Kaksi retkeilijää kohtasi Sondbyssä leijonan. Toinen ryntäsi suoraan pakoon, mutta toinen otti repustaan lenkkarit ja vaihtoi saappaansa niihin. Pian hän jo saavutti saapasjalan.

”Et kai sä luule, että pääset noilla leijonaa karkuun?” kysyi edelleen saappaissaan lompsinut vaeltaja.

Liian vähän tarpeeksi

0 kommenttia Lisää kommentti

Ajoimme lasten kanssa tutun uimaranta -kyltin ohi, kun vanhempi heistä huikkasi: ”Tiesittekö, että ennen vanhaan luisteltiin järven jäällä!”

Köhäisin ääntäni hieman arvokkaammaksi ja totesin tietävänä, että hyvinkin tiesin, koska olen itsekin lapsena luistellut järven jäällä.

Ennen vanhaan

0 kommenttia Lisää kommentti

Näin elokuvan Tuntematon sotilas. Se riipaisi sydänjuuria myöten ja sai lapsenkaltaisesti toivomaan, ettemme enää koskaan joutuisi sotaan.

Aku Louhimiehen suurenmoinen ohjaus ja koskettavat näyttelijäsuoritukset menivät ihon alle ja saivat tuntemaan pelkoa ja ahdistusta heidän kanssaan.

Anna äänesi rauhalle!

0 kommenttia Lisää kommentti

Moskovassa työskennellyt ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelä kertoi 2.1.2018 kolumnissaan Helsingin Sanomissa, että kaksi tutkimuslaitosta – ukrainalainen ja virolainen – ovat käyneet läpi kolmen tärkeimmän venäläisen tv-kanavan uutis- ja ajankohtaisohjelmat heinäkuusta 2014 kesäkuuhun 2017.

Informaatiosota

0 kommenttia Lisää kommentti

Kenelle, kuinka paljon ja kuinka kauan? Tämä on Suomen vaikein ja kiistanalaisin kysymys.

Korkean työttömyyden vitsaus on vaivannut Suomea jo 10 vuotta. Onko työttömyys muuttunut tilaksi, jossa entinen osaaminen, ammattinimikkeet ja asenteet ovat vanhentuneita?

Kuinka kauan maksetaan?

22 kommenttia Lisää kommentti

Loviisan kaupunginjohtaja, Jan D. Oker-Blom, valaa vahvaa uskoa Loviisan tulevaisuuteen (UM 11.1.). Muskeleita suurillekin investoinneille löytyy kun talous on mallillaan ja yrityksiä tuntuu kovasti kiinnostavan asettuminen Loviisaan.

Monessa vara parempi

0 kommenttia Lisää kommentti

Jos oli viime vuosi sini-valkoinen, niin tästä vuodesta uhkaa tulla puna-valkoinen. Toivoa sopii, että historian käsittelyssä yleistyisi vankka tietopohja, perspektiivi ja humanistinen ymmärrys, kuten Juha Hurmeen palkitussa Niemi-teoksessa.

Niemen historia

0 kommenttia Lisää kommentti