Paikalliset

Ruokajono pitenee yhä

Anja Luoma on jakanut sikanautaa ja purkkihernekeittoa vähävaraisille yli kymmenen vuoden ajan.

Juha Perämäki

PORVOO | EU:n ruokapakettien hakijoiden määrä on lisääntynyt Porvoossa. Yhä useampi paketin saaja on lapsiperheellinen ja nuori. Heinäkuussa paketteja jaetaan vähemmän, koska myös työttömät lomailevat. Keskimäärin hakijoita on 30 päivässä.

EU:n ruokapaketin saa diakoniatoimistossa jaettavaa kuittia vastaan, hätätapauksessa niitä annetaan muutenkin. Leipää ja pullaa voi hakea myös ilman kuittia.

EU:n ruokapaketteja jakaa Porvoon Seudun työnhakijat ry. Ruoka-apua jaetaan Porvoossa myös Lähimmäistuessa ja Pelastusarmeijan toimipisteessä. Lisäksi työttömät saavat seurakunnalta lounaan kahdella eurolla. Halpoja lounaita saa kesätauon jälkeen elokuun alusta lähtien.

Lue lisää tiistain Uusimaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Kirjoitan Lahdesta, en

Kirjoitan Lahdesta, en Porvoosta. Ehkä teillä on asiat paremmin järjestyksessä. Täällä löysin äskettäin roskia viedessäni jäteastiasta EU-merkityn pakkauksen neljän viljan puurohiutaleita, avaamattoman. En minäkään sitä ottanut. Niinkuin en niitä hyväntekeväisyyteen lahjoitettuja leipiäkään, joita seurakunnan aktiivit jakavat pihalla tutuilleen ja naapureille, kun tarvitsijoita ei ole riittävästi.

Täällä tarvetta on varmasti

Täällä tarvetta on varmasti enemmän kuin edes tarjottavaa olisi. Ikävää jo muualla heitetään hyvää ruokaa roskiin.

Toisaalta Hurstin on täytynyt

Toisaalta Hurstin on täytynyt Helsingissä alkaa pyytää asiakkailta Kela-korttia, koska oli niin paljon väärinkäyttöä ( mm. lähetettiin ulkomaille ja ei olleet kaikki Suomen kansalaisia). Tämä on kuulema vähentänyt kolmanneksen asiakkaita jonoista.

Niinhänse menee tutut ja

Niinhänse menee tutut ja tuttavat saa ensin on tarvetta tai ei

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat