Seteliselkärankainen ministeri Hautala

Finnairin toimitusjohtajan kyseenalainen asuntokauppa työeläkeyhtiö Ilmarisen kanssa painettiin villaisella, vaikka oikeusoppineiden mukaan kyse saattoi olla lahjonnasta. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) vaati ensin eduskunnassa ponnekkaasti kaupan perusteellista selvitystä ja Finnairin hallituksen puheenjohtajan eroa. Hautalan mieli muuttui, kun Vehviläinen ja hallituksen puheenjohtaja, Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas olivat selvittäneet ministerille Finnairin meneillään olevia fuusioneuvotteluja. Jos Hautala olisi jatkanut vaatimuksiaan Vehviläistä ja Sailasta kohtaan, Finnairin mahdollisuudet liittoutua uuden kumppanin kanssa olisivat olleet uhattuina. Hautala myi omat periaatteensa, jotta valtio voisi myydä suuren osan tappiollisen Finnairin osakkeista.

Finnair on käynyt yhteistyöneuvotteluja useiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa Suomen ja Keski-Euroopan välisen liikenteen hoidosta. Nykyisen suunnitelman tarkoituksena on pelastaa Finnair muodostamalla uusi yhteisyritys, joka omistaisi osan nykyisestä Finnairista. Tämä edellyttäisi sitä, että valtio luopuisi osake-enemmistöstään Finnairissa. Kaupassa Finnair tai Suomen valtio saisivat vastineeksi toisen lentoyhtiön osakkeita.

Valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Heidi Hautalan mukaan Finnairin tilanne on liiketaloudellisesti niin kriittinen, että järjestelyihin on pakko ryhtyä.

Finnairin myyntiherkässä vaiheessa

Neuvottelut ovat edenneet siihen vaiheeseen, että järjestelyissä avustavat investointipankit esittivät epäilynsä koko hankkeen kaatumisesta tai viivästymisestä, mikäli Hautala vaatii toimitusjohtaja Mika Vehviläisen tai hallituksen puheenjohtajan Harri Sailaksen eroa. Neuvotteluissa on jo suunniteltu myös uuden yhtiön hallintoa ja ylintä johtoa.

Jo pelkät julkiset epäilyt tai mediakeskustelu voivat vahingoittaa herkkiä neuvotteluja. Asiasta on annettu tilanneselvitys myös pääministeri Jyrki Kataiselle (kok.). Keskusteluissa on ollut mukana myös elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok.).

Hautala pantiinpakkorakoon

Hautala joutuikin selittämään uudella tavalla lausuntojaan Vehviläisestä ja Sailaksesta Ylen aamu-tv:ssa. Hänet pakotettiin ottamaan syyt omille niskoilleen. Hautala selitti tulkinneensa Vehviläisen ja Ilmarisen välisiä asuntokauppoja liian tiukasti. Vankkumattomana moraalinvartijana ja sananvapauden puolustajana profiloitunut Hautala taipui Finnairin surkean taloustilanteen edessä, käänsi takkinsa, söi sanansa ja menetti ison osan poliittisesta uskottavuudestaan erityisesti vihreiden keskuudessa. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö (vihr.) on joutunut selittämään asiaa eduskuntaryhmälleen.

Hautala ja vihreät eivät uskaltaneet ottaa niskoilleen Finnairin fuusioneuvottelujen kariutumista.

Södermanin mielestäkyse on korruptiosta

Eduskunnan ja Euroopan unionin oikeusasiamiehenä toiminut Jacob Söderman  pitää Vehviläisen ja Ilmarisen toimintaa lahjontana.

- Mikäli julkisuudessa olleet tiedot Finnairin ja Ilmarisen toiminnasta pitävät paikkansa, kyse on korruptiosta. Se saattaa olla hyvän hallintotavan vastaista ja pahimmassa tapauksessa jopa lainvastaista. Tämä on yhteiskunnan kannalta toimintaa, jota valtioneuvoston ei pitäisi hyväksyä. Toisen yhtiön peruspääoma (Finnairin) on saatu verorahoista ja toisen yhtiön eläkemaksut (Ilmarisen) kerätään veroluonteisesti, totesi Söderman Suomen Kuvalehden haastattelussa. Hautalan eduskunnassa esittämät vaatimukset Vehviläiselle ja Sailakselle perustuivat samaan periaatearvioon.

Kommentit (37)

Kommentit

Juu,ja myös selvästi vihreiden politiikkaa.Puuttuu selkäranka,jämäkkyys,oikeudenmukaisuus,puolueettomuus...miksi....koska pitää olla niin...niin...."suvaitsevainen", "ilman vihapuhe ja -muutakin hypetystä"...Voi noita "ilmaan heitettyjä tyhjiä fraaseja"...."tyhjät tynnyrit kolisee eniten"....

konsultti

Tämä asia ei ole ehkä vielä loppuun käyty.Valtion yhtiöt tuntuu olevan epärehellisyyden pesäkkeitä.Ei muuta kun myntiin.Norweigan lentää puolet halvemalla ja ovat hankimassa koneita jotka kuluttaa 30% vähemmän polttoainetta kun vanhat koneet ja lippujen hinnat laskee vieläkin enemmän.Finnair on jo fossiili koko alalla.

yrittäjä

No menipä nimimerkki yrittäjä taas aiheen ohi. Kysymyshän kuului millä keinolla Kokoomus sai Heidi Hautalan ns. turvan tukkoon ihan yhdessä päivässä? Miksi Vasemmisto ja Vihreät ovat niin hallituskiimassa että ovat luopuneet kaikista aatteistaan ?
Koskahan mitta tulee täyteen ?

taisto Orre

Kyllä oon tuota tätiä arvostanut korkealle ennen. Nyt en enää

On aikaisemmin ollut aina tiukkana kun vilunkipeliä on esiintynyt, oikeudenmukainen kuin mikä ja esimerkillinen tässä rötösherrojen ikuisesti luvatussa maassa

aamen

vilivilperi

Se on fiksu kenelle kelpaa.
Järjenkäyttö on sallittu niiltä, jotka antaa.
Tosin tyypit vois hakeutua aivovuodon mukana maailmalle, niin jäisi verotkin
maksamatta, jtka ei aivan pienet ole tuon kokoluokan tuloissa.
Moni näistä pankkiirista ja muista peikoista saisi hoitaa eduskunnasta
käsin asiat mallilleen, mutta se liksa...Parhaat aivot on ihan muualla kuin
Arkadianmäen tienoilla.

gmail

GMAIL ei voi muut kun sanoa että näin on.Aivot eivät ole arkadiamäellä eikä valtion minesteriössäkään.Jos valtio pärjäisi niinkuin meidän parhaimmat yritykset niin nou hätä.Suomessa löytyy maailman parasta luokkaa aivoja mutta eivät tee mitään ilmaiseksi mutta tuottot on sen mukaiset missä häärävät.

yrittäjä

Vihreät ovat kokoomuksen puutarhajaosto. Tämä on niin moneen kertaan nähty.

Vihreiden ainoa kiinnostus kohdistuu siihen, että haja-asutusalueille saadaan saostuskaivot riippumatta siitä, mitä ne tulevat asukkaille maksamaan ja siihen, että käytännössä hukkaan menevää ja vastaanottajamaiden korruptiota lisäävää kehitysapua kasvatetaan. Niin ja että palokunnalla riittää niitä päivystäviä eläinsuojeluyksiköitä pelastamaan sorsanpoikia rannoilta samanaikaisesti kun ambulanssin tarvitsijat saavat käyttää kaiken suostuttelutaitonsa, jotta säästökuurilla olevat pelastusyksiköt suostuvat lähtemään liikkeelle.

Kotimaiselle ahneusyhteiskunnalle näyttävät vihreät antavan täyden ymmärryksensä.

H2O

Tutkimuksienkin mukaan maasamme toimii "Hyvä veli" järjestelmä. Sidosryhmiä ovat
poliittiset päättäjät, asuntotuotanto yhtiöt ja firmat. Kuntien ja valtion johtoa, sekä pankkimaailma eli koko porukka, joka siipeilee ja hyötyy sekä keinottelee rehellisten kansalaisten kustannuksella.

Jannu Jokelasta

Tämä on suorastaan tyrmistyttävää tälläinen menettely näyttää vähän siltä että koko hallitus pelaa vain omaan pussiinsa. Siinähän on aihe pudottaa eläkkeitä kansalta että herrat saa mällätä. Mutta ei siinä voi syyttää kun itseään itsehän ne on sinne äänestetty.

Aru

Hei. Kannattaisiasia
Ehdotan, että kukin katsoisi en tavallisten tallaajien tasolla, kenen siivellä elätyttää itsensä ja perheensä. Se on hyvin yleistä. AKT:ssa esimerkiksi H Ahde, joka koulutukseltaan lastentarhanopeoli saanut suhteiila viestintäpäällikön duunin ja lähes ilmaisen asunnon. Se siis ammattiyhdistysliikkeessä!! Miksi sitten kehoitetaan opiskelemaan ja miksi toisten pitää raataa vain maksaakseen kovaa vuokraa tai velkaa??? Hoidetaan ensin nämä suurten massojen virheet. Eihän muutaman suurituloisen kadehtiminen vie asiaa eteenpäin!

Malttamaton tiedonjanoinen

KKK, Niin on Hautala on kova kommunisti nyt ja aina ja iankaikkisesti, niinkuin sanoit, sen tähden hän vihreisiin kuuluukin, aina piilossa jonkun nimikkeen takana, niinkuin kunnon kommunistin tulee ollakin.
Aitoutta näillä on vain tuuliiviiri!!

Linssiinviilaajat

Eikös Hautala ollut niitä stalinisteja, joiden tarkoitus oli tehdä Suomesta neuvostovaltio? Nyt Hautala on vihreissä tekemässä tuhoa Suomelle. Miten viherkommunisti Hautala edistää asiaansa, kun Venäjäkin on äärioikeistolainen valtio? Kokoomuksen veljespuolue on siellä vallassa. Hautala ei arvosterllut Neuvostioliittoa, mutta Venäjä on hänen arvostelunsa kohteena jatkuvasti.

Pappa

Samaa kommarilahkoa oli,kun Satu Hassi.
Sitten juovuspäisään näkivät jonkun ihmeellisen näyn,jossa joku
vihreä henkiolento saapui maanpäälle ja alkoi julistaa vihreetä aatetta.
Näin maailmaa sitten pelastetaan korruptoituneen vihreänkommunistiaatteen pohjalta.

KGB

Wikipediasta löytyy toisenlaista tietoa Heidi Hautalasta.
- Nuorena Hautala oli epäpoliittinen ja häntä kiinnosti kasvissyönti, filosofiat ja jooga. - Vaikuttaa olleen 1960 -luvun Länsi - Euroopassa yleisesti esiintyneeltä intialaisuuteen hurahtaneelta hipiltä.
- Myöhemmin vihreänä poliitikkona Hautala on arvostellut aikakauden suurvaltoja: USA:ta, Kiinaa ja Venäjää.

tälläinen poliitikko

Hautala ei ole koskaan ollut epäpoliittinen. Kommunismi aate paistanut aina läpi jo se tapa millä hän on kohdannut muiden puolueiden edustajia paljastaa sen. (kommunisti, kun ei hyväksy muita, kuin puoluetoverinsa). Hautala on kommunismiin suuntautunut ja vihreiden nimikkeiden taakse piiloutunut politiikko, aivan niikuin kaikki vihreät. Ja jotenkin tuntui aikoinaan siltä, että oli syrjäytynyt yksinään puurtava (tästä kuitenkin
hatun nosto, kun yksin jaksoi ideologiaansa puolustaa) hippi joka todennäköisesti ihannoi intialaista filosofiaa. Siihen aikaan 60-70-luvuilla moni hurahti tähän intialaishörhöilyyn ja huumeiden sekoittamana julisti filosofiaansa ja useat tuhoutuivat siihen, jopa Beatles yhtyeen alamäki, että hajoaminen kaikki lähti siitä.
Ne vihreät jotka eivät kestäneet tätä kommunismin piiloaatetta ovatkin vuosien varrella yksi toisensa perässä siirtyneet muihin puolueisiin.
Olenkin jo odotellut koska Ville Niinistö loikkaa.

Linssiinviilaajat

Tämänhän jokainen suomalainen tietää, vihreät ovat hyvin lähellä maata heillähän on madon selkäranka. Istuvat joka hallituksessa, eivät kanna vastuuta yhtikäs mistään mitään. Vihreiden agenda on moraallittomuus. Kaikki epänormaali pitää sallia, huuhaasakkia kaikki. Mitään käsitystä vihreillä ei ole, että miten sitä rahaa yhteiskunnassa kerätään, sen huolen he ovat ja jättävät kernaasti muille, on niin ihanan kevyt olla taivaanrannanmaalarina. Jat tietenkin rajat auki sepposen selälleen, kaikki luku-kirjoitustaidottomat elätit tänne tänne vaan, kyllä Suomessa on millä mällätä. Vasemmsitoliittolaiset ovat toinen samanlaisen ryhmä, joka omaa täysin samat arvot, nämä puolueet vievät satavarmasti maan kun maan perikatoon.

totuus

En voi ymmärtää mikä on vihreiden ideologia. Ollaan päättämässä ydivoimalan rakentamisesta, Talvivaaran päästöille ei tehdä mitään, vaikka asia on nimenomaan vihreiden käsissä. Ollaan päättämässä ilman saasteiden lisäämisestä nostamalla dieselin hintaa.
Miltä planeetalta nämä vihreät hiipparit oikein tulevat.

kooäm

KOOÄM, niillä mitään ideologiaa olekaan, pää pyörii, kuin tuuliviirillä. Uhotaan ja vastustetaan mitä milloinkin mieleen juolahtaa ja talouspolitiikasta ei mitään väliä.
Maan talousasiat saavat mennä aivan kuralle pääasia, että jotain vastustetaan, vaikka sillä sitten olisi maan talouteen ja työllisyyteen tuhoavat seuraukset.
En kyllä parhaalla tahdollakaan saa mieleeni mitä hyvää tai edistyksellistä tämä vihreä puolue olisi koskaan Suomelle tuonut.

Linssiinviilaajat

Toi Hautalahan on isolla rahalla maksettu hiljaiseksi.
Ei uskalla vastustaa mitään,kun on pelko perseessä,että menee hyvät tienistit sivusuun.

Paljonkohan kiinalaiset lampputehtaiden lobbarit maksoivat eu,n vihreille,että saivat tämä hehkulamppudirektiivin lävitse.Hehän lopullisen päätöksen tekivät.

Kohta näistä "energiansäästö " lue --> ongelmajätepolttimoista tulevat raskasmetallit ja muut myrkyt kuormittavat jokaisen kaatopaikan.

Paljonkohan energiaa menee näiden ongelmajätteiden valmistukseen,
saatikka sitten niiden hävittämiseen.

Olihan se Hautala noiden " vihreänliikkeen kommunistilehtien " päätoimittajana.
Uuden Ajan Aura ja Komposti.

Jos risukin katkaistaan jostain metsästä,niin heti on viherpiipertäjät & ituhipit barrikaadeilla.

Teollisuus laskaa paskansa suoraan vesistöihin,niin kukaan ei tee mitään.

Eipä tosiaankaan tee,kun rahalla saadaan porukat hiljaiseksi ja katsomaan ympäristön paskaamista sormien lävitse.

Sama koskeen muitakin vihreitä uskonlahkoja & maailmanparantajia.
Maailman luonnonsuojelujärjestö ja Greenpeace.Ym..

Eivät muuta,kun rahaa keräävät milloin milläkin nimikkeellä ja heidänkin keräämiä varoja löytyy veroparatiisi saarilta olevilta hämäriltä pankkitileiltä.

KGB

Eikös nuo Finnairin sotkut leivottu Häkämiehen ministeriaikana? Kunhan tulivat sitten esille Hautalan miniseriaikana. Eikä sitä vielä kaikkea tiedetäkään, mitä mätiä Häkämiehen jäljilta ilmoille purskahtelee. Enkä tällä viittaa vain case Kemijärveen... en kaivoslakiin... en hovioikeusjupakoihin enkä mihinkään muuhunkaan vaan kaikkeen yhteensä.

asiaihminen

Ministerit Heidi Hautala ja Krista Kiuru voisivat vähäksi aikaan vaihtaa ministeripaikkojaan. Kiuruhan hoiti YLEn asian ensitöikseen heti mallikkasti kuntoon. Saataisiin vihdoinkin noi Finnairin ja muiden valtion firmojen johtajien ylisuuret bonukset yms. kuriin. Tästä voisi jopa myöntää mitallin "isänmaan hyväksi tehdystä teosta". Nimittäin Hautalalle.

matarilainen

Ydinvoiman vastustajat ovat hallinneet vihreitä puolueita ainakin parikymmentä vuotta. Seurauksena on ollut, että sähköä tuotetaan kivihiilellä, maakaasulla ja tuulivoimalla.
Fossiilisten polttoaineitten käyttöä pitäisi vähentää, jotta ilmasto ei lämpenisi niin paljon, että mannerjäätiköt alkavat sulaa. Kuitenkin fossiilisten polttoaineitten käyttö lisääntynyt sekä 1990 -luvulla että vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä.
Maaöljyvoimalle liikenteessä pitäisi löytää korvikkeita myös siksi, että halvan öljyn aikakausi päättyi vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä.
Tuulienergia on kallista, vaikka mukaan ei laskettaisi säätövoiman kustannuksia, jotka johtuvat tuulivoiman voimakkaasta vaihtelusta. Lisäksi tuulienergialla voidaan tuottaa vain sähköä.
Lämmitys- ja jäähdytysenergian kohdalla pitäisi löytää ja ottaa käyttöön korvikkeita fossiilisille polttoaineille. Suomen olosuhteissa maalämpö on toimiva vaihtoehto, joka on yleistymässä omakotitaloissa. Sähkökatkojen varalle maalämpö tarvitsee varalämmityksen, esim. puulämmitys. - Miten fossiiliset polttoaineet korvataan lämmityksessä taajamissa ja Helsingin seudun metropolialueella?

vaihtoehtoja tarvitaan

Presidentti Tarja Halosen mukaan Suomessa ei ole korruptiota. Ei olllut Neuvostoliitossa eikä DDR:sisällään eikä Kuubassa ole edelleenkään työttömyyttä. Eihän.

Ääni demarille = tasaverot ylös

Hautala on ns. "tuulella käypä" , kuten vanha sanonta kuuluu, mikään asia ei ole hänelle ollut tärkeää. kun on vain saanut olla vastarannan kiiski, nyt teollisuuden savustus maasta on vihreiden ykköstavoite!

Persut !

Rahan Perässä

A-P.Pietilä on Etelä-Suomen Median julkaisujohtaja ja pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja sekä pitkäaikainen taloustoimittaja. Hän on seurannut rahoitusmarkkinoita kolmekymmentä vuotta, kirjoittanut pari tuhatta lehtijuttua ja kymmenkunta kirjaa. Hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2009. Rahan perässä -blogissa seurataan rahavirtoja, talouden liikkeitä ja ennen kaikkea kenen taskuissa rahat ovat.