Mustien autojen matkassa

Kulisseissa kuhisee

Petteri Orpolla on varaa valita.

Kokoomus valitsee uuden puoluejohtajan ja pääministerin viikon kuluttua, mutta ministerinsalkkuja jaetaan kulisseissa jo täyttä päätä. Varmimmin liituraitaan pukeutuu turkulainen ryhmänjohtaja Petteri Orpo, jos elinkeinoministeri Jan Vapaavuori nousee pääministeriksi.

Orpon pätevyys riittäisi myös kuntaministeriksi Henna Virkkusen tilalle. Orpon johdolla tehty esitys sote-ratkaisuksi ei toteutunut, mutta se ei estä pääsyä sosiaaliministeriksi, jos Paula Risikko kohoaa hallituksen johtoon.

Vahvoilla on myös ryhmän varajohtaja Lenita Toivakka Mikkelistä. Hän sopisi sekä sosiaali- että kuntaministeriksi.

Eurooppaministerin tuoli vapautuu joka tapauksessa, tuli sitten Alexander Stubbista pääministeri tai euroedustaja. Seuraajaksi on veikattu EU-vaaleissakin ehdolla ollutta Anne-Mari Virolaista. Mahdollista on, että paikan vie yllättäjä, Stubbin ulkoministeriaikainen avustaja Sanni Grahn-Laasonen.

Myös maatalousministeri Jari Koskinen saattaa mennä vaihtoon, koska hän ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Tuolin voisi periä vaikka Janne Sankelo Kortejärveltä.

Saksankielisten maiden turnauksessa Wienissä nähtiin epäonninen eduskunnan joukkue. Erikoisin tapaus sattui heti avausottelussa. Sveitsiläisedustaja pukkasi heittäytyessään keskityspallon maalitolppaan, josta se pomppasi takaisin hänen päähänsä ja siitä maalin uumeniin. Pelimies itsekään ei heti tajunnut, mitä tuli tehtyä.

Arkadianmäkeläiset joutuivat tyytymään nollaan eikä alppimaakaan lisämaaleihin pystynyt.

Talon virkamiehiä kansanedustajien sijasta peluuttanut suomalaisjoukkue teki sallittua enemmän sääntöjä venyttämällä vain kaksi maalia. Nekin menivät molemmat virkamiehen, Miika Suveksen, piikkiin.

Sekä Itävaltaa että Saksaa vastaan pelit päättyivät tasan 1–1.

Ainoa lohtu oli, että lopputuloksissa Saksa jäi kolmanneksi tulleen Suomen taakse.

Lainsäätäjiä saatiin lopulta matkalle kymmenkunta, mutta maatalousministeri Jari Koskinen (kok) joutui jättämään kentän vanhan loukkaantumisvamman uusiuduttua. Urheilukerhon puheenjohtaja Kari Uotila (vas) ei ollut onnekkaampi. Hän väänsi polvensa.

Presidentti Niinistön vieraana muutama päivä sitten pistäytynyt Kimmo Sasin (kok) vetämä valtiovarainvaliokunta kuuli valtionpäämieheltä kertoman mukaan, että Suomen olisi pitänyt harkita tilannetta uudestaan, jos euroon liityttäessä olisi tiedetty muiden rikkovan sääntöjä.

Kesken vaalikauden eroava pääministeri Jyrki Katainen (kok) sai epäsuoraa arvostelua. Presidentin mukaan meillä on totuttu siihen, että tehtävät hoidetaan loppuun saakka.

Hallitukselle ei tullut kehuja. Se on Niinistön mukaan ilmaissut tahtotilansa, mutta ei ole kyennyt tekemään oikein päätöksiä.

Presidentti karsastaa myös avustajakunnan paisumista. Hän muistutti selvinneensä valtionvarainministerin pestistä yhden poliittisen sihteerin voimin.

Valtionhallinnon lounaskestityksessä näyttää voittavan kevyt linja. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) tarjosi taannoin hallintovaliokunnalle vain salaattia. Puheenjohtaja Pirkko Mattila (ps) ei kertoman mukaan tästä hätkähtänyt.

– Voimme kai aloittaa asioiden käsittelyn pääruokaa odoteltaessa, Mattila heitti.

 

Mustien autojen matkassa

Kommentit (3)

Kommentit

Minusta kannattais aina

Minusta kannattais aina valita johtajaksi se joka ei ole tyrkyllä joka paikkaan, ne jotka on (tyrkyllä) on hyviä alaisia ja niille pitää järkätä touhua tarpeeksi. Johtaja delegoi ja osaa hoitaa sitä hommaa vähin elein.

Vapaavuori on ainut

Vapaavuori on ainut vaihtoehto.Stubb on lähinnä show mies ja Risikko on liian epäselvä tapaus.

Valtosen Kari on hukannut

Valtosen Kari on hukannut politiikan pallon jo ajat sitten. Keskity, Kari, jo vihdoin pesäpalloon!!!:-)))

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet