Matti Putkonen

Palkkojen alentaminenko suvaitsevaisuutta?

–Tämä on vihreiden ja suvaitsevaisuuden riemuvoitto, iloitsi vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puolueen presidenttiehdokkaan menestyksestä. –Meidän vihreiden on otettava oppia Pekan kampanjasta, jotta menestymme.

Niin varmaankin. Haavistohan pesi onnistuneesti vihreän aatevärinsä valkoiseksi. Ennen vanhaan tällaista kampanjointia olisi sanottu ”kansan kusettamiseksi”. Nyt sitä pidettiin lehdistössä loistavana ja esimerkillisenä kampanjointina.

Presidenttivaalien hypetyksessä meni toimittajilta todellinen lööppi ohi: vihreiden puheenjohtajan vaatimus teollisuuden työntekijöiden palkkojen alentamisesta kilpailukyvyn kohentamiksi.

Mikäli tämä Niinistön möläytys TV 1:n Lauantaivieras-ohjelmassa olisi päätynyt lööppeihin, olisikohan Haavisto päässyt edes toiselle kierrokselle.

Puheenjohtaja Niinistö väitti ohjelmassa, että suomalaisen teollisuuden kilpailukyky on kiinni palkoista. Hänen mukaansa ilmastopoliittiset taloudelliset lisärasitteet ovat vain kilpailukykyä edistäviä, kun se vain oivalletaan.

Tällainen oivaltaminen vaatii kyllä aivan omanlaatuista ajatusmaailmaa, joka ei ole tästä maailmasta, vaan fundamentaalisesta satumaailmasta.

Suomessa on jo nyt EU:n korkein sähkövero. Meidän sähkövero on 7,00 e/MWh, kun EU:n keskiarvo on 1,48 e/MWh. Vielä julmempi tilanne on Saksan suhteen.

Saksan teollisuuden sähkövero on 0,62 e /MWh eli suomalaisen teollisuuden rasite on kymmenkertainen saksalaisiin kilpailijoihin verrattuna.

Olemme jo nyt 20 prosenttia takamatkalla saksalaisiin nähden. Tästä syystä Saksan kauppatase on vahvasti plussalla, kun Suomen on yli kolme miljardia miinuksella. Reaalimarkkinat eivät ole todellakaan oivaltaneet vihreiden kilpailuvalttia.

Vihreiden Niinistön ajatuksenjuoksulla suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn parantaminen toteutuu noin 30 prosentin palkkojen alentamisella.

Punavihreiden (demarit, vasemmisto., keskusta ja vihreät) ajamalla yltiöpäisellä maailman pelastamisella tullaan laskemaan suomalaisten elintasoa 20–30 prosenttia.

Onko kansa valmis tällaiseen suvaitsevaisuuteen?

Matti Putkonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet