Puheenaihe

Virolaisten uusin pelko: suomalaisten viinaralli siirtyy Latviaan – Lehti: "Viro valehteli Suomelle"

 Kuvituskuva.

Armi Suojanen / Arkisto

A. Le Coqin hallituksen puheenjohtaja Tarmo Noop sanoo, että Viron hallituksen uusi päätös puolittaa alkoholijuomien valmisteveron korotus 18 prosenttiyksiköstä yhdeksään ei hyödytä Viroa.

Noop kertoo näkemyksistään virolaisessa Ärileht-julkaisussa. 

Noopin mukaan on ennakoitavissa, että veronkorotuksen myötä suomalaisten kiinnostus Viron edulliseen alkoholiin laimenee ja siirtyy Latvian puolelle. 

– Viron hallitus valehteli sanoessaan, että Suomi seuraa veronkorotuksia ensi vuonna. Tämä päätös ei ole totta, eikä se tapahdu ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Suomi suunnitteli veronkorotusta 1.1.2018 alkaen, mutta perui sen, Noop katsoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Viroon on ilmeisesti saatu

Viroon on ilmeisesti saatu sosiaalidemokraatteja töihin, kun on mennyt kauan hyvin ja nousujohteisesti. Nämä onnistuvat kyllä pilaamaan talouden osaamattomuudellaan kun kuvittelevat nousukauden olevan heidän älykkäiden päätöstensä ansiota. Kannattaa tosiaan mennä Latviaan hakemaan juomat, koska ne maksavat kolmasosan siitä mitä Suomessa ja Virossa alkaa joissain tuotteissa olla hinnat samat Suomen kanssa. Se 9%:n korotus viinaveroon ei tuo 9%:ia enempää rahaa kassaan, vaikka viivottimella asian tarkistanut demari näin kuvitteleekin. Tuo toimii ainoastaan silloin kun kansan on pakko suljetuilla markkinoilla ostaa sellaista välttämättömyystuotetta, jota ilman ei voi olla. Vapailla markkinoilla, joita EU edustaa, vaika se joillekin 1970-luvulle jääneille tuleekin yllätyksenä, voit äänestää ostamalla tuotteesi jostain muualta. Palveluilla ja tavaroilla on EU:ssa vapaa liikkuvuus.

Kuulopuheiden mukaan hakee

Kuulopuheiden mukaan hakee moni virolainenkin nyt ja vastaisuudessa menojuomansa Latviasta.

Paska puhetta keskiviikkona

Paska puhetta keskiviikkona kävin Tallinnssa todella halpaa' En ymmärrä marinaa

täytyy olla ammattilainen

täytyy olla ammattilainen noissa juomahommissa jos kannattaa halpaa viinaa hakea virosta saati latviasta asti

Jepjep! Kuka lähtee ns.halvan

Jepjep! Kuka lähtee ns.halvan viinan perään matkustaen jostain korvesta, laivamatka lahden yli plus satojen kilsojen ajo Latviaan, en ymmärrä. Kai ne on jälleenmyyjät, jotka tätä tekevät. Mitään halpaa ei moinen reissu ole. Hakumatkat eestaas jo maksavat vaikka mitä bensoineen. Kyllä suomalainen on hölmö:(

Onpa tässäkin yksi

Onpa tässäkin yksi hämmästelyn aihe. Tiedotusvälineet itkeskelevät jatkuvasti suomalaisen köyhyyden ja osattomuuden, ja ennenkaikkea lastensuojelun ongelmien äärellä, huomaamatta ollenkaan, että suomalaiset elättävät viinarallinsa avulla koko baltian köyhälistön. Eikö tätä voisi pitää jo suoranaisena ihmeenä? Mihin kaikkeen suomalaisten "köyhien" rahat riittävätkään!

Harmi, että Air Balticin

Harmi, että Air Balticin lentovuorot Tampereelra Riikan tapahtuvat niin epäinhimillisiin aikoihin. Lisävuoro puolen päivän aikaan olisi sopiva viinanhakua ajatellen, varsinkin jos tajuaisivat että ylipainomaksuijen alentaminen lisäisi matkustusta. Varmasti joku yritteliäs firma alkaa järjestämään kahden päivän laivaristeilyjä vaikka Turku - Riika reitillä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat