Samoksen saldo

Idyllistä Pythagoraan kylää aurinko hyväilee yli kolmenkymmenen asteen lämmöllä. On kesäkuun viimeinen viikonloppu. Osa suomalaisista yrittää parantaa normaalia juhannuskrapulaa ja muistella, mitä kokkojuhlissa tapahtuikaan. Suomessa on tältä osin kaikki ennallaan.

Ilta hämärtyy filosofian ja matematiikan suurmiehen nimeä kantavassa kylässä Samoksen saarella. Kaikki näyttää päällisin puolin olevan Samoksellakin kuin ennen. Tarkemmin tarkasteltaessa ei kuitenkaan.

Ennen niin vilkas pääkatu vaikuttaa hiljaiselta. Liian monen liikkeen ja kaupan ikkunat on vuorattu sanomalehdellä ja ovikyltti kertoo ”suljettu”. Satamabulevardin laiturissa kelluvat entiseen tapaan Saksan, Ranskan, Yhdysvaltain ja monien muiden maiden lipuin varustettu suuret huvijahdit.

Gregory tervehtii meitä entiseen tapaan iloisesti ja taikoo mielijuomamme frappet eli kreikkalaiset jääkahvit pöytäämme. Vaimoni Tiinan kysymykseen ”miten menee?” vastaus ”hyvin” tulee hymyn kera, mutta Gregoryn silmät ovat kuitenkin surulliset. Sama suru paistaa muidenkin kreikkalaisten silmissä.

Silmien suru selviää meille kahden seuraavan viikon aikana: huoli kuinka Kreikan käy. Milloin loppuu jo yli vuoden ajan jatkuneet elintason leikkaukset?

Epätietoisuus tulevaisuudesta sekä eurooppalaisten lehtien suorat ja epäsuorat syytökset kalvavat mieliä. Niin kuin peruskreikkalaiset olisivat aiheuttaneet eurokriisin. Eivät todellakaan ole, vaan poliittisen eliitin ja sijoittajien ahneus, jolle EU:n lepsu valvontajärjestelmä on antanut kasvualustan. Niin kuin aina, herrojen hölmöilyn maksaa kansa eli tässä tapauksessa peruskreikkalaiset.

Kreikkaa ovat hallinneet vuorovedoin Karamanlisin ja Papandreoun politiikkasuvut yli kolme vuosikymmentä. Tehneet itselleen muhkean tilin, kun ovat ohjanneet EU:n koheesio-, rakenne- ja muut tuet sukujensa valtaa pönkittäviin korruptiorakenteisiin eikä Kreikan elinkeinorakenteiden monipuolistamisiin.

Tämän ilottelun seurauksena syyttömiltä kreikkalaisilta on jo leikattu elintasosta 30 prosenttia takautuvilla palkka-aleilla ja verojen sekä maksujen korotuksilla.

Kreikkalaiset joutuvat ottamaan sairaalaan omat lakanat ja ostamaan katetrit sekä lääkkeet. Sairaaloiden määrärahat ovat loppu. Monet muut kauhutarinat ennen niin iloisessa Kreikassa ovat todellisuutta, kun Suomen hallituksenkin mainostamaa vastuullista euron pelastamisohjelmaa toteutetaan käytännössä.

Kreikassa kytee seuraavissa vaaleissa todellisen jytkyn ainekset. Kreikkalaisten toive toteutuu, uuden vanhan drakman paluun myötä palautuu myös oma itsenäinen päätösvalta.

Karamanlisit ja Papandreoukset lähtevät vallasta kuin hauet kaislikosta.

Kreikkalaiset surusilmät sädehtivät jälleen iloa ja toivoa.

Kommentit (10)

Kommentit

Ihanko Matti vakavissasi olet sitä mieltä, että jytkyn ja drakman voimalla velatkin muuttuisivat saataviksi? Tai olisiko maan ajautuminen konkurssiin, ilman muiden EU-maiden tukea, palauttanut ilon heidän silmilleen? Melkoisen lastenkirjailijan on Suomi sinussa menettänyt.

Satutuokio

Vuosi sitten EU:n ym. tukitahojen antama avustuspaketti Kreikalle tarkoitti sitä, että tukirahoilla Kreikka maksaa erääntyviä pankkilainoja. - Siis itse asiassa kyseessä oli pankkituki, jolla ostettiin täydellä nimellishinnalla pankkien roskalainoja eli velkakriisissä olevan Kreikan pankkilainoja.

Niinpä ei ole yllätys, että kreikkalaisilla on huono tilanne:
"Tämän ilottelun seurauksena syyttömiltä kreikkalaisilta on jo leikattu elintasosta 30 prosenttia takautuvilla palkka-aleilla ja verojen sekä maksujen korotuksilla.

Kreikkalaiset joutuvat ottamaan sairaalaan omat lakanat ja ostamaan katetrit sekä lääkkeet. Sairaaloiden määrärahat ovat loppu. Monet muut kauhutarinat ennen niin iloisessa Kreikassa ovat todellisuutta, kun Suomen hallituksenkin mainostamaa vastuullista euron pelastamisohjelmaa toteutetaan käytännössä. "

Epäsuora pankkituki

Semmosia ne Karamanlikset ja Papandreut ovat.

Samanlaisia, mutta ehkä pienemmässä mittakaavassa Suomestakin löytyy:

Kanervan Iken synttäreitä vietettiin komeasti Kehittyvien Maakuntien Suomen rahoilla. Miksiköhän nämä näppärät liikemiehet rahojaan jakoivat? Kuulemma sen takia, että Ike on mukava kaveri. Rohkenen kuitenkin epäillä rahanjaon syytä.

Nuorisosäätiö oli pitkään kepulien rahanjakoautomaatti. Säätiön tarkoituksena oli virallisesti tukea nuorison asumista, mutta rahat menivätkin kepulien tukemiseen. Sai sieltä jonkin verran rahaa myös joku tuusulalainen kankikaikkonenkin. Virallisesti varmaan sen takia, että kankikaikkonen on ihan mukava kaveri. Rohkenen kuitenkin epäillä rahanjaon syytä. Olisiko syinä olleet kuitenkin ahneus ja piittaamattomuus laista?

Demareilla on sitten tämä Jukka Peltomäkensä. Hän on saanut puolitoistasataatuhatta euroa "hyvän miehen lisää" joltakin arkkitehtitoimistolta. Varmaankin ihan sen takia, että on mukava kaveri. vai olisiko sittenkin syynä se, että hän on ollut asemassa, jossa voi päättää Vantaalla tapahtuvien rakennusprojektien etenemisestä.

Kaikki nämä touhuilut antavat vahvaa nostetta Perussuomalaisille. Ei siinä keskustelun kääntäminen johonkin onnettomaan Hakkaraiseen paljon auta. Kunnallisvaalit ovat pian tulossa.

ben zyxstovichtz

Olemme saaneet muutosvoimaa.
On yksi puolue ylitse muiden, Persut, heitä ei saa 'uutena puolueena' arvostella.
Arvostelun kohteina on vain 'vanhat puolueet'.
Synnittömänä he saavat heillä kiviä, muillahan on syntejä.
Nähtäväksi jää turmeleeko valta heitä vai pysyvätkö kannoissaan olosuhteista riippumatta. Suoraselkäisenä ja jopa jäykkäniskaisena.

Timahrn

"Niin kuin perussuomaliset olisivat aiheuttaneet eurokriisin. Eivät todellakaan ole, vaan poliittisen eliitin(kokoomuksen ja RKP:n ja vähemmän eliittisen vihreiden) ja sijoittajien ahneus, jolle EU:n lepsu valvontajärjestelmä on antanut kasvualustan. Niin kuin aina, kokoomuksen ,RKP:n ja vihreiden hölmöilyn maksaa kansa eli tässä tapauksessa perussuomalaiset.

Suomea on hallinnut Saksan ja Ranskan pankkimaailma yli 15 vuotta. Tehneet itselleen muhkean tilin, kun ovat ohjanneet EU:n koheesio-, rakenne- ja muut tuet (mm. Irlannin , Kreikan ja Portugalin kautta) omiin korruptiorakenteisiin.
Tämän ilottelun seurauksena syyttömiltä Suomalaisilta on jo leikattu elintasosta 30 prosenttia erilaisin vipaskontein esim. ilmastomuutos hömpällä ja muulla sontapuheella takautuvilla palkka-aleilla ja verojen sekä maksujen korotuksilla.
Ja sama meno jatkuu EU.n tuhoon saakka , mutta siihen mennessä Saksan ja Ranskan pankit ovat jo kuivilla..

Putkosen tekstiä lainattu ja muokattu Suomen tilanteeseen sopivaksi.

Anzzi

Putkosen jutusta ilmenee täysin se, miten kansoille käy kun EU:n eliitti pistää pankki- ja fiktiivisen rahoitusmaailman pankkipojat- ja tytöt pankkeineen, erityistuen kohteeksi ja kansalaiset kurituksen alle.

Perustetaan jälleen uusi pankkifirma nimeltä EVM, joka kerää rahansa ja varallisuutensa (700 miljardia euroa) jäsenmailta myös suomelta jonka osuus n. 1,5 miljardia euroa jo maksettujen lisäksi. Firman henkilökunta ja johtajat ovat vastuuvapaita, samoin luxenburgilainen pankkiyritys ei maksa toiminnastaa veroja, päinvastoin sille on tulossa laajat oikeudet kerätä ja periä rahoitusta toimintaansa varten.

Sen EVM:n perustaminen vie kohti liittovaltiota, kun se saa valtuudet tulevalla sopimuksella (jos se hyväksytään myös Suomessa, tämän kuun aikana eduskunnassa) puuttua kansallisvaltioiden talousarvioihin.

Jannu Jokelasta

Putkosen jutut on lillukan varsien seassa touhuamista.
Nyt on kyse paljon suuremmasta kuin Kreikan kriisistä.
Velkamaille (EU ja USA) velkaa rahoitetaan mm. EU:n osalta ns. EKP:n velkamaiden joukkovelkalainoja ylihintaan ja valuutan arvot melko varmasti laskevat ja realiomaisuuden arvo tavallaan nousee. Kiinalla on ongelma, heillä miljardeja dollareita Euroja ja valuutan arvon lasku laskee Kiinan ylijäämää ja heidän oman valuutan kurssi suhteessa Euroon ja Dollariin nousee. Siis Kiinan kilpailukyky laskee ja EU:n ja USA vastaavasti nousee. Tietenkin elintasomme laskee, mutta minkäs teet. Kuka tai ketkä ovat tähän tilanteeseen syyllisiä on myöhäistä selvitellä.
Kilpailukyvyn parantamiksi Japani ja Sveitsi pyrkii jo alentamaan valuuttojensa kurssia. Todennäköisesti Kiina koettaa pitää Euron ja dollarin kurssia ylhäällä ja lainaa edullisesti Euroja ja dollareita, kuitenkin silläkin on rajansa.
EU:n liittovaltiopuheet saa unohtaa, yhteisvastuullisuus kärsii rahojen loppuessa.
Tuskin Saksa ja Suomi tällaiseen suostuu.
Tämä on minun spekulaatiota, jää siis toteutuminen nähtäväksi.

Timahrn

"EU:n liittovaltiopuheet saa unohtaa, yhteisvastuullisuus kärsii rahojen loppuessa. Tuskin Saksa ja Suomi tällaiseen suostuu."

Eivätpä suostu, eikä suostu Ranskakaan... eikä etenkään Iso-Britannia. EU:n rupusakkimaiden mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Maksajat päättävät.

Jääräpää

Ennakoin, että Eu:n "pelastustalkoiden" seuraava vaihe on nimenomaan, kuten aiemmin jo kirjoitin, uuden EVM pankin perustaminen. Syy on selvä, kysymyksessä on EU:n pelastaminen ja 700 miljardin kerääminen Eu:n kansalaisilta pelastusrahastoon. Kreikalle annetaan kenkää ja alistetaan se Eu:n hyväksikäyttöön, "banaanivaltioksi". Ja peluri pankeille ja tahoille maksetaan mitä ne tahtovat, - ilman takuita.
Ja se vie liittovaltioon, koska tämä uusi pankki EVM saa puuttua (sopimuksella, joka myös eduskunnassamme hyväksytään tässä kuussa) jäsenvaltioiden talousarvioiden sisältöön. Siksi se toiminta ON JO LIITTOVALTIOTA.

Jannu Jokelasta

Matti Putkonen

Kirjoittaja on perussuomalaisen puolueen tiedotuksesta vastaava puoluevirkailija.