Puheenaihe

Poliisi tarkentaa: Tämän takia 612-kulkue jää Töölöntorille ja lapsitapahtuma menee muualle

612-soihtukulkue keräsi viime vuonna yli 2000 osallistujaa Töölöön. Toissa vuonna kulkueeseen yrittivät hyökätä anarkistit, jotka joutuivat kuitenkin yhteenottoon poliisin kanssa. Kuva vuoden 2015 itsenäisyyspäivältä.

Don Lehtinen

Helsingin poliisi tiedottaa, että viranomaiset eivät siirrä kovaa arvostelua osakseen saanutta 612-soihtukulkuetta pois Helsingin Töölöntorilta, sillä kulkueen järjestäjät ovat ilmoittaneet tapahtumasta jo liki vuosi sitten.

Sen sijaan omaa lupaa vasta marraskuun loppupuolella hakenut lastentapahtuma siirretään jonnekin muualle.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä tiistaina, että useat ihmiset ovat kysyneet poliisilta, mitä Töölöntorilla tapahtuu itsenäisyyspäivänä.

– Poliisi ei siirrä 612-kokoontumista pois Töölöntorilta. Tapahtumasta on tehty ilmoitus lähes vuosi sitten ja siihen osallistujat ovat täyttäneet edellisvuosina Töölöntorin. Muiden samanaikaisten tapahtumien järjestäminen Töölöntorilla ei ole turvallisuussyistä mahdollista. 

– Helsingin kaupunki on tarjonnut lastentapahtumalle vaihtoehtoisia paikkoja iloisen ja turvallisen tapahtuman järjestämiseksi, poliisi twiittasi.

Ylen Uutiset kertoi maanantai-iltana, että lastentapahtuman järjestäjiin kuuluu Töölössä asuvia vanhempia, joista yksi on Helsingissä kaksi suurta rasisminvastaista tapahtumaa aiemmin järjestänyt Aleksi Pahkala.

Pahkala oli organisoimassa Meillä on unelma -konserttia heinäkuussa 2015 ja Peli poikki! -mielenosoitusta syyskuussa 2016.

Pahkala kiisti Ylelle, että lastentapahtumaa olisi organisoitu pikavauhdilla Töölöön, jotta se olisi estänyt 612-marssin.

– Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää, Pahkala sanoi Ylelle.

612-marssi herättää vastustusta Töölössä, sillä se on aiempina vuosina vetänyt puoleensa myös uusnatseja. Uusnatseilla on oma marssinsa Helsingissä aiemmin itsenäisyyspäivänä, mutta heidän riveistään on liitytty myös illalla järjestettävään soihtumarssiin.

Moni töölöläinen, mukaan lukien edesmennyt Niklas Herlin, on ärsyyntynyt 612-marssista.

612-marssin järjestäjien mukaan kyse on poliittisesti sitoutumattomasta tapahtumasta, johon kuka tahansa saa osallistua.

Järjestäjät korostavat, että mukana on ollut kaikenlaista väkeä kommunisteista lähtien.

Töölössä asuva Leena Rantanen kysyi poliisilta Twitterissä tiistaina, aikooko virkavalta turvata myös asukkaiden turvallisuudentunteen.

– Turvallisuussyistä meidän lähialueen asukkaiden ei ole mahdollista liikkua ulkona, kun tämä uusnatseja mukaan houkutteleva marssi järjestäytyy. Teitä ei siis edelleenkään kiinnosta meidän töölöläisten turvallisuuden tunne, kuten aikaisempinakaan vuosina? Rantanen twiittasi.

Lastentapahtuma järjestetään keskiviikkona Töölön jalkapallostadionilla. Jalkapallojoukkue HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti tarjosi stadionia kuultuaan, ettei tapahtuma pääse Töölöntorille. 

LUE MYÖS: Pormestari Vapaavuori: Kulkue ei edustaja arvojani, mutta oikeusvaltiota on kunnioitettava

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Oli sitten harvinainen

Oli sitten harvinainen "sattuma" tai ei niin tämän vuosia toimineen Aleksi Pahkala-nimisen vastamielenosoitusaktiivin vasta viikko sitten ilmoittama lasten laamantalutustapahtuma vaikuttaa taustat huomioiden vastamielenosoitukselta. Eikös juuri tämän niminen henkilö ollut eräs erikoisen aktiivinen kynttiläsaattueen päälle hyökännyt toissa vuonna? Niin aktiivinen, että sitä etälamautintakin tarvittiin poliisin toimesta. Perheenisänä esiintyminen tällä kertaa olikin uusi jippo.

Näinhän se oli. Tuohon

Näinhän se oli. Tuohon "laamantalutukseen" lähtivät innolla mukaan mm. Yle, Iltalehti ja IS. Tänään häpeissään nuo valemediat ovat yrittäneet paikata valheellisia juttujaan vihervasemmistolaisesta vastamielenosoituksesta, jossa olisi käytetty hyväkseen jopa lapsia apuna! Vain suvaitsevaiset voivat yrittää näin häpeällistä touhua! Onneksi poliisille valkeni asia ajoissa ja lupa torille evättiin.

Onko teillä jotain todisteita

Onko teillä jotain todisteita siitä, että Pahkala on hyökännyt soihtukulkueen kimppuun?

Jos natseja nähdä haluat,

Jos natseja nähdä haluat, mene Narinkkatorille. Siellä siellä ne natsit on. Itse menen Töölön torille kulkueeseen ihan uteliaisuuttanikin

Vasemmistoanarkistien tempaus

Vasemmistoanarkistien tempaus meni pieleen ja asiasta päämedioissa vauhdilla tehdyt uutiset uusnatseista, lapsista, alpakoista ja pupuista on nopeasti ja laajasti ammuttu alas valeuutisointina ja propagandana. Hämmästyttävän helposti toimittajat nykyään kuitenkin vielä haksahtavat tekemään valeuutisia ilman mitään taustoitusta.

Median into tutkia

Median into tutkia alpakkaporukan taustaa on ihmeen laimea tai sitten havaittiin, ettei tällä voidakaan lyödä ensin paikan varanneita. Outoa aika ja paikka lapsille muutenkin.

Ei ole Töölöössä asuva Leena

Ei ole Töölöössä asuva Leena Rantanenkaan käsityskyvyltään ihan sitä terävintä kärkeä. Leena Rantasen olisi pitänyt tviitata vaikka Vasemmistoliiton, tai Vihreiden puoluetoimistoon, tai jopa suoraan Li Andersonille, ja saanut sieltä kaipaamansa vastauksen, miksi kaduilla liikkuminen on turvallisuusriski.

Kyllä ne suvakkivasurit

Kyllä ne suvakkivasurit siellä rettelöi jos poliisi ei niitä estä...!

Alpakkaisät olivat lähteneet

Alpakkaisät olivat lähteneet lapsinensa stadionille ja äidit oli jätetty sateenkaarilippuineen kadun varteen huutelemaan kunnon kansalaisista koostuneelle valtavalle soihtukulkueelle. Kulkueen viestiä on pyritty vääristelemään kaikkien medioiden taholta, on surullista luettavaa ja valitettavasti kapsahtaa vain omaan nilkkaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat