Rahan Perässä

Rinne valuu rotkoon

Suomen talous on tilassa, jota ei paikata muutaman suurituloisen lisäveroilla.

Nyt on verotettava keskituloisia, jotta verokertymä olisi riittävän suuri. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) joutuu rokottamaan omia kannattajiaan, sillä Suomessa on luultua vähemmän rikkaita ja uskottua vähemmän köyhiä. Suomi on keskituloisten kansakunta. Palkansaaja kuuluu parhaiten ansaitsevan 10 prosentin joukkoon, mikäli kuukausipalkka ylittää 5364 euroa (Tilastokeskus).

Valtion kassaa voidaan täyttää ainoastaan keskituloisten kukkarosta.

Budjetin pohja pettää

Valtiovarainministeri Rinne esitteli pari viikkoa sitten budjettinsa, joka sisälsi uusia menolisäyksiä ja lisärahaa demarien perinteisille kannattajille.

Nyt hän kuitenkin tunnustaa, että Suomen talouden tila on ennakoitua heikompi. Tämä on ollut tiedossa jo koko kuluvan vuoden.

Suurilla lupauksilla liikkeelle lähtenyt Rinne ajautuu rotkon reunalle ja joutuu syömään sanansa.

Kohta alkavassa hallituksen budjettiriihessä tosiasioita ei voi enää salata, kierrellä tai puhua pois korulauseilla.

Auttaako EU Suomea?

Suomi voi joutua pyytämään helpotuksia EU:n budjettikurista, jos taantuma syvenee entisestään ja Venäjän-kaupan pakotteet purevat entistä kipeämmin.

Rinteen edeltäjä Jutta Urpilainen (sd.) vaati vakuudet Kreikalle myönnettävistä hätälainoista ja ajoi itsensä lisäksi Suomen EU:n poliittiseen paitsioon.

Urpilaisen "takuuksilla" Suomi ei ole saavuttanut etua itselleen eikä takuuksien pitävyydestä ole tietoa (www.mantsalanuutiset.fi). Lopputulos selviää 30 vuoden kuluttua.

Suomi ei tule saamaan kriisiapua millään muilla kuin yhtä kovilla ehdoilla, jotka se saneli Kreikalle.

Jyrki Katainen pääsi EU:n taloudenpidon pätkäkomissaariksi sillä ehdolla, että häntä ei tulla valitsemaan varsinaiseksi virkakaudeksi. Eli myöskään unionin sisältä Suomi ei saa helpotuksia.

Useat eteläiset EU-jäsenmaat ovat myös ilmoittaneet, ettei suomalainen komissaari saa painavaa salkkua unionin tulevassa komissiossa.

Demarit rakastavat rakenteita

Veronkorotusten sijasta voitaisiin keventää valtion hallintoa ja karsi kuntien tehtäviä. Rakenteellisilla uudistuksilla voitaisiin keventää byrokratiaa, joka perustuu kuntatason, maakuntatason, aluetason, valtion toimialatasojen, valtion keskushallinnon ja ministeriötason päällekkäiseen ja rinnakkaiseen asioiden tutkimiseen, valmisteluun ja päätöksentekoon.

Karsinta kohdistuisi suurelta osin henkilöihin, jotka ovat ainakin joskus äänestäneet demareita tai ovat julkisen alan ammattiliittojen jäseniä.

Rinne haluaa lisää velkaa

Rinteen budjettiehdotuksen ytimenä on, ettei taloutta enää kiristetä vaan valtio lisää lainanottoa.

Syömävelalla peitetään tulokuoppa, joka syntyy valtion verotulojen riittämättömyydestä.

Aalto-yliopiston taloustieteen professorin Sixten Korkmanin mielestä (www.hs.fi/talous) meillä ei ole enää mahdollisuuksia elvytykseen, joka perustuu lainanottoon.

Kevyestä rahapolitiikasta ei ole lisäapua, sillä korkotaso on jo melkein nollassa. Näiden rajoitusten takia jäljelle jäävät vain toimenpiteet, joilla lisätään työn kannustavuutta.

Työlle olisi kysyntää

Noin 90 prosenttia työvoimasta on edelleen töissä.

Heillä on edelleen tarpeita, jotka perustuvat palvelujen ostoon.

Pientä remonttia, siivousta ja aputöitä ostettaisiin, jos niiden hinta olisi kohtuullinen. Omakotitaloja ja kesämökkejä rakennettaisiin, jos rakennustyön palkkakustannukset olisivat alhaisemmat.

Autoremontit, parturikäynnit, hammashoito ja kylpylälomat tehtäisiin Suomessa eikä Virossa, jos hinta olisi kilpailukykyinen.

Töitä pitäisi tarjota

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja Juhana Vartiainen on useasti muistuttanut, että työn tarjontaa lisäämällä syntyy työpaikkoja (www.kansanuutiset.fi).

Sitä voidaan edistää laskemalla palkkakuluja ja työstä maksettavia sivukuluja. Myös pienistä palkoista perittäviä tuloveroja voitaisiin alentaa, jotta työnteosta jäisi enemmän käteen kuin työttömyyskorvauksesta.

Halu toimia puuttuu

Korkman ihmettelee poliitikkojen ja ay-johtajien haluttomuutta todellisiin toimiin työpaikkojen luomiseksi.

Syynä ovat lääkkeet. Tarjolla ei ole kuin kipeitä ratkaisuja, jos halutaan suomalaisten työllistyvän ja velkaantumisen kääntyvän laskuun.

Korkmanin mielestä on kummallista, että Suomessa puolueilla ja järjestöillä on yleviä yhteiskunnallisia tavoitteita, joista vallitsee melko laaja yksimielisyys.

Samat tahot kieltäytyvät kuitenkin jyrkästi niistä keinoista, joilla tavoitteiden saavuttamista voisi edistää.

 

Rahan Perässä

Kommentit (79)

Kommentit

Kaikkien etu on jos

Kaikkien etu on jos julkishallinnon virkakoneisto ajetaan alas kovalla kädellä. Olen kesän aikana yrittänyt tavoittaa verohallinnon ihmisiä, mutta minua pyydetään olemaan aina henkilöön yhteydessä. Ja kun yrittää tavoittaa niin ilmoitetaan että kyseinen henkilö palaa lomaltaan syyskuun lopussa. Paras lääke on että keitetään nettipohjaisia palveluita, joita pyörittää keskitetysti parhaat osaajat. Yhteiskunnalle on edullisempaa että paperin pyörittäjä on työtön kuin että tekee "töitä" ja vaikeuttaa töitätekevien arkea.

Ukrainan kriisi on osoittanut

Ukrainan kriisi on osoittanut sen, että omaa armeijaa ei tarvita, vaan kansainvälinen yhteisö reakoittee nopeasti hyökkäyksiin. Siksi Suomessa pitää lopettaa armeija, miksi meidän kansalaisten pitäisi tapattaa itsensä Laura Rätyn kaltaisten ihmisten takia, jotka eivät edes maksa veroja. En minä halua ainakaan suojella Lauran ja Stubb tilipussia.Me säästetään hyvin paljon rahaa, kun lopetamme armeijan, emmekä liity Natoon. Ei ole mitään järkeä lähteä USA puolesta sotimaan, hoitakoon USA maailmalla sodat, niin kuin se tähän asti on tehnyt.

Jos joku haluaa pitää

Jos joku haluaa pitää armeijan, kuten Laura Rätyn kaltaiset ihmiset, niin maksakoot sen itse omasta pussistaan.

Ukraina on palauttamassa

Ukraina on palauttamassa asevelvollisuutta takaisin, ja on aikeissa hakea myös Nato-jäsenyyttä. Mutta ei Nato ota "ilmaisjäseniä" varsinkaan, jos se on melkein sodassa Venäjän kanssa. Ukrainan olisi kannattanut pitää osa Neuvostoliiton aikaisista ydinaseista itsenäistyessään 1990-luvulla eikä antaa niitä Venäjälle.

Tässä ei mennä aiheessa,

Tässä ei mennä aiheessa, mutta lainalla noita ydinaseohjelmiakin ajetaan. Ilman suuria lainaohjelmia ei pystyttäisi rakentamaan ydinkärkiä ja nato nuolisi näppejään. Sama meidän kotimaisilla lainamarkkinoilla: https://www.talouteen.com/lainaa-heti-tilille-netista/ . Ihan samat ongelmat on, mutta ihan täysin eri mittakaavassa kuitenkin. Kumpaankaan ei ole sellaista "selvää helppoa" parannusta saatavilla tai edes yritteillä kehittää, mikäli olen mediaa tulkinnut oikein.

Suomessa kun ollaan niin nuo

Suomessa kun ollaan niin nuo lainathan tulee ensisijaisesti kilpailuttaa palvelussa https://www.vertaalainaa.fi niin ei tule ikäviä yllätyksiä lainan korkojen kanssa.

tästä olen 100 % samaa mieltä

tästä olen 100 % samaa mieltä

Asia on sil viis,että niiden

Asia on sil viis,että niiden ministeiden ja kansanedustajien pitää katsoa peiliin ja kysyä,että mistä me oikeistaan voitaisiin säästää. Tässä yksi mitätön ehdotus kaivatkapa ensin oman kukkaron nyöriä jättäkää kaikki turhat reissut vähemmälle sillä ne eivät tuota mitään tulosta muuta kuin ,syövät pientuloisten toimeen tuloa jättäkää eläkeläiset siis pieneläkettä saavat ja työttömät näillä teidän esityksillä ei suomen tulotasoa nosteta,kyllä teidän pitää lähteä siltä omalta tulotasolta ja eläkeitänne pudotta sekä sama verotus korotus sillä silloin tulisi ehkä tasotusta. No tämä oli vain minun mieli pide jolla tässä maassa ei ole mitään merkitystä.

Nopeita säästöjä voidaan

Nopeita säästöjä voidaan tehdä myös julkisista monopoleista. On käsittämätöntä että tarvitaan sekä Veikkaus että RAY pyörittämään suomessa rahapelejä. Päällekkäisyyttä on varmaan satoja henkilövuosia ja tehostamista löytyy rutkasti. On vaikea ymmärtää että veikkauspelien ja veikkausvarojen jakoon tarvitaan lähes 400 henkeä jolloin pelkät palkkakulut ovat 30M€. RAY:n pyörittämiseen tarvitaan 1600 henkeä ja suorat palkkakulut ovat 70M€. Näiden lisäksi molemmat organisaatiot joutuvat hankkimaan kymmenien miljoonien edestä ulkopuolista apua. Uskallan väittää että jos nämä kaksi monopolia yhdistettäisiin niin lisää jaettavaa niitä tarvitseville saataisiin yli 20M€. Pienistä puroista ne säästöt tulevat!

Vinkkejä:

Vinkkejä: 1. Opintososiaaliset etuudet vain suomalaisille nuorille, pois myös suomalaisilta työssäkäyviltä opiskelijoilta 2. Toinen tutkinto maksulliseksi jotta nuoret tulisivat työelämään aikaisemmin eikä koko taakkaa sälytettäisi eläkeikän pidentämiseen. Suomessa ei nuorten pelossa uskalleta puhua ikuisen opiskelun hinnasta 3. Subjektiivinen päivähoito-oikeus pois 4. Pakko ottaa vastaan tarjottua työtä (myös koulutuksen ulkopuolelta). Näin ei tarvitsisi tuoda niitä taksikuskeja tai siivoojia ulkomailta kun omat nuoret makaavat pankolla ja reppureissaavaat ikuisen down-shiftingin sfääreissä 5. Ensimmäinen sairaslomapäivä omaan piikkiin 6. Ei ylimääräistä kouluvuotta yhdelle ikäluokalle 7. Erilaiset sossu- ja kriisikotkat kilometritehtaalle ja oma-aloitteisuus ja oman kohtalon haltuunotto kunniaan 8. ylilaatu yhteiskunnan palveluista pois.

Samaa mieltä; erityisesti

Samaa mieltä; erityisesti tuon subjektiivisen päivähoidon lakkauttamista. Perustelu: kun äiti/isä tuo 2-vuotiaan tai vanhemman lapsen päiväkotiin oppimaan ns. sosiaalisia taitoja 21 lapsen ryhmässä ja menee itse takaisin kotiin pikku-vauvelin kanssa. Hakee lapsen: kysellen "mitäs olette puuhailleet". Alan ihmisenä tekisi mieli sanoa: olemme selvityineet lapsesi säilömisessä, miten oma päiväsi on mennyt? Päiväkodinjohtajien ohjeistuksen mukaan valinta on vanhemmille, emme saa julkituoda tilanteita, joissa työskentelemme äärirajoila. Kaikilla lapsilla on oikeus kasvattavaan ympäristöön 21 lapsen kanssa: oppia elämään metelissä, oppia siihen, että aikuisia ei aina riitä sylissä pitämiseen....On ikävää, että alan ihmiset eivät asioi liittojen kanssa: tehdään vaan ja ajatellaan, että ei näille asioille mitään voi. KYLLÄ VOI! Itse yhteydessä liittoihin koko ajan. Kirjoilla nimellisesti tiettyihin paikkoihin, vain tutkiakseni tilannetta.

Ensinnäkin nuorilla ei ole

Ensinnäkin nuorilla ei ole mitään työelämää, johon se voisivat tulla aikaisemmin. Työpaikkoja ei ole. Se on syynä nuorisotyöttömyyteen ja se on syynä niihin toisiin tutkintoihin,. Kun työtä ei löydy ensimmäiseltä alalta, nuorten on pakko lukea se toinen tutkinto. Koska juuri työpaikkojen puute pakottaa siihen lukemiseen, jo pelkkä opintotukien poistaminen tekee alan vaihdon mahdottomaksi. Vielä mahdottomammaksi sen tekisi opiskelun maksullisuus. Molemmat naulitsevat nuoret pysyvään työttömyyteen, jonka syy on työpaikkojen puuttuminen. Katse yrityksiin päin: ne ovat saaneet runsaat yritystuet sekä verohelpotukset. Molemmat on ajettu eduskunnassa läpi työllisyyteen vetoamalla. Yritykset ovat nämä etuudet saatuaan jatkaneet irtisanomisia ja käärineet voitot hihoihinsa. Ehdottomasti tulisi sitoa yritystuet ja verohelpotukset todennettuun lisätyöpaikkojen avaamiseen. Vain silloin nuoret pääsevät työuransa alkuun eivätkä jää alanvaihtamisen kierteeseen. Jo nykyään on olemassa pakko ottaa työtä vastaan. Kunnollisesti palkattua työtä, jota työttömät voisivat ottaa vastaan, ei vain ole. Nämä kaikki asiat ovat olleet luettavissa tilastoista ja uutisista jo vuosia. Miksi kummassa edelleen pyöritetään mielikuvaa siitä, että työttömyyden syy olisi jokin muu kuin työpaikkojen puute?

Kyllä kuulkaa kaikkien kaikki

Kyllä kuulkaa kaikkien kaikki velat muuttuisivat saataviksi ja taivas laskeutuisi maan päälle jos huutaisimme tuon A.-P:n Putiniksemme. Valistuneena itsevaltiaana A.-P laittaisi asiat reilaan yhdessä yössä, parantaisi sairaat ja herättäisi kuolleista kuolleet. Jees!

Tämä on aivan totta.

Tämä on aivan totta.

Tähän mennään kovaa vauhtia..

Tähän mennään kovaa vauhtia... jep joopa joo, ainoa keino lähteä kansalaisten velkoja tiputtomaan olisi niiden lyhentäminen (kenties valtion avulla?) ja siihen kylkiäisiksi systeemi, joka toppaisi lainasaldon joakista kansalaista kohden tiettyyn summaan x. Mitään tälläistä toppisysteemi tuskin tulee eikä kansaa edes valisteta kilpailuttamaan lainojaan tai valitsemaan luottokorttia tai joustoluottoa (https://www.pikavipit.org/joustoluotto-vertailu-hae-halvin-heti-tilillesi/). Monen velkaongelmat eivät ainakaan kasvaisi jos pikavipin tilalle otettaisiin joustava laina jonka summaa saa kattoon asti värkätä oman mielen mukaan. Ja näitä pitäisi olla yksi kappale per kansalainen jotta homma toimisi.

Jos yhtään katsoo noiden

Jos yhtään katsoo noiden lainatuotteiden hintoja, niin sokeakin näkee että nuo joustoluotot ovat juuri niitä kaikkein kalleimpia lainoja. Ainut tapa löytää halvin laina on lainojen kilpailuttaminen esim. https://www.varmalaina.fi palvelussa. Näin saa heti lopulliset lainatarjoukset nähtäväkseen, eikä tarvitse arvailla mistä voisi kenties saada halpaa lainaa.

Kaikkein paras keino olisi

Kaikkein paras keino olisi siirtää työn verotus omaisuuden verottamiseksi. Ja niin, että työtä tarjoavat tahot saavat verovähennyksiä. Tällöin kaikkien rikkaiden kannattaisi palkata paljon ihmisiä töihin.

Verohelpotukset suurfirmoille

Verohelpotukset suurfirmoille ja rikkaille peruttava. Valtionosuusmaksut kunnille maksettava täysimääräisesti niistä on hallitukset leikanneet jo 1,3 miljardia euroa ja nyt Tuusulan kunnalta leikataan 7 miljoonaa euroa ja kuntapolitiikot kaatavat sen kuntalaisten maksettavaksi korotetuin maksuin, irtisanomisin ja kadonnein palveluin. Kela maksujen maksu pari vuotta sitten yritysten puolesta maksoi jo 1 miljardi euroa, typerät asehankinnat (vanhat panssarit Hollannista 200 miljoonaa euroa) jne. Höpötys velkavaleesta, joka on kaiken tämän leikkauspolitiikan juuri ja syy on lopetettava, koska maamme on 11:ta vähiten velkainen maa, eikä siis taivas putoa päällemme. Olisi syytä laittaa myös pääomatuloiset kuntaverotuksen piiriin, heitä on Tuusulassakin noin 9500 suurituloistakin , jotka eivät maksa centtiäkään palveluista. Rikkaatkin osallistumaan myös palvelujen kustannuksiin.

Ensimmäisenä valta sinne

Ensimmäisenä valta sinne minne se kuuluu. On käsittämätöntä miten paljon valtaa ay-liikkeellä on suomessa. Heti kun joku yrittää tehdä rakenteellisia muutoksia, niin valtakuntaan ollaan julistamassa yleislakkoa. Ay-liike ei ole työntekijöiden asialla vaan päällimmäisenä tehtävänä tuntuu olla oman vallan vaaliminen. Ay-liikettä ei kiinnosta pätkääkään jos heidän ajamat asiat ja vastahankaisuus ajaa tuhansi ihmisiä työttömiksi. Niin kauan kuin ay-liike sanelee tämän maan elinkeinoelämän säännöt niin mitään käännettä positiiviseen suuntaan ei ole nähtävissä. Asiaa ei yhtään auta että valtionvarainministerinä toimii entinen ay-johtaja, joka ajaa omiensa (ei työntekijöiden) etuja.

Onkohan "valta väärässä"

Onkohan "valta väärässä" nimerkillä väärinymmärrys jäänyt päälle ay-liikkeen vallasta maassamme. Sdp hallitsema ay-liikehän on omistavan luokan tuki ja turva. Hallituksessa sossujen (nykyisin päääänenkannattajakin on demokraatti) olojen ajan on ay-liike sopinut kaikesta reformeista, joilla on valtaa annettu työnantajille sekä sopeutettu duunareita heikonpiin palkkoihin, työoloihin ja yllätys yllätys osallistuvaan sosiaalityöhön eli työttömien ilmaistyöhön työnantajille (ns.harjoitteluajat). Demareillä ei ole kuin "häivähdys punaista" jäljellä ja tuokin oli lainattu Tuomiojan kirjasta, jossa hän kertoi suvustaan.

Työttömien ilmaistyö

Työttömien ilmaistyö työnantajille tarkoittaa myös sitä, että harjoittelija maksaa lystin omasta pussistaan lainaamalla tai muuten vain syömällä omia säästöjään. Ja periaatteessa, kun oikein miettii syvällisesti, huomaa, ettei irtisanomissuoja edes ole mikään suoja työntekijälle, vaan pelkästään hidaste työnantajalle.

Joka 10. suomalainen on jo

Joka 10. suomalainen on jo nyt ulosotossa niinkuin yle juuri uutisoi: https://yle.fi/uutiset/3-9754346 . Olisi pikkuhiljaa jo aika ottaa jonkinlainen positiivinen luottorekisteri tai tehdä jotain muuta asialle, koska jos katsotaan kulutusluottojen ja pikalainojen määriä (http://hetilainaa24.fi/luotto/), niin ei ole lakimuutokset juuri vähentäneet tarjontaa tai edes pahemmin ottaneet kiinni korkeista vuosikoroista. Itselläni on luottotiedot menneet, eikä niitä takaisin maksella ilman hyvää työpaikkaa. Huonosti palkattuun työhön en koe edes olevan mitään järkeä mennä, sillä rahaa jäisi käteen vähemmän kuin nyt kelasta ja sossusta. En siis mitenkään kaihda työtä, mutta elän jo nyt köyhyysrajalla ja jos vouti veisi palkasta 1/3 joka kuukausi, ei työnteossa olisi mitään järkeä. Valitettavasti.

Lainapalveluiden määrä laski

Lainapalveluiden määrä laski huimasti vuonna 2013 kun pikalainoja koskeva korkokatto tuli voimaan. Nykyään lainapalveluita on kuitenkin jo sama määrä kuin ennen tuota lakimuutosta. Esimerkiksi palvelun https://www.leijonalaina.fi mukaan tilanne on sama kuin vuonna 2013 mutta lainasummat ovat merkittävästi suuremmat.

Päästäkää 60+ vuosien

Päästäkää 60+ vuosien pitkäaikaistyöttömyyttä, sairautta ja todistamatontakin ikäsyrjintää kokeneet halutessaan ELÄKKEELLE. KIITOS. Se olisi yhteiskunnallekin kannattavaa. Pienelläkin eläkkeellä voi kulutuksellaan mielekkäämmin tukea yrittäjiä kuin pakkotukityöllistettynä merkittävän osan rahasta valuessa sille " niskaan hengittävälle" työnantajalle. Vanhempi henkilö kärsii tilanteesta mielestäni enemmän kuin nuori. Ilmaisosallistaminen taas on lainattu Tanskanmaalta, jossa on aina ollut jotain mätää. Vuorotteluvapaasijaisenakin saisi sentään normaalia palkkaa ja mahdollisesti muita etuja eikä olisi niin eristetty normaalista työelämästä ja siihen vaikuttamisesta. Eläkkeellä oleva voi myös paremmin keskittyä oman terveytensä hoitamiseen ja/tai rauhassa etsiä itselleen ja tilanteelleen sopivaa palkkatyötä yhteiskuntamme (ja joskus jopa ay-liikkeen) sosiaalisen taustan mukaan valikoivasta ikärasismista huolimatta. Perinteisestihän eläkeläisiä sentään pidetään yhteiskunnan tukipylväinä. Monet työt kannattaa automatisoida tai siirtää nuoremmille. Kovasti on oikeistolaiseen suuntaan menty. Arhinmäkikin on hyvin toimeentuleva stadin kundi. Esko Seppäsellä on ehdotuksia verotuksen suhteen. Tarja Halonen mainitsi eräässä radiohaastattelussa, ettei niitä 1918 tapahtumiakaan ole vielä täysin käsitelty!

Asiaa! Eläkeasiat tapetilla;

Asiaa! Eläkeasiat tapetilla; puhetta siitä,miten työelämän "joustoja" voisi kehittää, jotta ihmiset jaksaisi pidempään työelämässä.. ristiriitaista, koska 1.9 alkaen vuorotteluvapaalle voi päästä vain 61 vuoden iässä. Oma kuntamme taas reagoi nopeasti;) yt-neuvottelut käynnissä. Miten se näkyy: sain keikkapyynnön päiväkotiin: tarvetta lisäapuun 15:oo - 17.20 eli peräti 2 tuntia ja 20 min päälle. Jostain syystä en "ehtinyt ottamaan näinkin mittavaa sijaisuutta, kun kotona on kaikenlaista "tärkeää hommaa". Mutta ehdin ottamaan yhteyttä Superiin ko. asiassa Laki sanoo että työtarjouksen pitää olla vähintään 4 t. Odotan vastausta Superilta ja eikun kyseenalaistamaan taas jälleen kerran Nurmijärven "köyhää kuntaa". Tässä talouden tilanteessa on järjetöntä pitää iäkkäitä ihmisiä reservissä; kuntoutustuella tai mitä milloinkin.. "Pääasia että eläkerahastoihin ei kosketa". TS. Maksetaan mieluimmin vuosia kuntoutusrahaa 1300€/kk kuin eläkettä esim. 1000/kk brutto. Ja Kevan rahat ovat menneet kankkulan kaivoon!!!

SDP:n perusajatuksena on

SDP:n perusajatuksena on takavarikoida suomalaisten veronmaksajien rahat, kovalla työllä hankittu omaisuus ja siirtää rahat neekereille, juopoille, narkkareille ja sekakäyttäjille sekä tukea näiden loisimista. SDP on vajaalääkityksellä olevien ihmissikojen mafiayhdistys.

Mun mielestä ei kannata

Mun mielestä ei kannata katsoa taaksepäin.Suunta on eteenpäin. Maailma vaan muuttuu erilailla kuin aikaisemmin.Totta on, se pikkuhiljaa on ymmärretty totuus,jos nyt puolueista puhutaan? Kuka ja ketkä katsovat eteenpäin? Vantaallakin on joukko eteenpäin katsovia.Oikein hyvä niin!

Aina kannattaa vilkaista myös

Aina kannattaa vilkaista myös taaksepäin ja viisas osaa ottaa oppia vanhoista virheistä tai viisaista ratkaisuista, historialla kun on tapana muodossa jos toisessa toistella itseään. Siis oppia ikä kaikki, tulette nuoret innokkaat eteenpäin puskevat aikanaan huomaamaan. Vain vanha höyryjuna puuskuttaa eteenpäin taaksen katsomatta.

Historia toistaa itseään,

Historia toistaa itseään, kunnes maailma oppii elämään rauhassaa erilaisina ja niin samanlaisina. Tulevaisuuskin on eräänlainen harha. Sen vuoksi viisaassa suomenkielessä ei sellaista aikaumuotoa olekaan. Kaikki aika on aina kaikkialla.

On,on sellainen aikamuoto

On,on sellainen aikamuoto suomenkieleen keksitty! Tullenee sanoi TV:n uutistenlukija aikanaan ja siitä alkaen epävarmat ennustelijat ovat totena sanoneet tulevaisuudesta, tullenee.

Melenkintoisaa on, että

Melenkintoisaa on, että Elinkeinoelämän Sixten Korkmann selittelee omistavanluokan etuja hyväksyttäväksi ja tämän kaiken blogin kirjoittaja hyväksyy, vaikka ohjeet tasavallan hoitamiseksi menevät ojasta allikkoon ! Olisi kuunneltava vuoden 2008 Nobelistia Krugmannia joka ohjaa maamme hallitustakin, jatkuvat leikkaukset vievät suomen turmioon !

Ei tarvitse lukea kuin 4

Ei tarvitse lukea kuin 4 riviä niin huomaa, että kolumnin kirjoittaja on ihan pihalla nyky-yhteiskunnasta. Aivan kuten EK:n eikun kokoomuksen kansanedustajat.

Sitten kuin työvoima siirtyy

Sitten kuin työvoima siirtyy markkinaehtoiseen palkka järjestelmään niin Suomi lähtee heti nousuun.Jokaiselle palkka tekemisen ja taidon ja tuottavuuden pohjalta.

Tietäjälle, etkö ole

Tietäjälle, etkö ole huomannut, että haluamasi on jo käytössä, siksi köyhyys jo 700.000 suomalaista, työttömyys lisääntynyyt 100.000 tämän hallituksen aikana (vaikka osa vaihtunut) eimuutosta tule, vain miljonäärit lisääntyy, katso vaikka Seppäsen kirjaa.

Olisiko tullut aika puuttua 2

Olisiko tullut aika puuttua 2-3 miljardin kansalliseen maataloustukeen? Siihen nähden riidat oppivelvollisuusiän korotuksista ja arkipyhistä ovat mitätöntä puuhastelua. Olemme kehittäneet järjettömän kalliin järjestelmän, joka elää omaa suojeltua elämäänsä. On kohtuutonta, että yhteiskunnan tukea vähennetään kaikilla muilla aloilla, mutta näinkin valtava verosyöppö jatkaa omaa järjettömän kallista elämäänsä. Ymmärrän, että maataloutta tulee tukea, mutta Ruotsin esimerkki osoittaa, että miljardien kansallisen tuen perusteet ovat kestämättömiä.

Olisi ja tämä on yhä aika

Olisi ja tämä on yhä aika kristallisen ajankohtaista. Maataloustuki on epäreilu aivan kaikkia kohtaan, entä yrittäjät? Ne lukuisat, jotka eivät saa mitään tukia. Starttiraha ei ole mitään verrattuna jatkuvaan hyyssäykseen. Velkojat, pankit ja yksityiset lainat, sekä niitä tarjoavat (kuten https://www.supermassive.fi/) ovat ei paitsi yrittäjien niin ihan peruspulliaisten paljon käyttämiä. Maataloustuki perustuu kivikautiseen ajatteluun ja siitä voisi yhä karsia 75% pois ja siirtää tämän valtion kassan esimerkiksi tukien tai yrittäjien eduksi. Niin sanotusti kaikille vähän jotain.

Niin sitä tukea pitää antaa

Niin sitä tukea pitää antaa niille jotka torella siitä saavat elantonsa suurilta tiloilta tuet pois koska suurin oas heistä on harrastusmielessä viljeliöitä heillä on vakituinen virka suhde,hienot koneet niitä uusitaan jatkuvasti,että saadaan vähenyksiä ja helpotuksia.

Mummolle tiedoksi :Englannin

Mummolle tiedoksi :Englannin kuningatar lienee edelleen suurin maatoustukien saaja?Aloitetaan vaikkapa sieltä maatal. tukien leikkaus?Sinänsä en vastusta maataloustukien , valition budjetin kautta menee myös maatous yrittäjien eläkkeisiin satoja miljoonia euroja vuodessa,leikkausta myös suomessa jos EU:n tasolla siihen päädytään!

No sehän saa kaikki tukena ja

No sehän saa kaikki tukena ja on yksi maailman rikkaimista ihmisistä. Tässä jokin aika sitten se haki asumistukeakin ja varmaan saa sitäkin paljon. Ja briteistä puheenollen Suomihan maksaa brittien EU:n jäsenmaksustakin osan, et'silleen!

Mihis ne edelliset

Mihis ne edelliset vastuunkantajat, Jutta ja Jygä ovat yhtäkkiä hävinneet?

Eikös meillä ole

Eikös meillä ole kokoomusjohtoinen halitus? AP voisi kysyä Stubbilta, tekeekö Antti Rinne tekee talouspoliittisia päätöksiä vastoin hänen ja kokoomuksen tahtoa.

En usko että maailma

En usko että maailma muuttuisi jos virkamiesten määrä puolitettaisiin, päinvastoin. Terveyshuolto maksuihin korotus niille henkilöille, jotka eivät todistetusti huolehdi omasta kunnostaan. Ilmaiselle jatkokoulutukselle tiukat aikatavoitteet tai rahat pois. Minimipalkat alas, jotta nuoret pääsevät kiinni työelämään. Osa työttömyyskorvauksesta ruoka- ja asumisseteleiksi, jottei raha mene viinaan ja muihin turhuuksiin. Pienille yrityksille kevennyksiä irtisanomissuojaan. Tässä muutama yksinkertainen muutos jolla talouden kurssi saadaan käännettyä.

Ei riitä vaan ainut pelastus

Ei riitä vaan ainut pelastus on siirtyä täydelliseen kapitalismiin.Sen on Ameriikka ja Englanti todistannut ja molemmat maat hyvässä talousnousussa.

Eikö tämä Suomi ole vaan nyt

Eikö tämä Suomi ole vaan nyt viisasta ajaa konkurssin, antaa kansainvälisten pankkien tuolla pyörittämään konkurssipesää. Näen voisimme aloittaa puhtaalta pöydältä, vähän niinkuin Kreikkakin. Ja siinä sivussa AY johtajat saisivat toivomansa yleislakon ja punaliput toreille. Eikö kuulostaakin mahtipontisen houkuttelevalta. Taas pääsisi työmies nousemaan sorron yöstä.

Tietäjälle tiedoksi:Englanti

Tietäjälle tiedoksi:Englanti on EU:n jäsen maataloustuet on siellä jopa suuremmat/ha kuin Suomessa!

Kaikki työ on tärkeää ja sitä

Kaikki työ on tärkeää ja sitä pitäisi luoda vaikkapa tyhjästä jos ei muuten . Ehdotus 1 - EU- Alueen patenti hinta ales 40t ,1000usd , sama kuin kanadalla usa:lla kiinalla ehkä jollakin vähävaraisella työntekiällä olisi jokin idea joka voisi tuotaa työpaikkoja . 2 -Valtiollinen kaivosyritys joka keskityisi uranin louhintaa ja jalostamiseen , oltais omavaraisia uranin suhteen, hyvä, varsinkin jos suomeen tulee lisää ydinvoimaloita , -3. 4:nnen sukupolven ydinvoimaloita(lyjy jädytteisiä)turvallisia ja varmoja työlistäisi paljon , ja muillekin kaivosyrityksille uranin rikastus lupia , mutta valtion valvonnan alaisuudessa . Ydinvoima voisi olla vientituote . 4sukup. voimalat voi rakentaa niin pieniksi kuin 5mw , niitä ei tarvitse kui kerran tankata ja kestää 30v, jonka jälkeen koko voimala pakataan ja siiretään jälkivarastointiin , varastointi aika vain 500vuotta

Entä ihmisten ja luonnon

Entä ihmisten ja luonnon monimuotoisuus? Kuuntelin radiosta, kuinka vanha mummo jossain itärajan takana puhui omaa alkuperäiskieltään, joka vaikutti suomen murteelta. Nuoret ovat puhuneet siellä venäjää jo ennen Putinia. Ihmiset pääsevät kuitenkin eläkkeelle nuorempina kuin meillä, ja perinteisesti myös vanhoja ihmisiä arvostetaan sellaisina kuin he ovat. Meillä jotkut yritykset ja yliopistot tahtoisivat käyttää vain englantia. Poliitikot ovat puhuvinaan suomea, mutta käyttävät pitkiä perusteluja tai liiankin helposti omaksuttavia iskulauseita.

Pietilä päästelee uskomatonta

Pietilä päästelee uskomatonta tuubaa!

Rinne heitti katteettomia

Rinne heitti katteettomia lupauksia, populismia. Mutta SDPssä on sen verran naivia porukkaa, että keväällä sen uskoivat.

Puppua -

Puppua - Oli suomalainen palkkataso maailmaan verratuna mikä tahansa, se ei ole hyvä jos se ei riitä elämiseen. Peruspalkka ei riitä edes pakollisiin veroihin, jotka normaaleista työ. ja elinkustannuksista syntyvät. Aivopesu suomen tilasta ei mene läpi ja monessa köyhässä maassakin on asiat paremmin. Jopa kommunistisessa maassa.

Sivut

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet