mailla on vakaa valuutta, onko myös vientiä harrastavilla mailla vakaammat olot.Tämä jäisi nähtäväksi Euron hajotessa kansallisiin valuutoihin.
Markkinat määräisivät markan arvon Euroon nähden.Jos taloutemme, vientimme on kunnossa , markan arvo ei ehkä aluksi paljoa heikkenisi, ellei ei hyvää seuraisi.
Eurooppa ja Yhdysvallat ovat velkaantuneet ja kilpailukykymme mm. Kiinaan nähden on heikko. Yhtenäisenä Eurooppana pystymme paremmin kilpailemaan globalisaation haasteissa. Tämä taas edellyttää yhteistä talouspolitiikkaa. Onko kykymme siihen hyvä, kun kaikilla olisi oma valuutta?
Vaarana on, että kilpailisimme devalvaatioilla toistemme kanssa. Se johtaisi todennäköisesti kaupan rajoituksiin ja se ei ainakaan Suomelle vientimaana ole eduksi.
Kun vielä otetaan huomioon, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, jopa mahdotonta ei hätiköityihin johtopäätöksiin 'markka takaisin' kannata pelkällä mutu-tuntumalla mennä.
EMUn säännöissä edellytetään; 3% prosentin alijäämää enempää ei Emu-maalla saa olla eikä valtion velka saa ylittää 60% bruttokansantuotteesta. Näillä eväillä ei ongelmia olisi tullut, mutta EU ei pystynyt estämään valtioiden liiallista velanottoa.
Onko parempi parantaa tapamme vai luopua koko hommasta. Jos EU ei pysty nyt tekemään oikeita päätöksiä, se hajoaa, valitettavasti. Suomen pärjääminen yksin ilman muun Euroopan tukea aiemmassa historiassamme ei tätä tue. Sodan jälkeen toimimme paljolti Neuvostoliiton kaupan varassa.
Vientimme muualle maailmaan toimi toistuvien devalvaatioiden varassa. 90-luvun lamasta selvisimme paljolti hyvinvointipalvelujen karsimisellä ja Nokia-ihmeen avulla.

Nyt meillä ei ole mitään vastaavaa käytössä ja ongelmat ovat vielä suurempia.
Tuottavuus pitää saada nousemaan nykyisestä, pienemmällä työntekijämäärällä. Siihen auttaa työurien pidennys ja maahantulevan työvoiman lisäsaanti.Investointien lisäys taas edellyttää tuotantoedellytysten parantamista, joista edullinen verotus on yksi. Vaikka se tuntuu tavalliselle veronmaksajalle epäoikeudenmukaiselta.
Muita keinoja olisi elintason reilu pudotus ja se ei ymmärtääkseni ole ketään kiinnostanut.

Timahrn

Ei Suomen vienti ole EU:sta eikä eurosta kiinni. Tavaraa ostetaan tarpeen mukaan.
Eurossa on toki se hyvä puoli, että kauppias ei lisää valuuttariskiä myyntihintaansa.
(ja matkailija näkee heti kuinka paljon on kusetettu).

Alhainen korkotaso on johtanut ja johtaa mm. asuntojen hintojen nousuun ja TÄSTÄ EI HYVÄÄ SEURAA! Siis ojasta pahaan allikkoon.

nimimErkki

EU:hun viedään tavaraa EU:n ehdoilla , kyseessähän ovat sisämarkkinat. Kaupan esteitä on muitakin hinta-asiat ja myyjiä löytyy muualtakin Suomesta. Euro on toistaiseksi pienentänyt valuuttariskiä. Korkotaso voi olla korkea tai matala, se riippuu rahan kysynnästä ja tarjonnasta ja tietenkin luoton riskistä. Vakaa valuutta, on se mikä sitten hyvänsä pitää korkomuutokset hallittuina. Markalla vaan ei ole näyttöä saman tason vakaudesta kuin Eurolla.
Miten tulevaisuudessa, jää nähtäväksi.

Timahrn

PS:n vaalivoitolla on ollut huomattava vaikutus EU: tukipolitiikkaan, vaikka Suomella on vähäväkisenä maana vain vähän päätösvaltaa EU:ssa.
-> Isojen EU -maitten johto alkoi pelätä, että heille tulee iso vaalitappio seuraavissa vaaleissa, koska kansalaiset kyllästyvät tukipolitiikkaan.

Vielä ensimmäisessä Kreikan tukipaketissa vuosi sitten EU:n tukivaltiot ja muut tukitahot - Kreikan tukemisen nimissä - ostivat täydellä nimellishinnalla pankeilta erääntyviä Kreikan -lainoja, jotka olivat muuttuneet roskalainoiksi.
Nyt toisessa Kreikan tukipaketissa Kreikkaa lainoittaneet pankit joutuivat uusimaan Kreikan lainansa 80 %:lla vanhojen lainojen nimellishinnasta.

Tukipolitiikan linjanmuutos

Toivottavasti PS on yhtä aktiivinen myös Suomen asioissa.
On hienoa todeta, että PS on EU:n tiennäyttäjänä ja toivottavasti he jatkavat EU:n ytimessä olemista.
Olen nähtävästi väärinkäsittänyt Soinin puheet kritiikiksi kaikkea EU: toimintaa kohtaan.

Timahrn

Pitää vähän toppuutella käsitystä, että vain Persut ovat kritisoineet Eu:n toimintaa, myös maamme kansalaisten etujen kannalta. "EU:n vastainen kansanrintama" on toiminut jo ennen kansanäänestystä 1990 luvulta, vastustaen kansallisvaltiomme itsenäisyyden luovuttamista ja markan hävittämistä (ilman kansanäänestystä). Ja tämän EU:n politiikan tuloksista "nautimme" palkkojen pienuutena, terveydenhoidon alasajona, eläkkeiden pienuutena ja kuntaverojen ajamisena tasaveroksi jne. Muistaakseni Persut eduskunnassa "nukahti" (Oinonen) keväällä kun piti pitää vastustava puheenvuoro kansanedustajien palkkojen korotukselle, toivottavasti he eivät tee samoin tulevaisuudessa mm. kunnissa kun "hyytelöhallituksen" peruspalvelujen leikkaukset valkenevat kuntapäättäjille.

Jannu Jokelasta

Historia yhteisvastuullisen yhden maailman tavoitteesta on paljon vanhempi, ainakin laaja-alaisesti 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun alkupuolelle ko. aikakauden sotiin. Tällöin puhuttiin liberalismista tavoitteena ajaa monarkkiat alas ja kansanvallat ylös. Samasta oli kyse myös 2. maailmansodassa SS-toimesta pohjautuen laaja-alaisiin ihmisoikeusrikoksiin ja kaikenlaiseen rikolliseen toimintaan mm. rahan väärentämiseen pyrkimyksenä vaikuttaa maailmantalouteen sekä ihmisten alistaminen tieteellisiin kokeisiin ja energian lähteeksi toisaalta samalla aiempi sivistys tuhoten. Vertaa muut sosialistisen valtiot.

Muun muassa Vapaakauppa- ja Schengen-sopimukset ovat osaltaan olleet pyrkimyksiä tähän yhteisvastuulliseen sosialismiin verhoiltuna vapaaseen markkinatalouteen. Päättyikö 2. maailmansota vai muutti muotoaan jatkuen 3. maailmansotana käyttäen hyväkseen tieteen aikaansaannoksia kuten tietoteknisiä järjestelmiä, joilla nykyisin voidaan hallita koko ihmiskuntaa ja maailman taloutta. Maailmasta on luotu samalla tieteen nimissä koelaboratorio vakaana pyrkimyksenä tuhota kaikki luonnonmukaisuus lähtien ihmisten nais- ja miessukupuolesta sekä elintarviketuotannosta.

Olemme päätyneet orjayhteiskuntaan ilman minkäänlaisia oikeuksia, jotka esimerkiksi jo YKn Ihmisoikeusjulistus takaa sen ratifioineiden maiden kansalaisille. Samat oikeudet takaa Suomen Perustuslaki kansalaisilleen. EU on ollut liittovaltio jo vuodesta 1995 tämän sopimuksen allekirjoitushetkestä lähtien. Myös media antaa tarkoituksella ja tahallisesti kansalaisille eri maissa väärää tietoa, koska sosialismiin kuuluu periaate "hajota ja hallitse" eli tietämätöntä kansaa on helppo hallita. Tämä kaikki on toteutettu keinoja kaihtamatta, jossa kaikenlainen rikollisuus rehottaa. Erilainen ihmiskauppa sekä huume- ja lääketeollisuus ovat tuottavimmat alat. Ihmiset eivät syrjäydy vaan heidät syrjäytetään.

Meillä ei ole itsenäistä Suomen Valtiota ja sen itsenäisiä kansalaisia eli ihmisiä. Julkisen vallan, yrityksien ja yksityisten henkilöiden omaisuudet on sosialisoitu ja sosialisoidaan kansainvälisille sijoitusyhtiöille eli "ME-perheelle". Tavallisten ihmisten tulotasot ovat romahtaneet ja hintatasot kohonneet pilviin eli meitä ajetaan tarkoituksella maksukyvyttömiksi ja konkursseihin. Meillä ei ole oikeudenmukaista verotusjärjestelmää, jonka ainoastaan progressiivinen verotus voi turvata. Meillä ei ole oikeudenmukaista oikeusjärjestelmää eli meillä ei ole oikeuksia lainsäädäntömme ollessa erityisesti käytännössä aikuisten satukirjasarja. Meillä ei ole pankkeja hoitamassa heille kuuluvia tehtäviä. Meillä ei ole todellista kilpailua markkinoilla. Meillä ei ole sivistystä. ...

Mitä meillä on? Meillä on ahneiden ja oman edun tavoittelevien ihmisten EUlle luovuttama yhteisvastuullinen maa-alue liittovaltion osana ja sen orjaihmiset. Toiset orjista elävät eriasteisessa yltäkylläisyydessä korruptiosta johtuen ollen maksamatta mitään tai hyvin vähän kuluistaan ja toiset orjat maksavat edellä mainittujen orjien kulut Suomessa, EUssa ja maailmanlaajuisesti pyrkien pysymään itsekin elossa. Meillä on yksipuoluejärjestelmä, jolla on nimellisesti useampi nimi. Meillä on virtuaalinen yhteiskunta myös pankkien osalta, joita kuka vaan voi perustaa internetin kautta toimivaksi. Meillä on yhteiskunta, jossa on suoritettu aivopesu yhteisvastuulliseen sosialismiin koulutusjärjestelmän kautta alimmalta tasolta yliopistoihin asti. Meillä on yritysten veroparatiisi. Meillä on pyrkimys yhteisälyyn ja yhteistekijänoikeuksiin ollen kopioiden valtakunta. Meillä on valtava määrä suojatyöpaikkoja, koska työtehtävät hoidetaan tietojärjestelmien kesken tai tavalliset ihmiset velvoitetaan suorittamaan ne itse pyrkien tuhoamaan myös työelämän lainsäädäntö ja työehtosopimukset. Meillä on yhteiskunta, jossa mikään ei ole sitä mitä näyttää. Siis olemme saavuttaneet liberaalin vapaan markkinatalouden, jossa jokainen voi tehdä mitä tahtoo ja olla kuka tahtoo ilman mitään vastuuta mistään. Niin, paitsi tavalliset ihmiset joita rangaistaan välittömästi heidän yrittäessään puuttua tähän järjestelmään.

Muun muassa valtiot, pankit, yritykset, talous kansallisella tai kansainvälisellä tasolla ovat abstrakteja käsitteitä. Vastuu teoista on ja tulee olla aina niitä edustavilla ihmisillä, jotka käyttävät eriasteista päätäntävaltaa ja allekirjoittavat näiden toimintoihin vaikuttavia sopimuksia. Tämä koskee edellä mainittuja kaikkia henkilöitä, siis myös politiikkoja.

Kukaan ei ole oikeudenmukaisen lainsäädännön yläpuolella. Lainsäädännön ollessa muutettu innovatiivisten keksintöjen varjolla tukemaan kaikkea rikollista toimintaa ollen väärin perustein laadittu on myös Suomen Perustuslain vastainen ja näinollen pätemätön.

Puheiden ja tekojen on oltava yhtä. Nyt tarvitaan toivoa, tahtoa ja tekoja oikeudenmukaisen, hyvinvointiyhteiskunnan palauttamiseksi eli Itsenäinen Suomen Valtio alkuperäisen itsenäistymisen ajan muodossa eli perustuslaillinen monarkkia. Lopputulemana kaikki on sitä miltä näyttää.

Anne Metsälä

Ei nyt ihan kaikkea voi panna EU -jäsenyyden syyksi:

Ensinnäkin EU:lla huomattava vaikutusvalta pienen väkiluvun eli pienen talouden maihin Euroopassa kuten esim. Suomeen tai Norjaan:
Suomen olisi pitänyt joka tapauksessa tehdä vapaakauppasopimus ja sopimus pääoman vapaasta liikkuvuudesta (yhtiöitten investoinnit ja pörssiyhtiöitten osakkeet). Näissä sopimuksissa EU olisi sanellut ehdot. - Nyt EU -jäsenenä Suomella on jonkin verrana vaikutusvaltaa EU:n päätöksiin.

Myös Suomi elää kansainvälisten yhtiöitten aikakautta. - Jos Suomi rupeaa hankalaksi tai ei ole houkutteleva sijoituskohde, niin Suomeen ei tule työpaikkoja ja entisetkin katoavat ulkomaille.
Mutta Suomessa ei vielä ole tajuttu, että työpaikat ovat kansainvälisten yhtiöitten päätösten varassa:
- Suomen julkisuudessa on yli 20 vuotta valitettu työvoimapulan uhkaa. Vain laskukautena on oltu hiljaa tästä aiheesta.
- Suomen julkisuudessa pitäisi aloittaa keskustelu, miten saadaan houkuteltua kansainväliset yhtiöt investoimaan Suomeen.

Osa Suomen olosuhteitten huononnuksista johtuu Suomen puolueitten päätöksistä, eivätkä poliitikot voi paeta vastuutansa EU:n selän taakse:
*Hyvinvointiyhteiskunnan alasajo. - 1990 -luvun alun suuren laman aikana hyvinvoinnin rahoittamista oli pakko vähentää selvästi. Mutta sen jälkeen talous on noussut.
* Suomen avokätinen tuki EU:n velkakriisimaitten kautta eurooppalaisille pankeille. - Suomea vähän vauraampi Ruotsi on antanut tällaista tukea huomattavasti Suomea vähemmän.

EU:n selän takana poliitikon on hyvä olla

Niii ii . . onhan ne nyt kaikki kopmmentoimassa, kun persut ekaks ulkalsi avata suunsa... laitetaan valuuttavirta "turhiin asioihin" ensin kuriin ja sitten kaikille työtä ja kilpailukykyä Suojmeen, ,kuten Persujen ajatteena on.. .
tj

SMP

On ihan pakko oikaista Eu:n seläntakana, käsityksiä mm. "hyvinvointiyhteiskunnan alasajo" johtui vain ja ainoastaan siitä, että vapautettiin pääomien (rahan) vapaa liikkuvuus (tekijöinä Koivisto Holkeri), myös Suomeen, jonka seurauksena kun sääntelyä ei enää noudatettu, halvan ulkomaisen rahan virta valloitti koko kansantalouden. Näiden takaisinmaksun suorittajaksi pistettiin työntekijät (työttömyys) sosiaaliset etuisuudet (mm. toimeentulotuki on vieläkin tällöin määrätyllä tasolla) pienemmät yritykset ajettiin konkurssiin, pankkeja uusjaettiin (isomille) jne. Tästä katastrofista on julkaistu kirjojakin, kehoitan tutustumaa niihin niin ei pääsis sammakoita kirjoituksiin.

Jannu Jokelasta

Talouden viisasten kivi on siis sääntely.
Kuitenkin tulojen pitää olla suuremmat kuin menot, Suomen vientimaana pitää pystyä pitämään viennin suurempana kuin tuonnin. Muuten hyvinvointi kärsii.
Jos teemme kaiken tarvittavan itse, ei silloin ulkomaankaupasta tarvitse paljoa huolta kantaa.
Jos kuitenkin pitää jotain maahan tuoda, on viennin kustannuskehitys säänneltävä kustannuksiltaan tarpeeksi alas, tuotteet myydään kuitenkin markkinahintaan.
Ilman sääntelyä markkinavoimat määräisivät taloutta.

Markka-aikoina kustannukset saatiin kuriin aika ajoin devalvoimalla markka. Sääntelyssä olisi esim. eduskunnan päätöksellä mahdollisuus säätää oikea palkkataso ja näin devalvoinnilta voitaisiin välttyä.
Tietenkin kulutushyödykkeet pitää sisällyttää sääntelyn piirin.
Jos kansa tätä haluaa, niin siitä vaan. Luultavasti itse siirtyisin maastamuuttajien joukkoon.

Timahrn

Tervemenoa vain Observer.

Voisit muuttaa vaikka Yhdysvaltoihin ja liittyä teekutsuporukoihin. Hehän sitä vastustavat lainanottoa varsin järkevällä tavalla. Ajatuksesi sopisivat varsin hyvin siihen porukkaan. He tosin eivät taida kannattaa rahanlapiointia tuhlarimaille?

Toivon todella, että lähdet sitä hyvinvointia etsimään Yhdysvalloista.

Pahaa pelkään, että puheesi ovat kuitenkin pelkkää uhoamista ja jäät tänne kirjoittelemaan viisauksia merkonomi Kiisken päätoimittelemaan lehteen kuten me muutkin peräkamaripojat.

Yhteiskunnan kuri ja järjestys -mielipiteesi haisevat todella pahalta. Työsopimusjärjestelmä on pelannut Suomessa talvisodan ajoista lähtien ja nostanut Suomen köyhästä maatalousvaltiosta ja raaka-aineiden tuottajamaasta parhaiden joukkoon GDP / per capita -mittauksissa. Eduskunta voisi päättää rahanlapioinnin lopettamisesta isojen EU-maiden pankeille, mutta ei oikein millään järkevällä perusteella ihmisten palkoista.

Observer, mielipiteesi ovat kummallinen sekoitus kiinalaista valtion kontrolloimaa kapitalismia ja yhdysvaltalaista teekutsuliikettä.

Taidat olla kuitenkin rahanlapioinninkin kannattajia?

EU:ssa on "sallittu" jo pitkään max 3 %:n maakohtainen (mikä suvereniteetin ilmentymä!) budjettivaje. Sen johdosta AASEJA on viety velan kasvattamisella kohti näitä talousvaikeuksia.

Tämä Kreikka ynnämuut tuhlarit-ilmiö koskee myös Suomea. Kokoomus etunenässä julistaa verojen keventämistä. Elvytyksen nimissä otetaan velkaa lisää. Muutaman vuoden kuluttua ollaan lakki kourassa EVVK:n (ERVV?) luukulla ja annetaan vakuuksia.

Keskustapuolue peesaili ja komppasi Kokoomusta eduskuntavaaleissa ja sai kansalta turpaan ja kunnolla. SDP:lle käy samoin Kokoomuksen kainalossa. Soini teki virheen kun ei vienyt perussuomalaisia hallitukseen. Vai oliko niin kyyninen, että kuluva 4 vuotta oppositiossa nostaa kannatuksen yli 30 %:n?

Se on vastuutonta.

Reijo Kivilehto

Eiköhän kaiken järjen mukaan Soini oli erittäin viisas, kun ei lähtenyt kokoomuksen kiihkoisen sekä takinkääntäjien hallitukseen. perussuomalset ovat johdonmukaisesti pysyneet kannassaan, jonka jokainen suomalainen käsittää viimeistään nyt, että ulos eurosta ja mahdollisimman nopeasti. Tämä suunta mitä Eu.ssa touhutaan kiihtyvällä tahdilla vie satavarmasti meidät suohon., sekä mikä tässä järkyttävämpää on kohti liittovaltiota, siihen me kantaväestö emme tule milloinkaan suostumaan, kansan ääntä on kuunneltava, kansan yli ei kävellä.

Arska

Soini on niin viisas, että ei sotkeennu ongelmien ratkaisuun mistään hinnasta.
Sloganimainen ongelmien luettelointi on antanut paremman tuloksen.
Ainahan se niin on, että vain ongelmien ratkaisijat tekevät myös virheitä ja niitä voi osallistujat sitten osoitella. Harrastus sekin. Toistaiseksi on vielä aikaista sanoa mitä virheitä. Nykyiset talousongelmat eivät vain ratkea piiloutumalla Eurosta markkaan.

Timahrn

observer ilmeisesti olet kokoomuslainen, noinko kovilta ottaa myöntää, että Soini on ollut kokoajan oikeassa. Ei lähtenyt kokoomus kiihkoishallitukseen, ei luopunut periaatteistaan, jotka hänellä on ollut jo vuosi sitten ja on edelleen. Koko hallitus on sanansa äänestäjille syöneitten kaarti, joille tärkein oli vain päästä ministerivirkaan, viis äänestäjille antamat lupaukset, viis aatteet. Totuus on vaikka se tuntuisi kokoomuslaisten ym. Eu kiihkosten korvaan kuinka kalsealta, Eu:n tie on tuhon tie, äkkiä pois, pelastetaan mitä pelastettavissa on.

Arska

Muuten, eurosta on se hyöty, että matkalla "euromaassa" huomaat nopeammin paljonko kaupoissa/ravintoloissa ym. SINUA kusetettiin!

Ennen piti hotellihuoneessa kaivaa valuuttalaskuri esiin (ja senjälkeen pitkä ouzo/cerveza)

nimimErkki

Aamulehti kertoo, että finanssikriisiin on kolme vaihtoehtoa.
1. Jatketaan kriisimaiden tukemista.
Tällöin tukea pitää jatkaa,kunnes kriisimaat alkavat kuluttaa vähemmän kuin tienaavat.
EKP:n joukkovelkaperien osto on verrattavissa setelin lisäpainamiseen ja johta edelleen inflaatioon.

2. Mennään kohti liittovaltiota.
Pitää tehdä samoin kuin edellä, mutta rahoitus olisi laajemmalla pohjalla.
Kriisimaiden ulkoapäin ohjailu olisi tehokkaampaa.
Mahdollisesti osa maista jäisi tai jätettäisiin pois uusiutuneesta EU:sta

3. Puretaan EURO-valuutta ja siirrytään omiin valuuttoihin.
Tällöin kukin maa olisi omillaan ja voisi sitten yrittää yksin.
Menettäisiin suuren valuutan edut ja valuutan arvo heilahtelisi nykyistä enemmän.
Jos esim. vientimme olisi tuontia pienempää korkojen nousu olisi edessä ja valuutan arvo laskisi.
Sen arvon määrittäisi markkinat eli markan arvo kelluisi.
Samalla valtion velat kasvaisi entisestään ja inflaatio pudottaisi elintasoa.
valuutan arvon laskiessa laskisi elintaso, mutta vienti todennäköisesti elpyisi.

Yhteenvetona; hyviä ratkaisuja ei ole vielä keksittykään paitsi, jos liittovaltiokehitys hyväksytään.
MM. euroopassa Saksa on liittovaltio= päätösvalta on hajautettu osavaltioihin toisin kuin kuin Suomessa, jossa päätökset tehdään Helsingissä.
Ei se liittovaltio niin paha mörkö ole kuin annetaan ymmärtää.

Aktian Timo Tyrväinen (hän on hyvä visionääri) esitti pitkän tähtäimen ratkaisuna palkkamalttia, tuottavuuden nostoa ja valtion menojen karsintaa.
Ratkaisu on teorissa hyvä, mutta miten palkkamaltti tai jopa niiden jäädyttäminen saavutetaan.
Näillä näkymin vaikuttaa vaikealta. Helpompaa tämä on toteuttaa devalvoimalla, mutta silloin tuonti kallistuu valtiovelat kasvaa.
ja vähävaraiset ja säästäjät ovat suhteellisesti suurempia maksumiehiä.
Palkkamaltti on siis parempi ratkaisu, vaikka se aluksi harmittaakin ja voitaisiin pysyä haluttaessa myös Eurossa.
Euro on kuitenkin suurena valuuttana pieniä vahvempi. Tämän on todennut myös Ruotsi kruunustaan.

Kaikkeen tähän aikaa ei ole hukattavissa!

Timahrn

Ehdottomasti vaihtoehto 3 eli euro-valuutan purku omien valtioiden valuuttojen takaisin ottamisella sekä samalla koko EUn purku, joka on jo liittovaltio. Suomen on hyvä näyttää tässä esimerkkiä muille, jonka kansalaisena taistelen itsenäisyyden puolesta myös suomalaisen oikeusjärjestelmän kautta. Asiakirjat ja käytännöt todistavat tämän vaikka mediassa esiintyvät henkilöt puhuvat toista. Teot ja puheet eivät kohtaa politiikan ollessa pelkkää retoriikkaa eli sanahelinää.

EUn perustamisen ja euroon siirtymisen jälkeen ovat hinnat kohonneet pilviin kautta koko alueen, palkat pienentyneet, valtioiden ja yritysten sekä yksityisten henkilöiden velkataakat kasvaneet ja aiemmin itsenäiset valtiot kansalaisineen ja yritystoiminta ovat kansainvälisten sijoitusyhtiöiden orjia maksimaalisen voiton tavoittelun nimissä rahan ollessa ainoa arvo. Maailmantaloutta ei voida hoitaa laskien liikkeelle valuuttoja ja erilaisia velkakirjoja koko ajan lisää turvaamaan mahdotonta jatkuvaa talouskasvua. Kyseessä on yhteisvastuullinen sosialismi, joka tuhoaa vapaan markkinatalouden ja tieteen nimissä kaiken, jopa sivistyksen. Mikään ei ole sitä miltä näyttää. Mahdoton yhtälö jatkumiseen ilman ihmiskunnan tuhoa.

Itsenäisten maiden edustajien päättäessä ja kantaessa vastuun teoistaan ja puheistaan voidaan paremmin hallita myös maailmantaloutta yhteistyössä. Tarvitaan myös todellista valvontaa, joka turvaa myös itsenäisyyden kaikille eli kyseessä ei suinkaan ole poliisivaltio kuten nykyinen EU on, jossa mitään ei voi tehdä ilman sähköisten tietojärjestelmien seurannan kautta tapahtuvaa valvontaa.

Aiempien itsenäisten valtioiden edustajien myydessä omat valtioiden velkakirjat, jotka aiemmin laskettiin liikkeelle vain oman maan kansalaisille, siirretään samalla loppukin itsenäisten valtioiden päätäntävalta EKP kautta EUlle ja sitä kautta IMFlle. Minne katosivat kansalliset tai pienemmät kansainväliset pankit?

Itsenäisten valtioiden aikaan myös verovarat jäivät kauttaaltaan koko valtion ja sen kansalaisten perusoikeuksien turvaamiseen eli rajoitettu yhteisvastuu. Tosiasia on Suomen kohdalta myydyn kaikki suuret ja pienemmätkin maailmanmarkkinoilla olleet yritykset kansainvälisille sijoitusyhtiöille, joten niiden tulot eivät jää tai ohjaudu nykyisin välttämättä Suomelle vaan näiden yritysten kotipaikkoihin niiden sijaitessa veroparatiiseissa. Toisaalta Suomikin on nykyisin yrityksille veroparatiisi. Tämä koskee myös arvonlisäveroja vientimarkkinoilta, koska viimeisimmän arvonlisäveromuutoksen jälkeen sen muuttuessa käänteiseksi maksaa ostajayritys arvonlisäveron omaan EUn maa-alueeseensa.

EUn pyrkimys on aiempien itsenäisten valtioiden muodostavan kunkin yhden maa-alueen siis ilman kuntia, jossa käytetään niin sanottua aluehallintoa. EUssa on jo ainoastaan ulkorajat, yhteinen valuutta, osittain yhteinen lainsäädäntö ja loppujakin määräävät EUn direktiivit kattaen myös ammattirekisterit eli töitä ei saa ilman jäsenyyttä, käynnissä oleva yhteinen poliisi ja puolustusvoimat sekä yhteinen verotusjärjestelmä kattaen käynnissä olevat maa-alue ja henkilökohtaiset budjetit =kansalaispalkka. Tarkoitus on vähitelleen viedä käytäntöön ensin koko yhteinen järjestelmä riippumatta mitä lainsäädännöt aiemmin itsenäisissä valtioissa ja EUssa määräävät oikeuksista ja velvollisuuksista kuten Suomessakin on tehty vuodesta 1990-luvulta lähtien. Tarkoitus on viedä koko yhteinen, yhteisvastuullinen sosialistinen järjestelmä koko maailmaan muodostaen yhden valtion pitäen sisällään omistus-, hallinta- ja päätäntävallan luonnonvaroihin, maihin ja meriin, ihmisiin ja kaikkeen muuhun. Tässä ollaan jo todella pitkällä. Onko kyseessä SSn tavoite Kolmannesta Valtakunnasta, koska menetelmät ovat kauttaaltaan heidän tapansa mukaisia eli mitään keinoja ei kaihdeta? Tätä "ME-perhe"-armeijaa on kasvatettu tietoisesti ja tarkoituksella meidän ajanlaskumme alusta lähtien pitäen sisällään myös Jeesus-opin eli kaikki on annettu anteeksi ja millään muulla kuin rahalla ei ole väliä. Kiitos ei.

Anne Metsälä

Nimemerkki Anne Metsälä on kirjoittanut perusteellisen selvityksen omasta EU-kannastaan. Meillä vaan näkemykset eroavat ja mielipiteistä ei voi sanoa 'oikein' tai 'väärin'.
Minä en näe tätä "ME-perhe" mielipidettä niin synkkänä kuin hänen kantansa.
Toivoisin itse Timo Tyrväisen ajatuskulun mukaista ratkaisua ja en sulje täysin pois vaihtoehto kahtakaan poisluettuna kuitenkin ns. Eurobondit. Jos olen oikein käsittänyt siinä 'hyvät' maat maksaisivat korkeampia korkoja 'huonojen' maiden tueksi. Täysin itsenäsiä emme kuitenkaan voi olla, kuulummehan Eurooppaan ja Maailmaan. Tietyt riippuvuudet muista on oman etumme vuoksi otettava huomioon. Kyllä meillä on mahdollisuus sanoa ja päättää, koska ollaan liian pitkällä

Timahrn

observer, hyvänen aika me todellakin olemme aivan liian pitkällä, ainoa mahdollisuutemme on hypätä uppoavasta laivasta ja vähän äkkiä, ennenkuin uppoamme kokonaan. Lama tulee rytinällä sitä ei pysäytä enää mikään. Taitamattomat politikot ovat saaneet tämän aikaan, tavallinen veronmaksaja on taas kerran maksaja. Järkeni mukaan todella suuri virhe tehtiin vuosi sitten, kun vastoin EU:n omia lakeja alettiin tukea Kreikkaa, virhe paha virhe. Tukeminen piti loppua siihen, mites on käynyt, kaikki Etelä-Euroopan maat ovat tuettavien joukossa. tyhmyydestä sakotetaan.

Ensio

Tosiasiallista tietoa keskusteluun, kreikan tilanteeseen erityisesti täältä;
http://sosialismi.net/kirjasto/Myykaa_saarenne_rutikouhat_kreikkalaiset.pdf

Suomessakin seuraava EU:n pelastustalkoo päivä on eduskunnassa, kun päätetään uuden peluripankin EVM perustamisesta. Sillä pakotetaan kaikki EU:n jäsenvaltiot maksamaan , osuutensa mukaiseti 700 miljardia euroa kokoon rahoituspääomaksi. Tällä lafkalla (yksityinen yritys) ei ole vastuita, velvotteita tai sitä ei mikään EU:n toimielin tai tilintarkistajat tutkia. Se ei maksa toiminnastaan veroja , samoin henkilökuntakin on veroista vapaa sekä myös vastuista. Tätä "meidän" Jyrkit, Jutat ja Paavot ovat toteuttamassa,- rahakapitalismin apupoikina ja tyttöinä.

Jannu Jokelasta

Matti Putkonen

Kirjoittaja on perussuomalaisen puolueen tiedotuksesta vastaava puoluevirkailija.