Kike ja Laura valtiomiehinä

Ongelmia maailmassa riittää, vaikka pysyttäisiin rajojemme sisällä. Mistä aloittaisin? Vaikkapa vihreiden Ville Niinistöstä. Hänen naamansa täytti koko tv-ruudun, kun hän oli huolissaan Suomen energiaomavaraisuudesta varsinkin, kun Venäjällä kuohuu. Energiaomavaraisuus pitää Niinistön mielestä saada nykyisestä runsaasta 35 prosentista yli 50 prosenttiin – ja sassiin. Niin minunkin mielestäni.

Mitä vihreät Niinistöineen on tämän asian eteen vuosikymmenten aikana tehnyt? Puhdas kotimainen vesivoima on kielletty, ja kaikkia tekoallashankkeita vastustetaan jyrkästi.

Kotimaista turvevoimaa vihreät niin ikään vastustavat jyrkästi ja vaativat olemassa olevan kapasiteetin nopeaa alasajoa.

Vihreä-Ville puhuu kyllä kotimaisesta uusiutuvasta energiasta, mutta mitä se on? Se on varmaankin tuulivoimaa. Sitä ei aina riitä. Onko se puuhaketta, sitä Mauri Pekkarisen risupaketin sisältöä?

Nyt on Villelle käynyt näin: Kun kaikki oleellinen energiantuotanto on kielletty, on hiilivoima lisääntynyt voimakkaasti. Ei erityisen vihreää.

Villen lisäksi Laura Räty on ollut viikon kohuministeri. Eniten ovat Yle ja iltapäivälehdet mäkättäneet ”verokikkailusta”. Se ei ole tämän Lauran pahin moka ollenkaan. Ei hän verokikkailulla oleellisesti tienannut.

Ellei kollegani ja kaverini Aarno Laitinen olisi lauantain Iltalehdessä jo huomannut varsinaista puliveivausta, olisin tehnyt siitä tähän isommankin numeron.

Lyhyesti: Kokoomus junaili nuoren erikoistumassa olevan lääkärin Laura Rädyn (nyt 36) Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Minusta ja monesta muusta hän ei ollut tähän haastavaan virkaan pätevä, eikä varsinkaan pätevin.

Hän oli myös kuntien eläkevakuutuksen (Keva) hallituksen puheenjohtaja. Siellä hän antoi potkut Merja Ailukselle mm. siksi, että tämän työsuhdeautossa oli kangaskatto.

Seuraavaksi Laura Räty puliveivasi kaverinsa ja puoluetoverinsa Lasse Männistön (30!) Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, siis seuraajakseen. Tämä untuvikko on vielä Rätyäkin epäpätevämpi tuohon hommaan.

Sitä ennen Laura Rädyn hallitseman Kevan toimitusjohtajaksi oli ilmestynyt Lasse Männistön isä, ei tosin kok, vaan sd.

Rädyn ja poika-Männistön puliveivauksessa kaverukset vaihtoivat hommia niin, että Laurasta tulee kansanedustaja ja poika-Männistöstä isopalkkainen Helsingin apulaiskaupunginjohtaja.

Anteeksi vaan, mutta tämä on liian paksua.

Entäpä otsikon Kike (persu)? Tämä valtiopäivämies antoi lehdelle lausunnon Natosta: ”Se on ajankohtainen vasta jos syttyisi maailmansota. Silloinkin ehdottomasti ensin kansaäänestys”. Oho.

”Nyletty orava”, sanoi muuan mummo tästä Kikestä edellisellä urallaan kehonrakentajana.

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa kansalaiset antoivat ministereillemme kouluarvosanan. Paras (8) oli harmaahapsi Erkki Tuomioja (sd). Olen ollut samaa mieltä pitkään. Sanon harmaahapsi korostaakseni, että hän ei ole nuori, kuten hännänhuippu Laura Räty (5+).

Nyt jos koskaan tarvitaan kokemusta ja osaamista. Mutta semmoiset eivät kuulu Stubbin junioriporukkaan.

Kirjoittaja on lehdistöneuvos, eläkkeellä paristakin päätoimittajan hommasta. Asunut enimmäkseen Porvoossa vuodesta 1994.

Kommentit (1)

Kommentit

Tähän ollaan tultu ja muutos

Tähän ollaan tultu ja muutos parempaan on aina hidasta, jollei tule isompaa ravistusta koko Eurooppaan. Lähes kaikki poliitikot keskinkertaisuuksia tai sitäkin hölmömpiä, koska lahjakkaammat ihmiset eivät enää muutamaan kymmeneen vuoteen ole kiinnostuneet yhteisten asioiden hoidosta talkoopalkoilla. Nämä Laurat ja Kiket ovat vaan jäävuoren huippu korruptoituneesta järjestelmästämme.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet