Puheenaihe

Rikolliset asuneet ilmaiseksi vastaanottokeskuksissa – HS: "Nuorten miesten porukka nukkui päivät ja lähti öisin kiertämään"

Kuvituskuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Valko-Venäjältä ja Georgiasta tulevat ammattirikolliset ovat oppineet käyttämään hyväksi turvapaikanhakujärjestelmää Suomessa, kertoo  keskusrikospoliisi (krp) Helsingin Sanomille.

Rikolliset ovat muun muassa asuneet ilmaiseksi vastaanottokeskuksissa, joissa on hämmästelty, kuinka he nukkuvat päivisin ja lähtevät öisin omille teilleen.

Lisäksi krp:n mukaan on paljastunut, että georgialaiset rikolliset pyrkivät Suomeen väärillä identiteeteillä, koska heillä on ollut kielteisiä turvapaikkapäätöksiä muista EU-maista.

– Liikkuvat valkovenäläisrikolliset hyödyntävät hyvin usein turvapaikkamenettelyä, mikä tarjoaa mahdollisuuden edulliseen majoittumiseen ja moniin muihin palveluihin. Myös valtaosa rikoksista epäillyistä georgialaisista on Suomessa turvapaikanhakijoina, sanoo krp:n rikoskomisario Minna Laukka HS:lle.

Rikolliset tehtailevat Suomessa yleensä pieniä omaisuusrikoksia kuten näpistyksiä, mutta myös asuntomurtoja. 

Hämärämiehet löysivät Suomen järjestelmän heikkoudet nopeasti, sillä viisumivapaus georgialaisille myönnettiin viime maaliskuussa. Georgialaisia on epäiltynä nyt 50 varkaudesta ja 60 näpistystapauksesta. Valkovenäläisillä näpistysepäilyjä on ollut 60–150 vuosittain, ja saman verran on kirjattu varkauksia.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo, että yksikään georgialainen tai valkovenäläinen ei ole saanut tänä vuonna Suomesta turvapaikkaa. Hakemuksia on ollut yhteensä 70.

Rikollisten toimintaa yritetään kitkeä viranomaisyhteistyöllä. Kiinnijääneet rikolliset joutuvat Suomessa oikeuteen ja heitä uhkaa maahantulokielto Schengen-alueelle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"15.6.2017 16.01
Mihin katosivat murtomiehet Suomesta? – Asuntomurtojen määrä miltei puolittui vuodessa13.6.2017 06.30
Turvapaikanhakijoiden kääntyminen kristinuskoon herättää kysymyksiä Migri-pomossa – "Miksi pitää olla juristi muistuttamassa"12.8.2017 09.20
Yle: Vastaanottokeskusten määrä puolittui – täällä keskuksia vielä on8.7.2017 18.30

Kommentit (33)

Kommentit

Nyt uskalsitte kertoa kun

Nyt uskalsitte kertoa kun kansa on tiennyt jo yli vuosi sitten. Helsingin uutiset voisi nimetä uudestaan: Helsingin myöhäset.

Ai että vain nämä kaksi

Ai että vain nämä kaksi kansalaisuutta käyttävät Suomea hyväkseen ?

Miksiköhän täällä saa liikkua

Miksiköhän täällä saa liikkua vapaasti turvapaikka prosessin ajan? Eikö henkilö josta ei tiedetä mitään olisi parempi pitää lukkojen takana. Tietenkin siinä voi tulla paha mieli kun ei pääse heti keikalla.

" eihän meillä suomessa tämä

" eihän meillä suomessa tämä ole mahdollista, ne on rehellistä porukkaa ketkä matkaa henkihieverissä läpi maiden tänne turvaan " Tätähän on sanottu alusta saakka, että järjestelmä ei toimi kuten sen kuuluisi, vielä varmaan leikitään humaaneja ja hyviä ihmisiä kunnes rahat loppuu...

Tämä on yksi osa sitä että

Tämä on yksi osa sitä että miksi Suomi kaatuu 10 vuoden sisällä.

Kuinkas moni muu maksaa

Kuinkas moni muu maksaa siellä olemisesta?!? Hauskasti kirjoittetaan,että asuneet ilmaiseksi. Kaikkihan täällä ilmaiseksi loisii,veronmaksaja on se joka maksaa oman ja muiden elämisen,jossei muuten,niin velalla. Mutta minkäs teet,kun päättäjillä ja heidän läheisillään on bisnekset heidän kustannuksillaan ja pääministeri on niin tyhmä,että uskoo kaiken,mitä nämä "alaikäiset" sille sanoo.

Häkkänen varmaa ehdottaa ,

Häkkänen varmaa ehdottaa , että noiden ammattirikollisten turvapaikkahakemuset käsittelyä pitäisi vielä pidentää ? Eivät he ehdi heittää kaikkia keikkoja jos ilmainen oleskelu suomalaisen piikkiin kestää vuoden pari ? Ehditäänkö edes sairaudet hoitaa ja hampaat korjata ? Nuohan nukkuu päivät joten onko järjestetty ilta-ja yö vastaanottoja sen mukaan miten herroille sopii ? Onko heidän lakimiehensä nyt parasta laatua ? Kyllä kannattaa selvittää senkin osalta ihan juurta jaksaen onko mennyt ihan varmasti käsittely oikein kaikki inhimilliset seikat huomioiden ? Eikö kaikille ole kerrottu että onko tullut kaapista ulos ? Entäpä uskonnon vaihto mitenkä sen laita ? Rahat kyllä riittää ja ainahan voi vähentää vielä lisää suomalaisen etuuksia eiks vain ? Voi ottaa tukia pois kokonaan , mitä hittoa suomalaiset niillä tekee ? Annetaanko nekin rahat "yrittäjille" jotka tulee Afrikasta ja Valkovenäjältä , Georgiasta ja ihan nyt mistä vain ?.

Soili Nurminen

Ja lisää pitää haalia näitä

Ja lisää pitää haalia näitä rikollisjoukkioita maahan. Nyt ollaan huolissaan heidän oikeusturvastakin,terveyden huollosta, asumisoloista,toimeentulosta.

Miksi Suomen poliitikot (sdp

Miksi Suomen poliitikot (sdp kepu kokoomus vihreät rkp) eivät enää halua suomalaisten parasta?

"Eivät enää halua suomalaisen

"Eivät enää halua suomalaisen parasta " Kyllä nuo on aina halunneet joidenkin suomalaisten parasta kuten tiedämme . Miettikää nyt keiden olot ei ikinä huonone ? Kaikki päätökset on tehty niin että hyvin toimeentuleva saa eniten aina ja pienituloinen sentin pari . Kansanedustajat , sopeutumisrahan maksaminen jatkuu vaikka eläkeikään saakka vanhemmilla pois potkituilla k-edustajilla ja nuoremmilla uuden lain mukaan vuosia . Niihin ei tulo vaikuta yhtään kuten meillä muilla kun verovaroista maksettavista eduista tai niiden saamisesta on kysymys . Kansallisten yritysten , kuten nytkin Finnair , johtajat saa lisäeläkkeet ja vielä kierosti siten , ettei mene edes juurikaan veroja ja se hyväksytään ilman muuta . Turvapaikkaa saamattomat, rikolliset ja turistiromaani elätetään ja hoidetaan Suomessa vaikka aivan laittomasti lakia rikkoen täällä oleilevat . Kenenkään ei tarvitse poistua ja kansa pakotetaan maksamaan heidän kaikki kulut. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka vaan lienee hyödytöntä , kaikki tietää jo ennestään. 0-linjaa tarjota palkansaajalle ja eläkeläisiä uhkailla kun he ovat niin härskejä etteivät haluasi jopa 40 vuoden työraatamisen jälkeen luopua saamistaan muutamista eläkesatasista rikollisten ja ulkomaalaisten hyväksi Juttu selitetään mediassa ihan Nobelin saanee suulla nuoremmalta sukupolvelta ryöstämiseksi mikä on niin törkeää ja ala-arvoista ettei sanat riitä kertomaan mitä eläkeläiset ajattelee .

Soili Nurminen

Veturimiehet näyttää

Veturimiehet näyttää esimerkkiä mitä pitäisi tehdä.

Olisiko aika laittaa ne

Olisiko aika laittaa ne jalkapannat jokaiselle tp-hakijalle kunnes asia käsitelty? #mullaeioounelmaa

Ei tuo mikään uutinen ole,

Ei tuo mikään uutinen ole, tiedossa ollut jo pari vuotta. Isompi uutinen on se että toimittajat siitä kirjoittavat.

Hölmölä, mutta kansa saa sitä

Hölmölä, mutta kansa saa sitä mitä kansa haluaa (äänestää). Vihervassarit voitti jälleen vaalit, tätä on tulossa vielä paljon lisää. Ei voi muuta kuin ihmetellä että mitä niiden vassarien mielessä liikkuu kun tätä tänne haluavat.

Onhan se jo tyhmyyden

Onhan se jo tyhmyyden huipentuma koko Euroopassa, että näiltä veijareilta ei millään saada talteen sormenjälkiä, silmätunnisteita ja dna-tunnisteita. Sen jälkeen olisi aivan turha venkuloida yhtään mitään. Kyllähän ne tekniikat maksaa, mutta niin maksaa terveiden ketkumiesten syöttäminen ja asuttaminenkin palveluineen. Toimittajat on hyvät ja kaivaa nyt esiin taas ne naisten ja lapsien osuudet tp-hakijoista. Eipä niille riitä matkarahaa eikä turvaa matkalle, kun miesmassat lähtevät liikenteeseen.

Jaa, että georgialaisetkin

Jaa, että georgialaisetkin ovat tulleet loisimaan ja rötöstelemään. Ei siis rittänyt maanpetturipoliitikoille ja suvakeille se, että Ruotsista tuli 2015 yli 30 000 islamistia, joiden seassa on sotarikollisia ja terroristeja. Suvakkimediat lauloivat kilvan meille isänmaallisille papukaijoina sanoja fasisti, rasisti ja natsi kun tästä varoitimme. Ja laulavat edelleen. Suomen tuhoa ajavat niin maanpetturipoliitikot, -virkamiehet, suvakit kuin suvakkimediatkin. Vain oikeat mediat kuten MV lehti, Nykysuomi, PT-media, jne. kertovat totuuden. Siksipä näitä vainotaankin suvakkien ja suvakkimedioiden toimesta ahkerasti. MV lehden kohdalla on menty niin pitkälle, että sen presidenttiehdokkuuteen nimiä hakeva päätoimittaja eli Ilja Janitskin on suoranaisen vainon ja ihmisjahdin kohteena, vaikkei mitään syytteitä ole edes nostettu. Te kaikki maanpetturit maksatte tästä vielä, kun kansa herää ja valta vaihtuu. Tämä ei ole uhkaus, vaan lupaus. Eero Tillanen

Joissain piireissä tällaista

Joissain piireissä tällaista ongelmaa ei haluta nähdä ollenkaan, vaan laiton maassaolo on heidän mielestään "ihan okei". Suurin osa kansalaisista kuitenkin tuomitsee ko. aktin ja haluaa sen loppuvan. Kuka uskaltaisi tarttua toimeen?

Se ei tietenkään ole 'ihan

Se ei tietenkään ole 'ihan okei' vaan fantastista!, rikkautta!, työvoimapulan paikkausta!,ihmisoikeus!, taivaan lintujen vapautta! Vaikka todellisuudessa se on turvallisuus-taloudellinen itsemurha, jossa varmimmat häviäjät ovat oikeasti apua tarvitsevat ihmiset - siis sellaiset jotka eivät kykene hakemaan turvaa edes naapuritalosta Torniosta nyt puhumattakaan.

Tällaisia uutisia lukiessa on

Tällaisia uutisia lukiessa on vaikea asettua sellaisen henkilön asemaan, joka kokee asian noin kuin kuvasit, siksi laimea "ihan okei".

Perussuomalaiset Uusi

Perussuomalaiset Uusi vaihtoehto Eduskuntaryhmän puheenjohtaja peräänkuuluttaa työperäisiä maahanmuuttajia tervetulleksi, riistokapitalistisen Hallituksenne Orpon ensivuoden valtion budjetin pysyessä lähes samana tänne tulleiden turvapaikan hakijoiden määrästä huolimatta ja Soinikin vielä tapailee median edessä omissa maailmoissaan eläviä ihmisiä jotka luuluvat häntä edelleen Perussuomalaisten puheenjohtajaksi... :-)

Yksityishenkilöä, joka

Yksityishenkilöä, joka ilmoittaisi vaikkapa netissä yllä mainitun tiedon, syytettäisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja vihapuheista.

on se hienoa että joku tekee

on se hienoa että joku tekee yö hommia kun minä nukun

Asia taitaa olla niin että

Asia taitaa olla niin että kaikkia pakolais ja ihmisoikeussopimuksia käytetään hyväksi. Ne ovat vanhentuneita ja ne pitäisi päivittää ja tilkitä kaikki porsaanreiät joiden kautta tänne tulee lisää porukkaa väärin perustein.

Eipä se tosiaan noihin

Eipä se tosiaan noihin kahteen kansallisuuteen rajoitu. Kuten jårma jo kirjoittikin, me emme saa edes ilmoittaa mainittujen hakijoiden tekosista. Kerron nyt kuitenkin, että Röykän VOKin asukkaatkin lähtivät iltaisin vieraisille, 2 autoa täynnä hyvin parturoituja arabeja sinisellä Opel Zafiralla (auto oli rekisteröity espoolaisen suomenkielisen naishenkilön nimiin) ja kardinaalinpunaisella (Ruotsissa rekisteristä poistetulla, jossa olikin eri kilpi edessä ja takana) Mazda 626:lla, liekö menneet aina "sukuloimaan". Samoin tällä hetkellä Hyvinkään jäljellejääneestä VOKista lähtee iltaisin sama arabinelikko "sukuloimaan". Tällä hetkellä "lopetetun Röykän VOKin" tiloissa on edelleen jotakin toimintaa koska alue on nyt eristetty kauko-ohjattavalla ajoesteellä. Portilla on kameravalvonta ja alueella käy naishenkilöitä peräti vuorotyössä ja porttia ohjataan sähköisesti jostakin muualta kuin portilla olevasta kortinlukijasta tms. Hgin kaupungin virastoista ei kerrota mitään nykyisestä alueen käytöstä eikä Hgin päätösluetteloista löydy alueesta mitään uusia vuokrasopimuksia 2015 jälkeen... Että sellaista.

Rikollisetko täyttää Vokit

Rikollisetko täyttää Vokit ja elää kansamme piikkiin ? Onko todella niin , että kuka tahansa ja mistä maailman kolkasta tahansa voi tulla Suomeen ja anoa turvapaikkaa ? Voiko siis tänne jäädä saman tien vaikka vuodeksi jos toiseksi asian käsittelyä ja perinpohjaista tutkintaa varten elämään suomalaisten veronmaksajien kustannuksella ? Olla vaikka ilmaisella lomalla jos niin tahtoo ? Kun sitten saa hylkypäätöksen voiko siitä valittaa vaikka kuinka monta kertaa ja sama ilmaiseksi eläminen jatkuu edelleen vuosikausia ? Onko myös niin, että kun se lopullinen hylkypäätös tulee eikä valittaa enää saa voi silti jäädä elämään Suomeen tulottomana ja kunnat turvaavat verovaroillamme ulkomaalaisen elämisen ja asumisen sekä terveydenhoidon tuolle laittomasti maahan jäävälle ? Kun kaikki tuo näyttää olevan mahdollista halutaanko lakeja muuttaa niin ettemme joudu yhä enenevässä määrin elättämää huijareita ? Jos noita lakeja ei haluta korjata , kuka estää ja miksi ?

Soili Nurminen

Ei kannata olla noin

Ei kannata olla noin kriittinen, kyllähän moni on jo lähtenyt takaisin kotiinsa lentäen kotouttamisrahat taskussaan ja saattajien kera. Yöt on kylmiä ja pimeitä, ruoka huonoa ja päiväraha aivan liian pieni - eli ihan kuten moni kantasuomalainenkin on todennut kun lentää etelän aurinkoon, tosin matka itse maksaen. Eiköhän nämä lait ole Brysselissä "ratifioitu", Risikkohan esitti, että Suomen tulee nostaa omaa osuuttaan EU:n pakolaiskiintiöstä. Sampo Terho tämän jyrkästi torjui, mutta taisipa ensivuoden budjetissa maahanmuuton menot edelleen kasvaa...

Tuliko tämä viranomaisille

Tuliko tämä viranomaisille (so. poliisi)) yllätyksenä?

Toosan 10 uutisissa

Toosan 10 uutisissa sekoomusministerit risukko ja orpopiru kehuivat, että kiintiöpakolaisten määrää pitää nostaa. Näin sitä pitää,lisää rosvojoukkioita on sitten tulossa,näiden välimeren kumiveneseilaajien lisäksi.

Buahhah, ja muutko ovat

Buahhah, ja muutko ovat sitten maksaneet tuolla asumisesta....ne siellä mitään ilmaiseksi ole asuneet. Jokaisen yön piti maksaa vaan 45€ veronmaksajille, mut lopulta hinta olikin tuplat. Me työssäkäyvät siis MAKSAMME liki 90€ ryssille ja ukrainalaisille siitä että ne ryöstelevät meitä. On täällä aikoihin eletty....suojeluskunnassa palvellut vaarini nousee ihan just haudasta ja käy tukistamassa Orpoa ja Sipilää.

Miten nuo ovat voineet asua

Miten nuo ovat voineet asua rikollisesti, eivätkö ottaneet kaikkia päivärahoja? Muuta eroa en keksi

Maahanmuutto rikastaa

Maahanmuutto rikastaa kulttuuriamme. Rajat auki!

Muistakaa äänestää, arvon

Muistakaa äänestää, arvon kansalaiset.

Tuskin on ilmaista ollut?

Tuskin on ilmaista ollut? Eiköhän "veroeuroja" ole jouduttu käyttämään?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat